כללי

סקירה: Eclair – הסאונד בר הקומפקטי של LG

ה-Eclair של LG פונה לקהל שלא רכש עד היום סאונד בר בגלל מגבלות של עיצוב. מדובר בסאונד בר קומפקטי, שנראה טוב, מגיע עם סאב וופר חיצוני ותמיכה בתקן המתקדם דולבי אטמוס

הסאונד בר הפך בשנים האחרונות לפתרון המיידי לשיפור הסאונד המתקבל מהטלוויזיה, אבל הוא מגיע עם חיסרון עיצובי. מדובר בדרך כלל בגוף ארוך עם נוכחות מורגשת מתחת לטלוויזיה. ה-Eclair (או QP5W) הוא הפתרון של LG, למי שמחפש סאונד בר בתצורה קומפקטית, כזה שלא יבלוט יותר מדי, אבל עדיין ישפר את איכות הצליל בצורה מורגשת.

LG Eclair. צילום צחי הופמן
LG Eclair. צילום צחי הופמן

ה-Eclair מגיע במבנה קטן ביחס לדגמי סאונד בר סטנדרטיים, תחשבו פשוט שמישהו לקח סאונד בר רגיל וקיצץ אותו לשליש. העיצוב הזה, מאפשר למקם אותו מתחת לטלוויזיה, מבלי לתפוס מקום רב. אני חשבתי בהתחלה למקם אותו בתוך המזנון הנמצא אצלי בסלון, אבל מהר מאוד הבנתי, שבגלל תצורת הרמקולים, הממוקמת גם בחלק העליון שלו, אין ברירה, אלא להניח אותו במקומו הטבעי ולא בתוך ארונית שתחנוק לו את הצליל (אגב, הסאונד בר Ray של Sonos מציע צליל היוצא רק מהחלק הקדמי, לכן אותו אפשר למקם בתוך מזנון).

LG Eclair. צילום יח"צ
LG Eclair. צילום יח”צ

LG Eclair: הרמקול קומפקטי, הסאבו וופר גדול

מלבד הרמקול הראשי, קיים גם הסאב וופר, זה מגיע כבר בתצורה מאסיבית וגדולה, כמו כל סאב וופר אחר. מדובר בסאב וופר אלחוטי, כך שאין בעיה להחביא אותו רחוק יותר מהטלוויזיה. כמובן שעדיין צריך לחבר אותו לחשמל.

מבחינת חיבורים, ניתן לחבר את ה-Eclair לטלוויזיה דרך כבל HDMI בחיבור eARC או בחיבור אופטי. כמו כן, יש כאן תקשורת בלוטות׳ להזרמה של מוזיקה ישירות מהסמארטפון. מה שאין כאן, זה תקשורת WiFi, אשר הייתה מאפשרת להזרים מוזיקה בתצורה נוחה יותר וגם אין כאן מיקרופונים לשימוש עם סייעת קולית, כמו גוגל אסיסטנט.

LG Eclair. צילום צחי הופמן
LG Eclair. צילום צחי הופמן

LG Eclair: שליטה דרך האפליקציה או השלט הרחוק

את השליטה ב-Eclair ניתן לבצע במספר דרכים. הפתרון הפשוט ביותר הוא זה לשליטה בעוצמת הקול, אותה אפשר לבצע ישירות דרך שלט הטלוויזיה הרגיל בו אתם משתמשים. האופציה השנייה היא השלט הקומפקטי, הכולל כפתורי קיצור לכל הפרופילים של הסאונד (הרחבה בהמשך), כולל חיווי קולי המעדכן על הפרופיל שנבחר. הדרך השלישית לשלוט ברמקול היא באמצעות אפליקציה בסמארטפון, הנקראת LG Sound Bar, המציעה גם עדכוני קושחה. אגב, החיווי על עוצמת הקול לא מופיע על מסך הטלוויזיה, אלא באמצעות מספר נקודות בחזית של הסאונד בר.

LG Eclair. צילום יח"צ
LG Eclair. צילום יח”צ

LG Eclair: שיפור משמעותי לצליל הבוקע מהטלוויזיה

חשוב להגיד, ה-Eclair נועד לאנשים שמחפשים סאונד בר קומפקטי ומוכנים להתפשר במידה מסוימת על איכות הצליל, בתמורה למבנה המיוחד שלו. ה-Eclair משפר משמעותית את חוויית הצליל שהטלוויזיה מסוגלת להוציא (כמובן תלוי בדגם הטלוויזיה), שלא לדבר שיש כאן סאב וופר רציני, התורם לצלילים הנמוכים.

כמו שציינתי קודם, ה-Eclair כולל מספר פרופילים מוגדרים מראש להתאמת הצליל, מבלי שתצטרכו לשבור את הראש. המצב העיקרי AI Sound Pro אשר יודע להתאים באופן אוטומטי את הצלילים בהתאם לתוכן המשודר, Meridian Music עבור האזנה למוזיקה, Game המדגיש את צלילי האפקטים בצורה יותר ברורה ומצב – Cinema אשר אמורה לספק סאונד תלת מימדי. יש גם מצב לילה, אשר משום מה לא כולל כפתור פיזי בשלט, אלא רק דרך האפליקציה, אשר בעיקר מוריד את הצלילים הנמוכים, אשר עלולים להפריע יותר לאנשים הישנים בבית.

מבחינת סאונד, ה-Eclair כולל בתוכו 5 רמקולים, 2 רמקולים מופנים כלפי מעלה. הוא תומך בדולבי אטמוס (יש גם חיווי באפליקציה שהתוכן אכן נתמך), כך שהתוצאה היא לא רק צליל רחב שמגיע מהצדדים, אלא גם כזה שמעט מגיע מהחלק העליון. רמת הפירוט פה טובה ואפשר להבחין בצלילים הקטנים. גם בתוכן שלא נתמך בדולבי אטמוס הצליל ברור, חזק עם הבאס המורגש היטב. עדיין צריך לזכור שמדובר בסאונד בר קטן יחסית ויש לו מגבלות צליל ברורות שלפעמים גורמות לסאונד להישמע מעט דחוס.

מחיר: 2,300 שקל

בשורה התחתונה, ה-Eclair הוא סאונד בר קומפקטי שנראה נהדר, תופס מעט מקום ותומך בתקן המתקדם דולבי אטמוס. מדובר בסאונד בר שמשפר בצורה משמעותית את חוויית הסאונד שאתם מקבלים היום מהטלוויזיה שלכם, מצד שני, בגלל המבנה של ה-Eclair, יש פה פשרות מורגשות באיכות הצליל, שצריך לקחת אותן בחשבון.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: Streaming Box 8000 – סטרימר של נוקיה ב-350 שקל

סקירה: GOtv – סטרימר אנדרואיד TV ב-300 שקל

פיליפס ואפסון השיקו מקרנים ניידים חדשים

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: