אוזניות

סקירה: Buds Pro 2 של OnePlus

ה-Buds Pro 2 של OnePlus כוללות שיתוף פעולה עם חברת האודיו Dynaudio וגם עם המלחין – הנס זימר, זה לצד יכולות התאמה אישית לצלילים, זיהוי תעלת האוזן ומצב סינון רעשים אקטיבי המתאים את עצמו אוטומטית לסביבה

כמעט כמו כל יצרנית סמארטפונים, גם לחברת OnePlus יש קטלוג אוזניות משלה. ה-Buds Pro 2 הן אוזניות הדגל של החברה, הן הוצגו לראשונה בחודש פברואר לצד סמארטפון הדגל – OnePlus 11 כאשר הן משלימות את העיצוב של הטלפון ונהנות מחיבור טוב יותר בין שני המכשירים (למשל, תמיכה באודיו מרחבי, הרחבה בהמשך).

ה-Buds Pro 2 מתחרות בקטגוריית הביניים פלוס פלוס, הכוללת בין היתר את ה-Ear (2) של Nothing (לסקירה המלאה) או ה-Buds 2 Pro של סמסונג (לסקירה המלאה).

OnePlus - Buds Pro 2. צילום מסך
OnePlus – Buds Pro 2. צילום מסך

עיצוב ושליטה: OnePlus Buds Pro 2 – מראה מטאלי בצבע ירקרק

למרות שהדור השני נראה דומה מאוד לדור הראשון, עדיין ה-Buds Pro 2 הן אוזניות שנראות נהדר, בזכות מבנה הגבעול הנוח, הצבע ירוק-זית והחומרים המטאליים מהן הן עשויות. בנוסף, ניתן להשיג אותן גם בצבע לבן או שחור, כאשר בכולן הגבעול הוא בצבע מטאלי מבריק והחלק הקרוב לאוזן בגוון מט. מארז הנשיאה מגיע בצבע תואם לאוזניות, הוא מעט שמנמן, אבל עדיין נוח לנשיאה. OnePlus לא מיגנה רק את האוזניות מפני מים (תקן IP55), אלא גם את המארז, שכולל מיגון קל מפני רטיבות (תקן IPX4).

השליטה באוזניות מתבצעת באמצעות צביטה עם שתי האצבעות בחלק התחתון של הגבעול, כך שצביטה בודדת עוצרת/מנגנת את השיר, לחיצה כפולה מעבר שיר קדימה, לחיצה משולשת מעבר אחורה ולחיצה ארוכה מעבר בין מצב סינון רעשים אקטיבי (ANC) למצב השקיפות (Transparency). השליטה זהה בין האוזנייה הימנית לשמאלית ומה שממש חסר כאן היא היכולת לשלוט בווליום. מה שכן נחמד, שהוצאה של האוזניות מאוזניים תעצור את השיר המתנגן באופן אוטומטי ותפעיל אותו שוב, כאשר מחזירים אותן לאוזניים.

OnePlus - Buds Pro 2. צילום צחי הופמן
OnePlus – Buds Pro 2. צילום צחי הופמן

ל-Buds Pro 2 יש אפליקציה בשם HeyMelody המיועדת לכל מי שלא מחזיק סמארטפון של OnePlus, היא מעוצבת בצורה ידידותית ומאפשרת להתאים את כל ההגדרות השונות (הרחבה בהמשך), אבל מה שממש חסר כאן הוא ווידג׳ט, שיאפשר גישה מהירה לתכונות מסוימות מעמודי הבית של הסמארטפון, מבלי שנהיה חייבים להיכנס לתוך האפליקציה.

תכונה נוספת שקיימת כאן היא מולטיפוינט – חיבור לסמארטפון וללפטופ בו זמנית.

OnePlus - Buds Pro 2. צילום מסך
OnePlus – Buds Pro 2. צילום מסך

סאונד ושיחות: OnePlus Buds Pro 2 – הנס זימר מתגייס לשיווק

גולת הכותרת מבחינת OnePlus באוזניות שלה היא מערכת ה-MelodyBoost Dual Driver שפותחה בשיתוף חברת האודיו הדנית Dynaudio. המערכת כוללת טוויטר 6 מ״מ ווופר של 11 מ״מ, כל אלו מצליחים לספק בס חזק, צלילים עמוקים ועושר בסאונד.

מילת הבאזז בקטגוריית הסאונד בימינו היא אודיו מרחבי (Spatial Audio) , זאת באה לספק חוויה מפורטת, מקיפה ומפורטת יותר, כאשר ה-Buds Pro 2 כמובן תומכות באופציה הזאת וגם בזיהוי מיקום הראש בתקן דולבי אטמוס. מדובר בחוויה שמאפשרת ליהנות ממנה גם בשירותי הסטרימינג דיסני+ ויו טיוב. לצערי לא יצא לי לנסות את הפיצ׳ר הזה כאן, כי כרגע הוא עובד רק בחיבור לסמארטפון OnePlus 11.

ב-OnePlus מבטיחים שבחודשים הקרובים הם יוסיפו תמיכה בתקן LHDC 5.0 באמצעות עדכון תוכנה, כרגע האוזניות תומכות בקודק LHDC 4.0 וצריך גם סמארטפון שתומך בו.

המון אוזניות מציעות בניית פרופיל סאונד אישי, במטרה להציע צליל מדויק יותר למאזין. ל-OnePlus יש את ה-OnePlus Audio ID, אשר בדגם הזה מדובר בגרסה 2.0 אשר יודעת לזהות את תעלת האוזניים, במטרה להציע התאמה אפילו טובה יותר של הסאונד.

האקולייזר של OnePlus כולל מספר פרופילים שנוצרו מראש ביחד עם Dynaudio ועוד אחד שתוכנן על ידי מלחין הסרטים הנס זימר.

ב-OnePlus אומרים שה-ANC בדגם הזה טוב פי 2.5 לעומת הדור הקודם והוא מציע עכשיו סינון רעשים עד עוצמה של 48 דציבלים לעומת 40 דציבילים. בכל מקרה, ה-ANC מורגש היטב ועושה את העבודה. ה-ANC גם כולל מצב חכם, המתאים את עוצמת הסינון לפי רעשי הרקע בסביבה בה נמצאים.

מצד שני, מצב השקיפות, אשר אמור לאפשר לכם לשמוע את הסביבה ולשוחח עם אנשים הוא לא משהו, אפשר לדבר איתו, אבל הוא לא מספיק נוח ונעים לשימוש.

האוזניות כוללות 3 מיקרופונים עבור ניהול שיחות הטלפון וגם מבנה שבא לעזור להן להתמודד עם רעשים של הרוח. בשיחות שאני ניהלתי ברחוב או בבית שמעו אותי היטב ולא קיבלתי תלונות מאנשים איתם שוחחתי במהלך הבדיקה שלי, כך שאפשר להגיד ש-OnePlus עשו עבודה טובה כאן.

OnePlus - Buds Pro 2. צילום מסך
OnePlus – Buds Pro 2. צילום מסך

סוללה: OnePlus Buds Pro 2 – זמן ניגון של 6 שעות

מבחינת זמן סוללה, ה-Buds Pro 2 מספקות זמן ניגון של 6 שעות (כולל שימוש ב-ANC), שזה מכובד אבל לא גבוה מאוד. יחד עם מארז הנשיאה, מקבלים סך הכל 25 שעות עבודה. יש כאן טעינה מהירה שמספקת 10 שעות של מוזיקה ב-10 דקות טעינה. כמו כן, יש כאן טעינה אלחוטית.

מחיר: 600 שקל (יבואן רשמי Cell-Now)

בשורה התחתונה, קטגוריית האוזניות ב-600 שקל, כוללת דגמים רבים, כאשר ה-Buds Pro 2 מצליחות לבלוט בהן, הן מבחינת העיצוב המטאלי והן מבחינת הסאונד ואיכות שיחות הטלפון. הייתי ממליץ עליהן בקלות לבעלי OnePlus 11, אבל לא בהכרח עבור מי שמחזיק סמארטפון של חברה אחרת.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: