קטגוריית הרובוטים השואבים אבק עמוסה ביצרנים בישראל, כאשר החברות הסיניות מככבות בה. חלקם זולים יותר, חלקם פחות, כאשר בדומה לסמארטפונים ומוצרים אחרים של שיאומי, הענקית הסינית מנסה להציע תמורה טובה ביחס למחיר. ה-Robot Vacuum S10 Plus מנסה בדיוק לעשות את זה, הוא נמכר ב-1,900 שקל דרך היבואן הרשמי – המילטון, כאשר הוא כולל פתרון ניגוב רטוב, המנסה לדמות שטיפת ריצפה.

שליטה ואפליקציה: שיאומי Robot Vacuum S10 Plus – מיפוי של החדרים בבית
אחד הדברים המרגיזים ברובוטים השואבים אבק, שלפחות חלק עדיין נתקעים בחפצים ומפסיקים לעבוד עד שבאים ומצילים אותם. ה-S10 Plus מגיע כולל מערכת זיהוי מיקום והימנעות ממכשולים תלת ממדיים הפועלים בעזרת לייזר דו ערוצי וחיישן Lidar, הסורק את החדר ב-360 מעלות. הטכנולוגיה הזאת עוזרת לרובוט לתכנן ולמפות את הבית, ללא קשר למצב התאורה (למשל, רובוטים שמשתמשים במצלמות ומחייבים תאורה מסוימת בבית). במהלך ההתנסות שלי, אני לא זוכר מצב שהרובוט נתקע ולא הגיע לתחנת העגינה בסיום העבודה.
באופן כללי חוויית מיפוי הבית והחלוקה של החדרים באפליקציה – Mi Home התבצעה באופן אוטומטי על-ידי הרובוט ללא התערבות מצידי, כמעט כל החדרים זוהו בצורה נכונה, למרות אזורים בודדים שהרובוט החליט שהם שייכים לחלק אחר והיה אפשר לחלק אותה מחדש בעורך המפות.
הפעלת הרובוט פשוטה והיא כוללת לחיצה בודדת לניקוי כל הבית או לחלופין בחירת חדרים מסוימים (לחיצה על החדרים על-גבי המפה). בעוד שאפליקציית Mi Home כוללת ממשק בעברית, החלק בו מתפעלים את הרובוט הוא באנגלית.
אחת היכולות הנחמדות באפליקציה, היא אפשרות לקבוע עוצמת שאיבה שונה, עוצמת מים ומספר חזרות בהתאם לחדר אליו שולחים את הרובוט. למשל, במטבח 2 חזרות עם עוצמה גבוהה של שאיבה ובחדר שינה חזרה אחת עם עוצמה רגילה.


ניקיון: שיאומי Robot Vacuum S10 Plus – לא נתקל בחפצים
ה-S10 Plus מציע 4 עוצמות שאיבה: שקט, רגיל, חזק וטורבו. האפליקציה ממליצה לעבוד במצב הרגיל, בו הרעש הבוקע מהשואב יחסית נמוך, כך שניתן לעבוד איתו מבלי שהוא יפריע יותר מדי. המצבים החזקים יותר מיועדים בעיקר לשטיחים. מה שחבל, שכשהרובוט עולה על שטיח, הוא לא יודע להעביר את עוצמת השאיבה לחזקה יותר באופן אוטומטי. עוצמת השאיבה מגיעה כאן ל-4,000Pa שזה חזק. מיכל האבק מגיע בנפח של 450 מ״ל, שזה גודל סטנדרטי. הרובוט כולל מברשת צד העוזרת לו לפנות לכלוך מאזורים פחות נגישים, כאשר הראשית היא משיערות בד, שלטעמי פחות טובה ממברשת גומי ששיערות פחות נתפסות עליה. בכל מקרה, ה-S10 Plus שאב ללא בעיה את הלכלוך שהוא נתקל בו.
שיאומי מבטיחה שבאמצעות תכנון חדשני המדמה ניגוב ושטיפה של יד אנושית, הרוב יסיר ביעילות יותר כתמים. בשיאומי אומרים שמדובר בניגוב רטוב ושטיפה בהפעלת לחץ, המסיר כתמים בעוצמת ניקוי גבוהה פי 4 בהשוואה לדגם ה-Robot Vacuum 1C. אני לא התרשמתי יותר מדי מהניגוב הרטוב, הוא לא מהווה תחליף לשטיפה ואל תצפו שהוא יסיר כתמים, הוא כן ישמור על הריצפה נקייה יותר לעומת שימוש רק במצב שאיבה. אומנם שיאומי מוסיפה ואומרת שהמטליות הכפולות מסתובבות במהירות גבוהה עם אפקט של דחיפה ושטיפה, אבל שוב זה לא שטיפה. דבר שהיה חסר לי היא אפשרות להוסיף נוזל ניקוי, שיאומי לא ממליצה לעשות את זה.


שיאומי מציינים שבזמן פעולה במצב שטיפה הרובוט ימנע ממגע בשטיחים, אני הגדרתי באפליקציה שבמצב שטיפה אזורים מסוימים שחסמתי כמו השטיחים, הוא לא יעלה עליהם.
מיכל המים עצמו לא גדול מאוד – 200 מ״ל, כאשר לפני הפעלת מצב הניגוב, שיאומי מציעה להרטיב את המטליות מהברז בבית. ההרכבה וההסרה של המטליות היא פשוטה ומתחברת בלחיצה קלה בחלק התחתון של הרובוט. הבעיה, שכמו רובוטים אחרים (חוץ מאלה שכוללים תחנת עגינה המייבשת ושוטפת את המברשות), צריך להוציא את המברשות בסוף העבודה, לנקות אותן ולייבש. מה שהופך לדבר מציק.
מחיר: 1,900 שקל (יבואן רשמי המילטון)
בשורה התחתונה, ה- Robot Vacuum S10 Plus מבצע עבודה מוצלחת בשאיבת האבק מהבית, המיפוי שלו והתפעול. הפתרון של ניגוב רטוב הוא תוספת חביבה, אבל כדאי להבין שזה רחוק מאוד משטיפה.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews