שיאומי אוהבת למתוח מדי שנה את סמארטפון הדגל שלה להרבה תתי דגמים. מכשיר הדגל שלה – 12 (לסקירה המלאה), זכה כבר למספר דגמים ועכשיו מגיעים לארץ שני סמארטפונים חדשים: 12T וה-12T Pro. אני קיבלתי לסקירה את ה-12T Pro, אשר מציע מצלמה עם חיישן 200 מגה פיקסל וטעינה מהירה שאמורה למלא את המכשיר באנרגיה בתוך 19 דקות. הבשורה האמיתית מבחינתי ב-12T Pro הם לאו דווקא נתוני החומרה, אלא שסוף סוף יבואנית שיאומי בארץ – המילטון, מאפשרת לנהל שיחות טלפון בסמארטפון דרך שירות WiFi Calling (הרחבה בהמשך).

עיצוב: שיאומי 12T Pro – מראה מבריק כמעט ללא טביעות אצבע
ה-12T Pro דומה מאוד בעיצוב שלו לדגם ה-12 שהושק בארץ לפני כחצי שנה. הגרסה שאני קיבלתי הגיעה בצבע כחול שנראה יותר כמו תכלת-כסוף. זאת לא סבלה כמעט מסימנים של טביעות אצבע, מה ששמר על מראה המכשיר (ניתן להשיג את המכשיר גם בצבעים שחור וכסוף). המבנה בו ממוקמים חיישני הצילום בגב המכשיר, מעוצב באזור מוגבה הכולל פסים המפרידים את החיישנים ויוצרים את המראה המיוחד. זהו סמארטפון שנראה טוב.
מעבר לנתונים האלו, ה-12T pro הוא סמארטפון כבד – 205 גרם ובעובי של 8.6 מ״מ. יש כאן מיגון מפני מים בתקן IP53, תקן יחסית נמוך. גם הזכוכית היא רק מסוג Gorilla Glass 5 של חברת קורנינג. חבל ששיאומי לא בחרה בגרסת זכוכית קצת יותר מתקדמת ומוגנת. אפילו בדגם ה-12 הוותיק, שיאומי בחרה לשלב גרסה יותר חדשה.

מסך: שיאומי 12T Pro – מסך גדול בטכנולוגיית AMOLED
שיאומי שילבה כאן מסך גדול של 6.67 אינץ׳ בטכנולוגיית AMOLED המציגה צבעים עשירים ושחור עמוק. יש כאן קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ לתנועה חלקה בעת ניווט בממשק. המכשיר גם יודע לבצע התאמה אוטומטית של קצב רענון התמונה בהתאם לתוכן המוצג, על מנת לחסוך בסוללה. התאורה האחורית כאן מגיעה ל-900 ניטים ואני לא התקשיתי להשתמש במכשיר הזה באור שמש.

ממשק: שיאומי 12T Pro – הקלטת שיחות ו-WiFi Calling
שיאומי שילבה כאן את הממשק העדכני שלה – MIUI 13, המותקן על הגרסה העדכנית של גוגל – אנדרואיד 12. כהרגלה של שיאומי, מדובר בממשק שמחקה את ה-iOS של אפל, למשל, מסך התרעות ומסך הגדרות מהירות נפרדים, כאשר הגישה אליהם מתבצעת בהחלקה של האצבע מהחלק העליון הימני או השמאלי של המסך. מעבר לזה, תקבלו כאן עמוד בית עם מגירת אפליקציות כמו ברוב מכשירי האנדרואיד או עמוד בית בו ממוקמים כבר האפליקציות, סטייל iOS. יש למכשיר יכולת הקלטת שיחות פנימית ועוד דבר נחמד, שאני לא זוכר שנתקלתי בו עד עכשיו במכשירי שיאומי – אפשרות לנווט בהחלקת האצבע מהחלק התחתון או הצדדים של המסך, במקום תפריט ניווט בתחתית המסך.
בשורה משמחת מבחינתי, שסוף סוף אני נתקל במכשיר של שיאומי בארץ שאפשר לבצע איתו שיחות עם WiFi Calling. מדובר בטכנולוגיה המאפשרת לבצע שיחות דרך הרשת הסלולרית (בתנאי שהמפעילה הסלולרית שלכם תומכת בכך) באמצעות רשת ה-WiFi. מה שאומר, שאם יש לכם בעיית קליטה סלולרית בבית, תוכלו עדיין לנהל שיחות בצורה טובה.

