טלוויזיות

סקירה: LG C2 – איכות תמונה משופרת

זוהי עונת הטלוויזיות, מה שאומר, זוהי הזדמנות מצוינת להחליף את המסך בסלון שלכם לאחד גדול וטוב יותר. LG היא הראשונה בארץ להשיק את דגמי 2022, כאשר ה-C2 היא לא הזולה ביותר בקטגוריה, אבל היא מציעה איכות תמונה מרשימה ועוד מגוון יכולות חכמות

אנחנו נמצאים בשיאה של עונת השקות הטלוויזיות לשנת 2022. הראשונה להשיק את הדגמים החדשים היא LG, שהעבירה אליי לסקירה את הדגם C2. מדובר באחד הדגמים המעניינים של החברה הדרום קוריאנית, כי הוא מציע את הטכנולוגיה הגבוהה שלה, לצד תג מחיר של 7,890 שקל לגודל 55 אינץ’ ו-9,790 שקל לגודל 65 אינץ’. זה אומנם לא המחיר הכי זול לטלוויזיית OLED של החברה, אבל בקטגוריה הזאת הוא נחשב למעניין, במיוחד שבתוך מספר חודשים הוא ירד.

LG C2. צילום צחי הופמן
LG C2. צילום צחי הופמן

עיצוב וחיבורים: LG C2 – דקיקה מאוד

ה-C2 היא טלוויזיית OLED דקיקה עם שוליים דקים כן. הרגלית הכסופה של החברה ממוקמת במרכז המסך, היא מגיעה בצבע כסוף מוברש. מדובר ברגלית בולטת, אבל כזאת שעדיין נראית אלגנטית. היא לא גבוהה במיוחד, כך שאם אתם מתכננים לשים סאונד בר מתחתיה, תדעו שהוא עלול להפריע. אני אישית משתמש בסאונד בר Ray של Sonos, שהתאים בדיוק אליה. כדאי גם לדעת, שבגב הטלוויזיה יש בליטה משמעותית עבור החיבורים והמעבד שלה. מבחינת חיבורים, יש כאן 4 כניסות HDMI 2.1 ו-3 כניסות USB הממוקמות בצד המסך.

LG C2. צילום מסך
LG C2. צילום מסך
LG C2. צילום צחי הופמן
LG C2. צילום צחי הופמן

ממשק ושלט רחוק:  LG C2 – יצירת פרופילים אישיים ומצב המתנה

השנה LG החליטה לשנות את המספור של מערכת ההפעלה שלה. אם בשנה שעברה היא נקראה webOS 6.0, השנה אנחנו מקבלים את webOS 22. לא ברור למה LG החליטה לשנות פתאום את המספור. בכל אופן, הממשק עצמו דומה בעיצוב שלו לזה מהשנה שעברה ולטעמי הוא עדיין עמוס בעיניים. הפעם LG הוסיפה פרופילים אישיים, בהם ניתן להגדיר בכל פרופיל גישה מהירה לשירותי הסטרימינג המועדפים על המשתמש, לקבל המלצות תוכן מותאמות על סמך היסטוריית הצפייה ולצפות בעדכונים בזמן אמת בתוצאות המשחקים של קבוצות הספורט האהודות. לא יצא לי לבדוק את נושא תוצאות הספורט, אבל ההמלצות האישיות לא משהו. כמו כן, גם כל הגישה ליצירת פרופיל של LG לא ידידותית ודורשת שימוש באפליקציה בסמארטפון – LG ThinQ, מה שנראה לי לא יגרום לאנשים לבצע את כל התהליך הזה.

עוד שיפורים במערכת ההפעלה, מצב Always Ready המציג תכנים שונים כאשר הטלוויזיה לא בשימוש. למשל, שעון, מזג האוויר, תמונות אומנות או תמונות פרטיות. האופציה הזאת עובדת באופן אוטומטי (לאחר הפעלה שלה), ברגע שסוגרים את הטלוויזיה. זה נחמד, אבל לא הצלחתי למצוא את עצמי מתרגל להשתמש בה.

יכולת אחרת היא שיתוף מסך מחדר לחדר, זהו פיצ׳ר למי שמשתמש עדיין בממירים או בעידן פלוס. ניתן להעביר את התוכן בו צופים בין הטלוויזיה בסלון לחדר השינה, כל עוד הן מחוברות לאותה רשת אלחוטית ושתיהן טלוויזיות מדגמי 2022 של LG. גם זאת אופציה שלא יצא לי לנסות, אבל כדאי לדעת שהיא קיימת.

השלט רחוק של LG תמיד הציע חוויה טובה, בזכות מנגנון שליטה כמו עכבר אוויר, כך שקל לסמן לאן רוצים להגיע. השלט כולל מספר כפתורי קיצור לנטפליקס, אמזון פריים וידיאו, דיסני+ (שהאפליקציה כאן לא הציעה צפייה ב-4K) וגם כפתורים שלא עושים כלום בארץ: Rakuten TV, גוגל אסיסטנט (ש-LG משום מה לא מאפשרת לנו להשתמש בעוזרת של גוגל בארץ, למרות שהיא עובדת בין היתר על טלוויזיות של סוני בישראל) ואלכסה של אמזון.

LG C2. צילום מסך
LG C2. צילום מסך

תמונה וצליל: LG C2 – תאורה חזקה ומעבד חדש

ה-C2 מגיעה עם המעבד אלפא 9 דור 5, אשר משתמש ביכולות למידה עמוקה על מנת לשפר את הביצועים ולהבחין בין אלמנטים הניצבים בחזית התמונה ובין הרקע. המעבד גם מנסה לשדרג את התכנים לרמת 4K הודות ליישום אלגוריתם למידה עמוקה ברמת המקור של התוכן. זה לא ממש עובד. הבינה המלאכותית יודעת לזהות את סוג הז’אנר שבו צופים ואת הסצנות, כאשר היא ממטבת את התמונה והמיפוי הדינמי מכייל את יכולות ה-HDR עבור כל אחד מ-5,000 אזורי המסך. בנוסף, ל-C2 קצב רענון מסך גבוה של 120 הרץ, אשר מהווה פתרון מצוין לגיימרים שרוצים לחבר את קונסולת המשחקים שלהם.

מדובר בהמון יכולות שהמעבד הזה מציע, בפועל אל תצפו שאתם צופים בתוכניות ברזולוציית HD או כזאת הנמוכה יותר לקבל תמונה של 4K. אתם כן תקבלו תמונה נהדרת בזכות טכנולוגיית ה-OLED שהמסך הזה עובד איתו. הפעם LG התמקדה בשיפור התאורה, שהיא חזקה ביחס לטכנולוגיית OLED, אבל עדיין השתקפויות של חלונות יראו היטב על המסך. הצבעים כאן מציעים שחור עמוק וכאשר התוכן עצמו מגיע באיכות טובה, למשל, מנטפליקס או אפל TV פלוס, הצבעים יראו טבעיים, החדות תהיה גבוהה מאוד ואתם תקבלו תמונה שפשוט כיף לצפות בה.

LG C2. צילום יח״צ
LG C2. צילום יח״צ

אגב, הטלוויזיה גם תומכת במצב Dolby Vision IQ, כאשר צופים בתוכן תואם. במצב הזה, הטלוויזיה משתמשת בחיישני התאורה שלה להתאמה אופטימלית של התמונה לאור שקיים בבית. כתוצאה מזה, הטלוויזיה מצליחה להציג בצורה חדה יותר פרטים שמופיעים בסצינות חשוכות. המצב הזה אמור להתחיל לעבוד באמצעות עדכון גרסה בהמשך השנה. כרגע, הטלוויזיה תומכת במצב Dolby Vision רגיל, שכמובן גם משפר את איכות התמונה.

מבחינת צליל, ה-C2 מציעה מצב AI Pro בו הבינה המלאכותית אמורה להמיר תוכן סטריאו ל-7.1.2 סראונד סאונד וירטואלי. בפועל מקבלים סאונד סטנדרטי לטלוויזיה. ה-C2 גם תומכת בתקן Dolby Atmos.

מחיר: 9,790 שקל לגודל 65 אינץ׳ (יבואן רשמי קבוצת ח.י)

בשורה התחתונה, ה-C2 של LG היא טלוויזיית OLED מצוינת. היא מציעה תמונה חדה עם שחור עמוק ושיפור בתאורה, כאשר הטלוויזיה תומכת במגוון אפליקציות של שירותי סטרימינג (לא ב-yes פלוס) ויש לה קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ. זוהי לא הטלוויזיה הכי זולה של LG בקטגוריה, אבל בתוך מספר חודשים, המחיר שלה צפוי לרדת והיא תהיה נגישה יותר ותקרוץ לכל מי שרוצה לשדרג את איכות הצפייה שלו בסלון.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

המקרן הנייד של סמסונג – FreeStyle הגיע לישראל

סקירה: Eclair – הסאונד בר הקומפקטי של LG

דיעה: האינטרנט הישראלי מתאחד נגד דיסני+

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: