סמארטפונים

סקירה: Phone (2) של Nothing – מכשיר דגל רק במחיר נמוך

שוק הסלולר הישראלי מורכב משלוש יצרניות בולטות, מי שמצליחה לרענן אותו היא Nothing, שהשיקה את ה-Phone (2) המסוגל להתחרות במכשירי דגל

עברה שנה והסטארטאפ הבריטי Nothing השיק את הדור השני לסמארטפון הראשון שלו. ה-Phone (2) הוא כבר לא סמארטפון המכיל חומרה הפונה לקטגוריית הביניים, בדגם החדש Nothing שילבה חומרה חזקה יותר, שעוזרת לו להתחרות במכשירי דגל אחרים בשוק, רק ברמת מחיר קצת יותר שפויה.

Nothing phone (2). צילום יח״צ
Nothing phone (2). צילום יח״צ

עיצוב: Nothing Phone (2) – עדיין נראה מיוחד

ה-Phone (2) נשאר זהה בעיצוב שלו לדגם הקודם, לפחות לא במשהו בולט לעין שאני ראיתי (פרט לגרסה האפורה שהצבע שלה מעט בהיר יותר). עדיין מדובר בסמארטפון במראה שונה ממכשירים אחרים בשוק, בגלל הגב השקוף שלו, המציג לראווה את החלקים הפנימיים של המכשיר, כאשר הוא זה שמאפשר לחוות את תבנית האור לה החברה קוראת Glyph. מדובר בעצם בתאורה לבנה המציגה קצבים משתנים, כאשר יחד עם הצלצול, הדבר אמור לאפשר למשתמש לזהות מי מתקשר אליו או פשוט לחוות תאורה המתאימה את עצמה לקצב הצלצול. שמניחים את הסמארטפון על השולחן, כאשר המסך מופנה כלפי מטה, המערכת מפעילה באופן אוטומטי התראות שקטות עם תאורה.

כל זה היה אפשרי גם ב-Phone (1). בגרסה החדשה משתמשים יכולים להקצות רצפי אור וקול מותאמים אישית גם לאפליקציות מסוימות. הטלפון מציע פונקציות נוספות, בין היתר: מחוון טעינת סוללה ופנס. Nothing שיפרו את ממשק ה-Glyph על-ידי הגדלת מספר מקטעי LED כדי לאפשר התאמה אישית. גם ספירה לאחור ומעקב אחר התקדמות עבור שירותי נסיעה או משלוחים (כרגע מדובר ב-Uber שלא רלוונטי לארץ). בעת קבלת התראה מאנשי קשר או יישומים נבחרים, פלח ה-LED בפינה הימנית העליונה יזרח בהתמדה להשבת תשומת הלב.

Nothing phone (2). צילום צחי הופמן
Nothing phone (2). צילום צחי הופמן
Nothing phone (2). צילום יח״צ
Nothing phone (2). צילום יח״צ

Nothing גם שילבה את ה-Glyph Composer, אפליקציה בה משתמשים יכולים ליצור רינגטונים. מה שמוזר שהאפליקציה הזאת לא מגיעה עם המכשיר וצריך להוריד אותה מחנות האפליקציות של האנדרואיד בצורה עצמאית ו-Nothing בכלל לא מציינת שהיא קיימת שם.

הרעיון של ה-Glyph הוא חמוד בתור גימיק, אבל אני אישית לא מניח את הסמארטפון עם המסך על השולחן, אז מעבר לצלצולים שמגיעים עם הטלפון, לא ממש הרגשתי שהתאורה הזאת תורמת לי.

עוד מבחינת העיצוב, המיגון מפני רטיבות וחול השתדרג והוא עכשיו מגיע בתקן IP54 ולא IP53. המכשיר גדול ושוקל יותר מהדור הקודם, בגלל המסך הגדול יותר. משקל ה-Phone (2) עומד על 201 גרם לעומת 193 גרם. המכשיר עדיין מרגיש נוח ביד ונראה טוב, כאשר הוא משלב גוף זכוכית – Gorilla Glass. החברה לא מציינת איזו גרסה של Gorilla Glass שולבה כאן, מה שכן, יש למכשיר מסגרת אלומיניום שמוסיפה למראה.

מסך: Nothing Phone (2) – תאורה חזקה וקצב רענון תמונה דינמי

המסך בדגם הזה גדל מ-6.55 אינץ׳ ל-6.7 אינץ׳, הרזולוציה נשארה דומה – 1080 על 2412 פיקסלים והצג מגיע בטכנולוגיית LTPO OLED שלעומת הדור הקודם מציעה קצב רענון תמונה דינמי. זה אומר שהמסך יודע להתאים את רענון התמונה מ-1 עד 120 הרץ בהתאם לתוכן המוצג ולא לבזבז סתם סוללה. המסך עדיין מציג תמונה מוצלחת מאוד.

יש גם שיפור בתאורה של המכשיר, שלמרות שהדגם הקודם לא התקשה להציג תמונה באור שמש ישיר, הצג עכשיו מציע 1600 ניטים לעומת 1200 ניטים.

Nothing phone (2). צילום יח״צ
Nothing phone (2). צילום יח״צ

ממשק: Nothing Phone (2) – פחות גירויים

רואים ש-Nothing התאמצה לשמור על בידול בחוויית הממשק שלה – Nothing OS 2.0. קודם כל, יש את האופציה לממשק בגווני אפור-שחור עם התאמה לאייקונים ש-Nothing עשתה עבור אפליקציות פופולאריות. המטרה כאן היא להוריד את הגירוי של המשתמש להפעיל אפליקציות שהוא לא התכוון אליהן, לדוגמא, לא ללחוץ על האייקון של הרשת החברתית האהובה עליו, בגלל המראה הצבעוני של האייקון שלה. אני אישית פחות התחברתי לגרסת הממשק הזאת, בעיקר בגלל שהיא מדכאת בעיניים והיא גרמה לי לחפש כל הזמן את האפליקציות שאני משתמש בהן. עדיין אם בוחרים במראה הצבעוני של הממשק, יש שיפורים רבים. למשל, אפשר להגדיל בערך פי 4 אייקונים של אפליקציות שמרבים להשתמש בהן. אפשר להוסיף הגדרות מהירות, כמו: הוט ספוט, בלוטות׳, נא לא הפריע, סריקת QR ועוד רבים כווידג׳ט.

Nothing מאפשרת להקליט שיחות דרך החייגן של גוגל, אבל זה מספק חיווי קולי בעברית שההקלטה עובדת, כך שהצד השני יודע שהשיחה מוקלטת.

עוד יכולת נחמדה, Nothing הוסיפה ווידג׳טים לעמוד הנעילה, אלו מופיעים גם שהמסך כבוי. מדובר רק בווידג׳טים של Nothing, אבל יש כמה חביבים, כמו ההגדרות המהירות, שם אני קבעתי הפעלה של פנס ושליטה ב-WiFi.

למרות שיש ל-Nothing אוזניות משלה, היא מציעה דרך הממשק שלה תוספת נחמדה לבעלי איירפודס, זאת מציגה להם את אחוזי הסוללה של האוזניות. עוד תוספת מיועדת לבעלי טסלה, שמאפשרת להם לשלוט בקלות באפליקציה של הרכב שלהם דרך הממשק.

אגב, במהלך השימוש שלי במכשיר, היו לו כבר שני עדכוני גרסה עם שיפורים ביכולות, כך שנראה ש-Nothing משקיעה בממשק שלה.

Nothing phone (2). צילום צחי הופמן
Nothing phone (2). צילום צחי הופמן

חומרה: Nothing Phone (2) – עובד חלק עם מעבד דגל משנה שעברה

Nothing שילבה כאן את מעבד הדגל של קוואלקום – Snapdragon 8 Gen 1, רק שהוא מגיע בגרסת דגל משנה שעברה. עד כמה זה יפריע לכם? אני לא חושב שזה מפריע, כי בתמורה לזה שהמעבד לא הכי חדיש (אבל עדיין עם יכולות גבוהות), החברה יכלה לשמור על מחיר שפוי לסמארטפון. צריך גם להוסיף לזה, שיש כאן זיכרון עבודה גבוה של 12 גיגה (RAM) שעוזרים לו לעבוד בצורה חלקה.

מלבד זה, יש ל-Phone (2) נפח אחסון של 256 מגה, חיישן טביעת אצבע מתחת למסך שמגיב היטב ורמקולים סטריאופוניים. מה שאין כאן, היא תמיכה ב-esim.

Nothing phone (2). צילום צחי הופמן
Nothing phone (2). צילום צחי הופמן

מצלמה: Nothing Phone (2) – שדרוג בצילום

מערך הצילום של המכשיר מגיע עם שני חיישנים של 50 מגה פיקסל, כאשר החיישן הראשי קיבל מייצב תמונה אופטי והוא שודרג לחיישן IMX890 של סוני, כך שלמרות שמערך הצילום נשאר זהה לעומת הדור הקודם, החיישן החדש והמעבד של המכשיר משפרים את התוצאות. החיישן השני הוא לצילומים רחבים (114 מעלות). אין כאן חיישן טלפוטו, כך שהזום כפול 2 הוא דיגיטלי, כאשר התוצאה היא פחות פרטים. החיישן הראשי מצליח לייצר תמונות מוצלחות באור יום עם צבעים נעימים ופירוט. גם בצילומים בפורטרט/דיוקן בהם הרקע מטושטש מאחורה, המכשיר הצליח לזהות בצורה טובה את האובייקט המרכזי ולא לטשטש בדרך כלל חלקים ממנו. בצילומים במקומות סגורים, גם מוארים היטב, התוצאות לא היו ברמה של מכשיר דגל, הפירוט נעלם והצבעים נראו מעט דהויים. מצד שני, במצב צילום לילה קיבלתי תמונות יחסית טובות ומוארות.

חיישן הסלפי מגיע עם 32 מגה פיקסל והוא לא אכזב עם תמונות שנראות טוב גם במצב פורטרט.  

סוללה: Nothing Phone (2) – קיבולת הסוללה גדלה וגם מהירות הטעינה

קיבולת הסוללה של ה-Phone (2) גדלה מ-4500 מיליאמפר/שעה ל-4700 מיליאמפר/שעה. הסוללה החזיקה לי מאזור השעה שבע בבוקר ועד אחת עשרה בלילה, כאשר נשארו לי עוד 20% אנרגיה (זמן מסך של 3 שעות ו-46 דקות), כך שמדובר בתוצאות טובות. Nothing כמו חברות אחרות לא מצרפת מטען לערכה, אלא רק כבל, שלפחות הגיע עם העיצוב השקוף שלה. הסמארטפון תומך בטעינה של 45 וואט לעומת 33 וואט בדגם הקודם, אבל לא הייתה לי אפשרות לבדוק את הקצב הזה, כי החברה לא סיפקה ראש מטען. הטעינה האלחוטית נשארה – 15 וואט, זהו לא נתון מרשים בימינו. חוץ מזה, יש גם טעינה אלחוטית הפוכה של 5 וואט, שמאפשרת לטעון מגב המכשיר מוצרים כמו האוזניות של החברה.

מחיר: 2,700 שקל (יבואן רשמי רשת באג)

בשורה התחתונה, ה-Phone (2) הוא סמארטפון שמביא תחושה של רעננות לשוק הסלולר, לאו דווקא בגלל יכולות חדשות, אלא בעיקר בגלל שמדובר בחברה נוספת שמהווה אלטרנטיבה לשליטה של שלושת השחקניות הגדולות בישראל: סמסונג, אפל ושיאומי. Nothing הצליחה לייצר מכשיר שנראה טוב, אפילו שונה במראה שלו מסמארטפונים אחרים, חומרה שעובדת היטב ומצלמה טובה, לצד סוללה שלא מתקשה להחזיק יום שלם והכי חשוב, תג מחיר תחרותי.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

5 תגובות

  1. היבואן של נוטינג 2 פשוט נפל על השכל.
    יש שני טלפונים שהנוטינג לא מתקרב אליהם בכלל במחינת איכות, ולהם יש ESIM.
    הם נמכרים באזור המחירים של נוטינג 2.
    סמסונג +S23 שעולה ביבוא מקביל עם הקלטת שיחות כ3250 שקל זיכרון 256/8, ויש לו כמובן ESIM.
    וואן פלוס 11 שעולה ביבוא מקביל כ3000 שקל זיכרון 256/16, ויש לו כמובן ESUM.
    מבחינת איכות מצלמות הנוטינג רחוק מהם כמרחק מזרח ממערב.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: