בין שלל האוזניות נטולות החוטים (True Wireless) שיוצאות לשוק, אחת האוזניות הבולטות אם לא הבולטת ביותר היא זאת של סוני. הענקית היפנית השיקה לאחרונה את הדור החדש לאוזניות הדגל שלה – WF-1000XM5. הדגמים הקודמים בסדרה הציעו סאונד מוצלח מאוד ורמת סינון רעשים אקטיבית (ANC) מצוינת, כך שהציפייה לשיפורים מהדגם החדש היו גבוהים. סוני שמה דגש בדגם הזה לשני חסרונות משמעותיים מהדגם הקודם – WF-1000XM4 (לסקירה המלאה): מבנה נוח יותר ושיפור איכות שיחות הטלפון.


עיצוב ושליטה: WF-1000XM5 – קטנות וקלות יותר
לא רבים המשתמשים המקדישים חשיבות למתאמי הסיליקון או הקצף המגיעים עם האוזניות שלהם. למרות שנראה שמדובר בפרט שולי, זה משפיע מאוד על החוויה. בין אם בנוחות, בבידוד הרעשים ואפילו בצליל. בסוני החלו בדור הקודם לשלב מתאמים מחומר בשם פוליאוריטן, אשר מספק אחיזה חזקה, יציבה ובידוד פאסיבי. המתאמים כוללים בתוכם אלפי בועות זעירות, אשר עוזרות לפזר טוב יותר את הרעשים החיצוניים, על-ידי כך שהצלילים קופצים בין הבועות. המתאמים אכן יוצרים בידוד מוצלח, אבל הם דורשים דחיסה שלהן עם האצבעות לפני ההכנסה לאוזניים, כך שהן יפתחו בתוך האוזניים ויצרו את האטימה. השיטה הזאת לא תמיד נוחה והן גם נפתחות מהר מידי, גם לפני שהן בתוך האוזניים. כתוצאה מזה, יצא לי יותר מדי פעמים לשחק עם המתאמים בשביל שהאוזניות ישבו טוב באוזניים.

ה-WF-1000XM5 הן אוזניות קומפקטיות ונוחות באוזניים מבחינת הגודל שלהן. זאת הייתה אחד מהנקודות הפחות נוחות מהדגם הקודם ולכן המהנדסים של סוני עשו לדגם החדש דיאטה רצינית. הדגם החדש קטן ב-25% מהדור הקודם וקל יותר ב-20% (גם מארז הנשיאה קומפקטי יותר). הדגם הזה גם מגיע עם אותו תקן למיגון מפני רטיבות וחול – IPX4, כך שאין בעיה להזיע איתן בזמן אימון ספורט.
מבחינת העיצוב עצמו, סוני שמרו על אותו מראה מיוחד, רק שבעוד הדור הקודם הגיע עם ציפוי מט, כאן מדובר בציפוי מבריק.
סוני משקיעה מאוד באפליקציה שלה – Headphones Connect, היא עמוסה מאוד בתכונות שזה יתרון, אבל זה גם יוצר עומס ובלבול, כי הממשק היה יכול להיות קצת יותר ידידותי. אני בכל מקרה אוהב את האפליקציה הזאת. האפליקציה מאפשרת בין היתר התאמות שונות של כפתורי השליטה לצד התאמות אוטומטיות למצב סינון הרעשים האקטיבי (ANC).
יש כאן טכנולוגיית זיהוי מצבים (Adaptive Sound Control). זאת מתאימה את עוצמת סינון הרעשים ועוברת באופן אוטומטי למצב השקיפות בו אתם שומעים את רעשי הרקע. למשל, כאשר אתם יושבים ומאזינים למוזיקה בבית, הסינון עובד בצורה מיטבית, התחלתם ללכת ברגל, אתם תתחילו לשמוע מעט רעשי רקע, התחלתם לרוץ, האוזניות יפתחו עוד יותר ויאפשרו לכל קולות הרקע להיכנס, כך שאתם תהיו מודעים בצורה טובה למתרחש מסביבכם.

סאונד ושיחות: WF-1000XM5 – שיפור בשיחות הטלפון ואיכות סאונד מצוינת
הסאונד שהאוזניות האלו מספקות מוצלח מאוד. מדובר בצליל עשיר, מפורט מאוד, חד ומדויק, מבלי ששום דבר מפריע לחוויה, כולל באסים מורגשים היטב.
סוני עברה בדגם הזה לדרייבר מסוג Dynamic Driver X. זה מייצר בצורה מדויקת יותר גלי סינון במיוחד עבור תדרים נמוכים יותר. מלבד יכולת של ניגון מוזיקה ב-360 מעלות, סוני הוסיפה גם תכונה בשם Headtracking היודעת לזהות את מיקום הראש ולהתאים את ניגון המוזיקה בצורה הזאת. היכולת הזאת עובדת בשלב הראשון רק עם שירות הסטרימינג – Tidal ולא יצא לי להתנסות איתה.
עבור ה-ANC סוני משתמשת במעבד חדש – V2. זה כולל עכשיו גם מעבד ייעודי עבור סינון הרעשים – HD Noise Cancelling Processor QN2e. המעבד החדש יודע לשלוט טוב יותר במספר המיקרופונים. סוני שילבה כאן שלושה מיקרופונים לעומת שני מיקרופונים בדור הקודם. גם כאן סוני מצליחה להפחית רעשי רקע, כאשר יחד עם מוזיקה אתם תהיו בבועה משלכם.

לסוני יש היסטוריה של בעיות ביכולת ניהול שיחות הטלפון באוזניות הדגל שלה, לעומת הדגמים הזולים יותר, שם הכל עובד היטב. בדומה ל-WF-1000XM4 גם כאן החברה משתמשת בחיישן המייצר קרן, במטרה לתפוס את הקול כאשר הוא בוקע מהפה, זה בנוסף לטכנולוגיית Bone Conduction היודעת לזהות רעידות של הקול עם הפרדה מרעשי רקע. הפעם סוני הוסיפה יכולות בינה מלאכותית (AI) ולמידת מכונה אשר עובדים יחד עם חיישן ה-Bone Conduction בשביל לבצע את הפעולה שלו בצורה טובה יותר. כל הטכנולוגיות אכן עושות את העבודה והצלחתי לבצע שיחות בהן שמעו אותי היטב, גם שהייתי מחוץ לבית באזור רועש. מה שכן, במטרה להפחית את רעשי הרקע, שבקושי נשמעים, לפעמים יכול להיות לזמן קצר טיפה צליל מתכתי, אבל חוץ מזה, לא בטוח שידעו שאתם משוחחים בסביבה רועשת.
בעוד שהדור הקודם קיבל יכולת מולטיפוינט (חיבור לשני מכשירים במקביל כמו סמארטפון ולפטופ) רק לאחר תקופה ארוכה, הדגם החדש מציע את התכונה הזאת ישר מהאריזה. הבלוטות׳ כאן הוא 5.3 והחיבור שלהן לסמארטפון הוא מיידי. האוזניות תומכות בקודק של סוני LDAC היודע להעביר יותר נתונים בבלוטות׳ וכתוצאה מזה להציע צליל משופר. בנוסף, הוא גם מציע טכנולוגיה בשם DSEE Extreme המשתמשת בבינה מלאכותית כדי לשדרג קבצי מוזיקה דחוסים משירותי סטרימינג.
סוללה: WF-1000XM5 – יום שלם של מוזיקה
זמן הסוללה נשאר זהה והוא מציע פעילות ארוכה. 8 שעות עם ANC ו-24 שעות עם מארז הנשיאה. טעינה של 3 דקות מספקת 60 דקות של מוזיקה. יש כאן גם טעינה אלחוטית.
מחיר: 1,290 שקל (יבואן רשמי ישפאר)
בשורה התחתונה, סוני לא ממהרת להשיק דגם חדש לאוזניות הדגל שלה והיא מחכה בדרך כלל שנתיים. ה-WF-1000XM5 פותר את החסרונות של הדגם הקודם: איכות שיחות טובה ועיצוב נוח וקומפקטי יותר, זה לצד איכות צליל מעולה ו-ANC שעובד היטב. מצד שני, היה נחמד אם סוני הייתה משפרת את מתאמי האוזניות שנכנסים לאוזניים.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
איך אין פה מילה על אינסוף בעיות הסוללה בדגם הקודם שלאחר שנה האוזניות כבר לא שמישות והסוללה מתרוקנת תוך 10 דקות
הבעיה עם האוזניות יש לי את 4, שלאחר שנה הם מחזיקות 8 דקות ופורקות. והכיף הכי גדול שיבואן מזלזל והטלפניות בשירות לקוחות מנתקות בפרצוף. חווית שירות כל כך מזלזלת שאפילו בחינם לא רוצה יותר סוני.
יש לי את ה 4 ,המחיר שלהם בין הגבוהים באוזניות והשירות בין הנמוכים שראיתי ,אוזניות שלא שוות כלום אחרי שנה הסוללה מחזיקה חמש דקות !
שירות פח