בתקופה האחרונה גזרת מכשירי הדגל עברה את הרענון השנתי שלה עם סמארטפונים רבים מצד היצרניות השונות ובעיקר הסיניות. השיאומי 12 הוא סמארטפון הדגל של שיאומי, אשר ינסה לגרום לכם להעדיף אותו על פני המתחרים.

עיצוב: שיאומי 12 – גוף זכוכית צבעוני דוחה טביעות אצבע
השיאומי 12 הוא סמארטפון יחסית קומפקטי שיושב בצורה נוחה ביד. הוא עשוי זכוכית קדמית מסוג Gorilla Glass Victus, כאשר הגב מגיע עם זכוכית מעט יותר מיושנת מסוג Gorilla Glass 5. הגרסה שאני קיבלתי הגיעה בצבע תכלת-כסוף-בהיר אשר לא סבלה משאריות של טביעות אצבע, מה ששמר על מראה המכשיר. המבנה בו ממוקמים חיישני הצילום, מעוצב באזור מוגבה הכולל פסים המפרידים את החיישנים ויוצרים את המראה המיוחד. מעבר לנתונים האלו, השיאומי 12 מגיע במשקל סביר מאוד ואפילו מעט קל של 180 גרם ובעובי של 8.2 מ״מ. מה שחסר בדגם הזה הוא מיגון מפני מים, דבר שבדרך כלל קיים בדגמי דגל.

מסך: שיאומי 12 – קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ
המסך של השיאומי 12 מגיע בגודל נוח של 6.28 אינץ׳, זהו לא מסך ענק כמו בדגם הפרו של שיאומי (6.73 אינץ׳), אבל הוא מאפשר את הקומפקטיות של המכשיר. המסך מגיע בטכנולוגיית AMOLED אשר מציעה כאן צבעים עשירים עם חדות טובה יחד עם רזולוציה של 1080 על 2400 פיקסלים עם תמיכה בקצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ, המספק תנועה חלקה וגם תמיכה ב-HDR10+ לטווח צבעים רחב בתכנים תואמים. התאורה האחורית מגיעה בשיא ל-1100 ניטים, כאשר אני לא נתקלתי בבעיה בצפייה באור שמש ישיר.

ממשק: שיאומי 12 – ממשק MIUI 13
שיאומי שילבה כאן את הממשק העדכני שלה – MIUI 13, המותקן על הגרסה העדכנית של גוגל – אנדרואיד 12. כהרגלה של שיאומי, מדובר בממשק שמחקה את ה-iOS של אפל, למשל, מסך התרעות ומסך הגדרות מהירות נפרדים, כאשר הגישה אליהם מתבצעת בהחלקה של האצבע מהחלק העליון הימני או השמאלי של המסך. מעבר לזה, תקבלו כאן עמוד בית עם מגירת אפליקציות כמו ברוב מכשירי האנדרואיד או עמוד בית בו ממוקמים כבר האפליקציות, סטייל iOS. יש למכשיר יכולת הקלטת שיחות פנימית, אבל אין WiFi Calling לביצוע שיחות דרך רשת האינטרנט של המפעילה.

חומרה: שיאומי 12 – מעבד הדגל של קוואלקום
מתחת למכסה המנוע של השיאומי 12 מסתתר מעבד הדגל של קוואלקום – סנפדרגון 8 דור 1 בגרסת 4 ננומטר, כאשר יחד עם 12 גיגה זיכרון עבודה (RAM) מסוג LPDDR5 בגרסה שאני קיבלתי, נפח אחסון של 256 גיגה מסוג UFS 3.1 העדכני (ללא כרטיס זיכרון), מדובר בסמארטפון שפשוט עובד מהר וחלק, כמו שמכשיר דגל צריך לעבוד. שיאומי גם שילבה כאן מערך קירור הנקרא LiquidCool, המשלב יריעות גרפיט דקות במטרה לפזר את החום בצורה יעילה, מה שמנע לפחות בזמן השימוש שלי מהמכשיר להתחמם.
עוד אפשר למצוא כאן חיישן טביעת אצבע הממוקם מתחת למסך. למרות שמדובר בחיישן אופטי, הוא היה מהיר ולא פספס. בתחום האודיו יש כאן רמקולים סטריאופוניים תוצרת חברת הרמן/קרדן עם תמיכה בדולבי אטמוס. התוצאה היא צליל מוצלח ביחס למה שאני רגיל למצוא בסמארטפונים, הוא אפילו נשמע טיפה עם עמוק ולא מתכתי מדי. שזה בכלל טוב.

מצלמה: שיאומי 12 – לא מאכזבת
בקטגוריית הצילום שיאומי שילבה מערך עם 3 חיישנים: 50 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם של f/1.9, חיישן 13 מגה פיקסל רחב (123 מעלות) עם f/2.4 וחיישן 5 מגה פיקסל טלפוטו-מאקרו עם f/2.3. התמונות שהשיאומי 12 מוציא טובות מאוד, הן חדות, בעלות צבעים עשירים, אבל לא מדי. המצלמה גם כוללת את היכולת הפופולארית של פורטרט/דיוקן בה הרקע מאחורי האובייקט מטושטש מאחורה, שיאומי הצליחה לבצע את זה בצורה טובה.
הזום האופטי הקיים כאן הוא רק כפול 2, היה אפשר לבקש קצת יותר, אבל עדיין הוא מאפשר לעשות תקריבים טובים. בצילום עם החיישן הרחב, התמונות אומנם מעט מקומרות בצדדים, אבל לא בצורה נוראית והתמונה עצמה באיכות יחסית טובה.
שיאומי גם שילבה פה מצב לילה ייעודי, שבסך הכל התמודד היטב עם מקומות בעלי תנאי תאורה מאתגרים, כאשר התמונה קיבלה תאורה רבה ולא הופיעו בה כמעט רעשים.
מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.5. גם כאן מדובר בתמונות באיכות נקייה, פירוט טוב שמצלמים פנים ויש גם שילוב של צילום פורטרט, כאשר הרקע מטושטש מאחורה.












סוללה: שיאומי 12 – סוללה חזקה עם טעינה מהירה
שיאומי ארזה את הסמארטפון שלה עם סוללה בקיבולת 4500 מיליאמפר/שעה, אשר לי היא החזיקה משעה 7 בבוקר ועד אזור 23:00 בלילה ועוד נשארו לי 36% אנרגיה (זמן מסך 3 שעות). כהרגלה של שיאומי, היא מציעה טעינה מהירה, כאשר היא גם משלבת באריזה את המטען 67 וואט שלה. זה הצליח לספק לי בתוך 15 דקות 51% אנרגיה ובתוך 30 דקות 85% אנרגיה. בהחלט מוצלח. חוץ מזה, יש כאן גם טעינה אלחוטית של 50 וואט ואפשרות לטעינה אלחוטית הפוכה של 10 וואט.
מחיר: 3,200 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, השיאומי 12 הוא סמארטפון דגל ראוי, אשר מתאים לחובבי המותג הזה. אומנם זהו לא הסמארטפון היוקרתי ביותר בסדרת הדגל של החברה, אבל שיאומי כן הצליחה לשלב כאן את מעבד הדגל של קוואלקום המציע ביצועים מהירים, מסך AMOLED וסוללה חזקה עם טעינה מהירה מאוד. מה שחסר זה מיגון רשמי מפני מים וגם יכולת לביצוע שיחות טלפון באמצעות WiFi Calling, עבור אנשים עם קשיי קליטה סלולרית בבית.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
השיאומי 12 החל להימכר בישראל, זאת ערכת ההשקה
סקירה: סוני LinkBuds – האוזניות שישאירו אתכם מחוברים לסביבה
סקירה: ה-Nord CE 2 עולה 400 שקל פחות מה-Nord 2; האם שווה לרכוש דווקא אותו?