סמארטפונים

סקירה: סמסונג Galaxy A73 – התמורה הכי טובה לכסף?

ה-Galaxy A73 הוא הסמארטפון של סמסונג שמנסה לתת תמורה הכי טובה ביחס למחיר. מדובר במכשיר שכולל טכנולוגיה שהחברה שומרת בדרך כלל למכשירים היקרים יותר שלה והיא משלבת אותן כאן. מצד שני, סמסונג מתפשרת בנקודות רבות במטרה להוריד את המחיר

ה-Galaxy A73 שייך לקטגוריית הביניים של סמסונג, מדובר בדרך כלל במכשירים שמנסים להציע את התמורה הכי טובה לכסף, במיוחד בדגמי ה-A7X. ה-A73 זול משמעותית מדגמי ה-S22 והוא עדיין נמכר מתחת ל-2,000 שקל, אבל מציע יכולות שבדרך כלל מוצאים במכשירים יקרים יותר, כמו מסך Super AMOLED עם קצב רענון תמונה גבוה ומיגון מפני מים.

סמסונג Galaxy A73. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy A73. צילום צחי הופמן

עיצוב: סמסונג Galaxy A73 – עמיד למים

בדומה ל-A72 (לסקירה המלאה), גם ה-A73 הוא בעל עמידות למים של 1 מטר למשך 30 דקות (IP67). זה מאוד נחמד שסמסונג שומרת על העמידות הזאת, בניגוד ליצרניות רבות ששומרות על המיגון הזה רק במכשירים היוקרתיים יותר שלהם. מבחינת עיצוב, אני קיבלתי אותו בצבע אפור-שחור והוא נראה זהה לזה שמהשנה שעברה. קל לראות על הגב שלו טביעות אצבע והוא שוקל 181 גרם, הרבה פחות מה-203 גרם בדור הקודם.

סמסונג Galaxy A73. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy A73. צילום צחי הופמן

מסך: סמסונג Galaxy A73 – לא מספיק חזק באור שמש ישיר

המסך של ה-A73 נשאר בגודל 6.7 אינץ’ בטכנולוגיית Super AMOLED, המציעה כאן צבעים עשירים וחדות טובה. הרזולוציה היא עדיין 1080 על 2400 פיקסלים, אבל קצב רענון התמונה גדל מ-90 הרץ ל-120 הרץ, מה שמספק תנועה חלקה יותר. המסך עצמו לא ממש נראה טוב באור שמש ישיר ולפעמים קשה לצפות בו. הזכוכית עצמה עדיין מגיעה מסוג גורילה גלאס 5, המספקת מיגון מסוים.

סמסונג Galaxy A73. צילום יח״צ
סמסונג Galaxy A73. צילום יח״צ

ממשק: סמסונג Galaxy A73 – ממשק ידידותי עם הקלטת שיחות

ה-A73 מגיע עם הגרסה העדכנית של אנדרואיד 12 עם הממשק של סמסונג – One UI 4.1. הממשק של סמסונג עדיין מאפשר הקלטת שיחות דרך תפריט החיוג, אפליקציית Smart Things לשליטה במוצרים חכמים בבית, תפריט צידי לגישה מהירה לאנשי קשר ואפליקציות מועדפות ואם אתם משתמשים בטאבלט של סמסונג, תוכלו לבצע את השיחות שלכם גם ממנו, מכיוון שאלו יעברו בין שני המכשירים. כמו כן, ה-A73 גם תומך ב-WiFi Calling למי שיש בעיות קליטה סלולרית בבית.

סמסונג Galaxy A73. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy A73. צילום צחי הופמן

חומרה: סמסונג Galaxy A73 – עובד היטב

הביצועים של ה- A73טובים ולא נתקלתי בבעיות כלשהן בתגובה שלו. יש כאן מעבד סנפדרגון 778G עם תמיכה בגלישה סלולרית דור 5. זיכרון העבודה הוא 8 גיגה (RAM) ונפח האחסון הוא 128 גיגה, כאשר יש אופציה להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס. כמובן שיש כאן NFC עבור תשלומים עם הטלפון בחנויות הפיזיות והרמקולים הם סטריאופוניים, לא מאוד חזקים וגם לא איכותיים. חיישן טביעת האצבע ממוקם מתחת למסך והוא הגיב היטב.

מצלמה: סמסונג Galaxy A73 – מצלמה סבירה ולא יותר

ל-A73 מערך צילום עם 4 חיישנים: 108 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם f/1.8, חיישן רחב 12 מגה פיקסל עם f/2.2, חיישן עומק 5 מגה פיקסל עם f/2.4 וחיישן מאקרו 5 מגה פיקסל עם f/2.4. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל ו-f/2.2.

תוצאות הצילום בינוניות, בעוד שברוב הזמן מקבלים תמונות עם צבעים חיוורים, באור שמש חזק, המצלמה לוקחת לכיוון הקיצוני הנגדי ומציגה צבעים מאוד עשירים, אבל לא נעימים. באופן כללי, התמונות סבירות ברמת הפירוט עבור רמת המחיר של המכשיר וזה בסדר גמור. הביצועים של הזום כפול 2 היו ירודים. במצב צילום עם העדשה הרחבה התמונות סבלו ממריחות וירידה באיכות בצדדים. מה שכן, התמונות באפקט פורטרט/דיוקן יצאו טוב עם הרקע מטושטש מאחורה. בצילום לילה, התמונות התקבלו עם תאורה, אבל הן היו מרוחות ומעט מטושטשות.

סוללה: סמסונג Galaxy A73 – זמן שימוש ארוך

סמסונג שילבה כאן סוללה בקיבולת גדולה של 5000 מיליאמפר/שעה, היא שורדת ללא בעיה יום שלם וקצת יותר. לי היא החזיקה משעה 8 בבוקר ועד אזור 23:15 בלילה ועוד נשארו לי 20% אנרגיה (זמן מסך של 5 שעות). סמסונג לא משלבת בערכה מטען, כך שלא נבדקה כאן מהירות הטעינה. כמו כן, המכשיר תומך רק בטעינה של 25 וואט, שזה לא מאוד מהיר.

מחיר: 1,900 שקל

בשורה התחתונה, ה-Galaxy A73 מציע מספר שיפורים לעומת הדור הקודם, אבל הוא מגיע ללא מטען ולא מדובר בשדרוגים קריטיים. הסמארטפון הזה מתפקד היטב, הוא נוח לשימוש, כולל מסך גדול באיכות טובה, אבל עם קושי בצפייה באור שמש ישיר. המצלמה סבירה ביחס למחיר ויש למכשיר גם מיגון מפני מים.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: שיאומי 12 – האלטרנטיבה של שיאומי בגזרת מכשירי הדגל

סקירה: סמסונג Galaxy A53 – בא להתחרות בסינים

סקירה: ה-Nord CE 2 עולה 400 שקל פחות מה-Nord 2; האם שווה לרכוש דווקא אותו?

3 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: