רמקולים

סקירה: Ray – סאונד בר במחיר נגיש ל-Sonos

ל-Sonos יש סאונד בר במחיר יחסית נגיש. Ray הוא שדרוג מהותי לצליל הבוקע מהטלוויזיה בסלון או בחדר שינה, כאשר הוא משתלב יחד עם שאר הרמקולים של החברה, כך שניתן ליהנות דרכו ממוזיקה יחד עם שאר חדרי הבית

אם קניתם טלוויזיה חדשה או שיש לכם אחת כבר כמה שנים טובות, יש סיכוי שאתם לא מרוצים מאיכות הסאונד שהיא מוציאה. הפתרון במקרה הזה קיים כבר שנים ארוכות – סאונד בר. הבעיה ברמקולים מהסוג הזה, שהזולים לא תמיד מספקים את החוויה שאתם ציפיתם לה. חברת Sonos הידועה באיכות הרמקולים המוצלחת שלה ובפתרונות החכמים שהיא מספקת סביבם, השיקה לאחרונה את הסאונד בר – Ray. מדובר במכשיר הנמכר במחיר נגיש יחסית עבור החברה – 1,100 שקל, כאשר הוא משמש גם כנקודת פתיחה לאקוסיסטם שלה.

Sonos Ray. צילום צחי הופמן
Sonos Ray. צילום צחי הופמן

Sonos Ray – אפליקציה נוחה, חיבור מיושן

אם אתם משתמשים פעם ראשונה במוצר של Sonos, אתם תדרשו להוריד את האפליקציה של החברה. האפליקציה הזאת מאפשרת לבצע עדכון קושחה למכשיר ולהזרים אליו מוזיקה משירותי סטרימינג רבים, כגון: ספוטיפיי, יו טיוב מיוזיק, אפל מיוזיק, הרדיו של Sonos ועוד.

לאחר התקנת האפליקציה, נדרשת ההתקנה של ה-Ray לטלוויזיה, מעבר לכבל החשמל והחיבור לרשת ה-WiFi או ה-LAN (חיבור אינטרנט קווי), החיבור לטלוויזיה מתבצע בכבל אופטי. כן, כן, ב-Sonos ויתרו כאן על חיבור HDMI והחליטו שאתם תחברו אותו לטלוויזיה שלכם בחיבור המיושן מאוד. לטענתם, הסיבה לכך היא שכל הטלוויזיות כוללות חיבור אופטי, זה אכן נכון, אבל גם למצוא בבית של מישהו היום, טלוויזיה ללא חיבור HDMI הוא דבר נדיר.

Sonos Ray. צילום צחי הופמן
Sonos Ray. צילום צחי הופמן

כבל אופטי הוא קצת מרגיז, כאשר בהתחלה הוא לא ישב לי בדיוק טוב בחיבור של הטלוויזיה, אבל לאחר זמן מה הצלחתי לסדר אותו ולא היו שום בעיות. מעבר לזה, צריך להגדיר ידנית באמצעות ההנחיות של האפליקציה את השליטה בווליום דרך שלט הטלוויזיה/סטרימר שלכם. במקרה שלי, הדבר עבד ללא בעיה עם האפל TV. מעבר לזה, נדרשתי לשנות את הגדרות האודיו בטלוויזיה, כך שהסאונד יצא דרך החיבור האופטי.

השימוש עצמו פשוט, על ה-Ray קיימים כפתורי מגע לשליטה בווליום, מעבר שירים ועצירה/ניגון השיר המתנגן. רוב הסיכויים שכמעט לא תגעו בהם, כי השליטה הנוחה היא דרך האפליקציה.

Sonos Ray – עיצוב מאופק

ה-Ray הוא סאונד בר עם עיצוב מאופק, הוא מגיע בצבעים שחור או לבן במראה קומפקטי, אשר מאפשר במקרים מסוימים גם להכניס אותו למדף במזנון ולא רק לשים אותו בחלק העליון. הסיבה לכך, שאין לו רמקולים בחלק העליון שלו, אלא רק רמקולים קדמיים, כך שהמזנון לא חוסם לו את הסאונד.

Sonos Ray. צילום יח״צ
Sonos Ray. צילום יח״צ

Sonos Ray – סאונד מפתיע לטובה

ה-Ray מיועד לדברי החברה לחדרים קטנים ובינוניים, כאשר גלי הקול שלו מקרינים צלילים מקיר לקיר וכך מציעים צליל מיטבי למשתמש. Sonos שילבה ב-Ray מערכת רפלקס בס חדשה, כאשר הרמקול גם מציע דיוק טוב יותר של התדרים הבינוניים והגבוהים.

ה-Ray תומך בקודקים דולבי דיגיטל 5.1 וגם DTS Digital Surround, אבל הוא לא מציע תמיכה בדולבי אטמוס.

הסאונד שה-Ray מספק מפתיע לטובה עבור חוויה של צפייה בסרטים וסדרות טלוויזיה, אבל פחות עבור מוזיקה. מדובר בסאונד בר המספק צליל סטריאו, הוא בעל עוצמה חזקה, אבל לא כזאת שתרעיד את הסלון. מה שנחמד, שהצליל לא מתעוות, גם בעוצמת הצליל המקסימלית.

צריך להסתכל על ה-Ray כשדרוג לצליל שהטלוויזיה שלכם מציעה. כאן הוא אכן משדרג את החוויה. מצד שני, הוא לא כולל יחידת סאב חיצונית, מה שפוגע מעט בחוויה בסרטים, כאשר בהאזנה למוזיקה זה מורגש מאוד. הצליל שה-Ray מוציא כאשר מאזינים לשירים, הוא פשוט בינוני, מתכתי וחסר עומק.

מחיר: 1,100 שקל (ברשת באג)

בשורה התחתונה, אני נהניתי מהחוויה ש-Ray מספק לעומת הצליל שהטלוויזיה שלי מוציאה. מדובר בפתרון יחסית נגיש מבחינת המחיר אצל Sonos, כאשר הסאונד בר הזה גם משתלב עם האקוסיסטם של החברה. אם יש לכם רמקולים נוספים של Sonos תוכלו להאזין למוזיקה דרכו, יחד עם הרמקולים האחרים. הסאונד של ה-Ray מספק מבחינת האזנה לסרטים או צפייה בתוכניות בטלוויזיה, אם מדובר בסלון בינוני או שממקמים אותו בחדר שינה, מצד שני, פחות אהבתי את איכות הצליל במהלך האזנה למוזיקה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: Eclair – הסאונד בר הקומפקטי של LG

סקירה: GOtv – סטרימר אנדרואיד TV ב-300 שקל

פיליפס ואפסון השיקו מקרנים ניידים חדשים

7 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: