באנג אנד אולפסן מתמחה במוצרי אודיו יוקרתיים שבאים לצעוק לאנשים הנתקלים בהם, שמדובר במוצר יוקרה. אוזניות נטולות החוטים האחרונות מבית החברה – EQ, לא שונות בכך. הן עשויות מחומרים יוקרתיים, מגיעות עם עיצוב בולט ושונה מאוזניות אחרות והן גם כוללות לראשונה באוזניות מהסוג הזה של החברה – טכנולוגיית סינון רעשים אקטיבית (ANC).

עיצוב ושליטה: באנג אנד אולפסן EQ – חומרי אלומיניום, עמידות לזיעה ומשטח מגע
באנג אנד אולפסן אלופה בעיצוב מוצרים וה-EQ לא שונות בכך. אני קיבלתי אותן לסקירה בצבע שחור אפור בהיר. החלק החיצוני שלהן כולל את הלוגו של החברה חרוט בלייזר על גבי משטח אלומיניום. מדובר באוזניות גדולות ובולטות, אבל כאלו שעדיין מצליחות לשמור על נוחות כאשר הן נמצאות בתוך האוזניים, למרות המראה המעט מגושם שלהן. הערכה כוללת 4 מתאמי סיליקון בגדלים שונים, ובנוסף גם מתאם מסוג Comply העשוי מקצף ומספק בידוד טוב יותר, אבל דורש מעיכה קלה שלו, לפני שמכניסים אותו עם האוזניות לאוזניים.

ה-EQ עמידות בפני רטיבות ואבק (תקן IP54). מארז הנשיאה מיוצר גם הוא מאלומיניום, הוא שונה ממארזי הנשיאה מהדורות הקודמים מסדרת ה-E8 אשר הגיעו בציפוי עור. מלבד האלומיניום המספק לוק עתידני, המארז כולל ציפוי גומי בתחתית שלו והוא בסך הכל בנוי בצורה קומפקטית, כך הוא נכנס טוב יותר לכיס המכנסיים.
מבחינת התפעול של ה-EQ, קודם כל, אין כאן חיישן המזהה את ההוצאה שלהן מהאוזניים לעצירה אוטומטית של התוכן המתנגן, דבר נוסף, באנג אנד אולפסן בחרה לוותר על האופציה לנגיעה בודדת על כל אחת מהאוזניות על מנת להשתמש בה להפעלה של תכונה מסוימת, במקום זאת, נגיעה כפולה באוזנייה הימנית תפעיל/תעצור את המוזיקה ובאוזנייה השמאלית תעבור בין מצב סינון רעשים, למצב שקיפות (Transparency) למצב נייטרלי. רוצים לשלוט בווליום? בבאנג אנד אולפסן התחכמו, צריך לבצע נגיעה קצרה ואז ארוכה באוזנייה הימנית להגברת הווליום ובשמאלית להנמכה. רוצים להעביר שיר קדימה או אחורה? תשכחו מזה, אין אופציה כזאת וגם אי אפשר לבצע התאמה לכפתורים דרך האפליקציה.

סאונד ושיחות: באנג אנד אולפסן EQ – סאונד איכותי ואיכות שיחות טובה
אין הפתעות בגזרת הסאונד, באנג אנד אולפסן יודעת את העבודה וה-EQ מציעות צליל מצוין, מפורט, נקי עם באסים מורגשים היטב. מה שכן, הייתי שמח לטיפונת יותר ווליום. מבחינת קודקים, יש כאן תמיכה ב-SBC, AAC וקוואלקום aptX Adaptive, כאשר הדרייברים כאן הם 6.8 מ״מ.
לאוזניות סינון רעשים פאסיבי (רק באמצעות האטימה של האוזניים) מוצלח ולכן יחד עם טכנולוגיית סינון הרעשים האקטיבית מקבלים כאן אטימה טובה מאוד. באנג אנד אולפסן גם מאפשרת דרך האפליקציה סינון אדפטיבי, המבצע התאמה של האטימה האקטיבית לפי רעשי הרקע. מה שהיה פחות מוצלח הוא מצב השקיפות, שאמור לאפשר שיחות עם בני אדם אחרים או האזנה לרעשי הרקע בסביבה, ללא הורדת האוזניים מהאוזניים. זה הרגיש לי, כאילו הוא בכלל לא מופעל.
עבור שיחות טלפון, החברה משתמשת ב-6 מיקרופונים בטכנולוגיית Beamforming. דבר זה מאפשר למיקרופונים להתכוונן לפה של המשתמש, במטרה לקלוט את הדיבור שלו. בבדיקות שלי, איכות השיחות הייתה מוצלחת, גם במקומות סגורים וגם שהסתובבתי ברחוב.
ה-EQ מגיעות עם תקשורת בלוטות׳ 5.2 העדכנית, אבל משום מה, פעמים רבות מדי, אחת האוזניות הפסיקה לעבוד או שהיו רעשים סטטיים, כאשר ה-EQ היו באוזניים ולא האזנתי לכלום. מדובר בעיקרון בבעיות, שהחברה אמורה להצליח לפתור עם עדכוני גרסה.

סוללה: באנג אנד אולפסן EQ – טעינה אלחוטית
באנג אנד אולפסן מציעה כאן זמן סוללה של 6.5 שעות יחד עם סינון הרעשים האקטיבי, כאשר יחד עם מארז הנשיאה, אתם אמורים לקבל עד 20 שעות עבודה. טעינה של 20 דקות, תספק 2 שעות ניגון. מארז הנשיאה כולל גם חיבור USB-C וגם אפשרות לטעינה אלחוטית. אגב, גם למארז הנשיאה יש התקן בלוטות׳ פנימי, אשר מאפשר לאפליקציה להציג באחוזים את מצב הסוללה שלו.
מחיר: 1,400 שקל (יבואן רשמי ביקונקט)
בשורה התחתונה, מי שמוכן להשקיע את סכום הכסף שבאנג אנד אולפסן מבקשת כאן, יקבל אוזניות בעיצוב פרימיום, סאונד נהדר, איכות שיחות טובה, אבל הייתי שמח שהחברה תפתור את בעיות התקשורת הקלות שלהן.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: ג’ברה Elite 7 Pro – איכות שיחות מצוינת