חומרה: שיאומי 12T Pro – מהיר עם סאונד של הרמן/קרדון
מתחת למכסה המנוע ה-12T Pro מגיע עם המעבד החזק של קוואלקום – Snapdragon 8+ Gen 1 אשר תומך גם בגלישה סלולרית דור 5. הסמארטפון מגיב היטב ובמהירות, כאשר הוא כולל המון זיכרון עבודה (RAM) 12 גיגה (מסוג LPDDR5המהיר). נפח האחסון עומד על 256 גיגה ואין אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. בשביל שהסמארטפון הזה לא יתחמם, שיאומי שילבה כאן מערכת קירור חדשה עם תא אדים גדול.
שיאומי דואגת להזכיר שטכנולוגיית האודיו כאן היא של הרמן קרדון (חברה השייכת לסמסונג). המכשיר כולל רמקולים סטריאופוניים באיכות טובה ובעוצמה סבירה יחסית לסמארטפון.
מצלמה: שיאומי 12T Pro – חיישן 200 מגה פיקסל
שיאומי מתגאה שהסמארטפון החדש שלה מבצע קפיצה מחיישן ה-108 מגה פיקסל שהיה ב-Mi 10 ל-200 מגה פיקסל בדגם הנוכחי. החיישן הראשי הוא 200 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי ומיקוד אוטומטי עם מפתח צמצם f/1.7, חיישן רחב 8 מגה פיקסל (120 מעלות) עם f/2.2 וחיישן 2 מגה פיקסל מאקרו עם f/2.4. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 20 מגה פיקסל עם f/2.2.
בשביל לצלם תמונות ב-200 מגה פיקסל, צריך לחפש את האופציה הזאת בהגדרות ולהפעיל אותה. נראה ששיאומי לא ממש חשבה שמשתמשים יעבדו איתה באופן קבוע, אולי בגלל שהנפח של התמונה יכול להגיע ל-60 מגה. התמונות אכן יוצאות חדות ומפורטות ברזולוציה הגבוהה הזאת, כאשר שיאומי מאפשרת להשתמש בתמונות האלו בתכונת ה-ProCut, המאפשרת לחתוך ולהציג את אותה תמונה ביחס שונה באיכות טובה.
בלי קשר ל-200 מגה פיקסל, התמונות שה-12T Pro מוציא במצב רגיל הן מוצלחות עם צבעים נעימים ולא עשירים מדי, פירוט וחדות טובים. צילומי דיוקן בהם הרקע מטושטש מאחורי האובייקט יוצאים חדים. צילום בזווית רחבה נותן מעט מריחה בצדדים, אבל עדיין נראה טוב. אין כאן זום אופטי, שזה מאכזב. הופתעתי לטובה מצילום במצב לילה, שהיה מהיר מאוד בתפעול שלו, שהתבצע כמעט בצורה מיידית, כאשר התמונות קיבלו תאורה רבה. מצלמת הסלפי הוציאה ביצועים סבירים.











סוללה: שיאומי 12T Pro – טעינה מלאה ב-22 דקות
ה-12T Pro מגיע עם סוללה בקיבולת גדולה של 5000 מיליאמפר/שעה, זאת החזיקה לי מאזור 07:15 ועד 23:15 ונשארו לי18% אנרגיה. זה אומנם רק יום של שימוש, אבל מדובר בזמן מסך ארוך של 4 שעות ו-20 דקות.
מבחינת טעינה, שיאומי מצרפת בערכה מטען בהספק 120 וואט, שאומנם קצת כבד במשקל, אבל לא גדול מאוד. שיאומי מציעה פה שתי סוגי טעינות: טעינה מהירה וטעינת HyperCharge, ששיאומי מבטיחה שתצליח לטעון את המכשיר במלואו ב-19 דקות. אני הצלחתי לטעון את הסמארטפון בטעינה המהירה מ-0% עד 95% בתוך 30 דקות, שזה מרשים, אבל מה שיותר מרשים שב-HyperCharge הגעתי לטעינה מלאה ב-22 דקות. זה לא 19 דקות, אבל יכול להיות שבגלל שנכנסה לי שיחה קצרה תוך כדי הטעינה, הקצב נהפך לקצת איטי יותר.
בשביל ליהנות מהטעינה המהירה מאוד, צריך להפעיל אותה דרך ההגדרות באופן קבוע. מה שמוזר, שהמכשיר הזה לא מציע טעינה אלחוטית.
מחיר: 2,850 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, ה-12T Pro הוא סמארטפון מוצלח, אבל כדאי להתעלם מחיישן ה-200 מגה פיקסל, כי כנראה אתם לא ממש תצלמו באיכות הזאת. בלי קשר, מדובר במצלמה עם תוצאות צילום טובות. כמו כן, למרות שמדובר בסמארטפון עם תג מחיר המגרד את ה-3,000 שקל, הייתי מצפה למצוא כאן מיגון מים בתקן יותר גבוה, זום אופטי וטעינה אלחוטית.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
הגרסא הרגילה גם תומכת wifi calling?
לא בדקתי אותה, אני מתאר לעצמי שכן, כדאי לבדוק מול היבואן – המילטון
באיזו רשת סלולרית הייתה לך את האפשרות הזו ?
פרטנר
רק לי התמונות נראות באיכות ממש לא משהו ???
האם הטעינה הסופר מהירה לא על חשבון בטיחות ואורך החיים ?
לי בכל אופן טעינה של 33W ובשימוש לא כבד במטען מקורי ובלי להשאיר טלפון בלילה בטעינה אחרי שנה וחצי יש לה כבר בלאי ניכר
קשה לדעת איך זה משפיע על אורך החיים, יכול להיות שזה פוגע