סמארטפונים

סקירה: ה-eSIM הגיע לשיאומי 13T

השיאומי 13T נופל על קטגוריית מכשירי הביניים עם קריצה מסוימת לליגה קצת יותר גבוהה. הוא כולל מצלמות של לייקה, הבטחה לעדכוני מערכת הפעלה ל-4 שנים וגם סוף סוף גם טכנולוגיית eSIM

שיאומי השיקה ממש לאחרונה בסין את סדרת מכשירי הדגל החדשה שלה – שיאומי 14. בעוד שהסמארטפונים החדשים יגיעו למערב ככל הנראה מתישהו בתחילת 2024, הענקית הסינית הכריזה לפני כחודש על זוג הסמארטפונים: 13T ו-13T Pro, אשר בעיקר באים למתוח עד כמה שאפשר את סדרת הדגל של 2023. דגם ה-13T הוא כצפוי הזול מבין השניים – 2,600 שקל לעומת 3,300 שקל לגרסת הפרו.

שיאומי 13T. צילום יח״צ
שיאומי 13T. צילום יח״צ

עיצוב: שיאומי 13T – מראה מבריק

הדגם האחרון שבדקתי מסדרת ה-13, היה בחודש מרץ האחרון, ה-13 פרו. ה-13T כמעט זהה בעיצוב שלו. עדיין מדובר בסמארטפון שנראה טוב, הוא מגיע עם גב זכוכית בצבע שחור מבריק רגיש לטביעות אצבע ומבנה עדשות גדול, רק שהמסגרת שלו בזווית ישרה ופחות מעוגלת. המסגרת של המכשיר עשויה פלסטיק והמכשיר עמיד למים וחול בתקן IP68, מה שאומר טבילה במים עד לעומק 1.5 מטר למשך 30 דקות. הזכוכית הקדמית היא גורילה גלאס 5 המעט מיושנת. זאת אמורה לספק לסמארטפון הגנה. המשקל סביר לימינו – 197 גרם.

שיאומי 13T. צילום צחי הופמן
שיאומי 13T. צילום צחי הופמן

מסך: שיאומי 13T – מסך מוצלח עם קצב רענון גבוה

המסך המוצלח כאן מגיע בגודל 6.67 אינץ׳ בטכנולוגיית AMOLED האיכותית בעלת הצבעים העשירים ותאורה אחורית חזקה המגיעה לעוצמה גבוהה מאוד של 2600 ניטים בשיא, מה שמאפשר לצפות בו ללא בעיה גם באור השמש. המסך מגיע עם קצב רענון תמונה גבוה של 144 הרץ, עבור תנועה חלקה של הממשק. עוד נתון מעניין הוא תמיכה של הצג ב-Pro HDR אשר משפר את הקונטרסט והתאורה בעזרת כיול של כל פיקסל. טכנולוגיה אחרת היא CrystalRes אשר באה לשפר גם את התצוגה בעיקר בתמונות.

שיאומי 13T. צילום צחי הופמן
שיאומי 13T. צילום צחי הופמן

ממשק: שיאומי 13T – עדכון ל-4 שנים

ה-13T מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 13 וממשק MIUI 14, כאשר שיאומי מבטיחים 4 שנים של עדכונים למערכת ההפעלה ו-5 שנים של עדכוני אבטחה.

מבחינת הממשק, שיאומי חילקה את מסך ההתראות ולוח הבקרה לשני מסכים: מסך אחד מרכז את לוח ההתראות ומסך אחר את לוח הבקרה (החלקה מהחלק העליון של הצג מהצד הימני או השמאלי תביא ללוח המבוקש). לטעמי, זה פחות נוח ממסך אחד מרוכז. מעבר לזה, תקבלו כאן עמוד בית עם מגירת אפליקציות כמו ברוב מכשירי האנדרואיד או עמוד בית בו ממוקמים כבר האפליקציות, סטייל iOS. גם אם תבחרו באופציה של מגירת אפליקציות, שיאומי תתעקש לשים את כל האפליקציות בעמודי הבית (בנוסף למגירה).

עוד אפשר למצוא בממשק, יכולת הקלטת שיחות (מערכת ההקלטה של גוגל שגם מודיעה בקול בעברית לשני הצדדים שהשיחה מוקלטת) ואפילו אפשרות הקלטה דרך WiFi Calling.

שיאומי 13T. צילום יח״צ
שיאומי 13T. צילום יח״צ

חומרה: סוף סוף יש eSIM

הבשורה מבחינת שיאומי בדגם החדש, תמיכה ב-eSIM, טכנולוגיה המאפשרת לוותר על כרטיס סים פיזי ולעבור בקלות בין חברות הסלולר. כרגע בארץ, חברות הסלולר הגדולות מונעות מהישראליים שימוש ביכולת הזאת, אבל ניתן להשתמש בה כאשר טסים לחו״ל או מנויים לחברות הסלולר הקטנות יותר. עד היום, eSIM היה קיים בארץ בעיקר בדגמי אפל וסמסונג.

חשוב לציין שדגמים קודמים מסדרת 13 תמכו ב-eSIM בארץ, אבל דרשו לשנות את הגדרות המדינה ישראל למדינה אחרת ועכשיו היכולת עובדת בלי השינוי הזה.

המכשיר עבד חלק וללא בעיות, כאשר המעבד כאן הוא 8200-Ultra של MediaTek עם זיכרון עבודה (RAM) של 12 גיגה מסוג LPDDR5  ונפח אחסון של 256 גיגה בטכנולוגיית UFS 3.1, שהיא מהירה אבל לא כמו בדגם הפרו המגיע עם UFS 4.0.

עוד יכולות הכלולות כאן: בלוטות׳ בתקן החדיש – 5.4 וגם תמיכה בבלוטות׳ LE עבור אוזניות תומכות (מדובר בתקן המספק איכות שמע טובה יותר לצד צריכת סוללה נמוכה יותר). מבחינת תקשורת, יש כאן תמיכה בדור 5 וגם WiFi 7 והסמארטפון תומך בשיחות דרך WiFi Calling, אבל לפחות במקרה שלי ברשת פרטנר, חוץ מכמה פעמים בודדות שהוא עבד, לא הצלחתי לתקשר דרך הפתרון הזה באופן קבוע.

חיישן טביעת האצבע (אופטי) ממוקם מתחת למסך והוא הגיב היטב ובמהירות. הרמקולים סטריאופוניים עם תמיכה בדולבי אטמוס (צליל עשיר יותר) לא מספיק חזקים מבחינת עוצמת הצליל, אבל הם מספקים.

מצלמה: שיאומי 13T מצלמה של לייקה

זוהי לא הפעם הראשונה ששיאומי משלבת את טכנולוגיית הצילום של לייקה הגרמנית. מדובר במערך צילום הכולל שלושה חיישנים: 50 מגה פיקסל ראשי עם מייצב תמונה אופטי, חיישן 50 מגה פיקסל נוסף טלפוטו עם זום אופטי כפול 2 וחיישן נוסף 12 מגה פיקסל לצילום רחב. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 20 מגה פיקסל.

טכנולוגיית הצילום של לייקה כוללת כאן עדשות אשר עוזרות לשחזר בצורה מציאותית יותר את תחושת האור לקבלת צילום הקרוב למציאות. המצלמה מציעה צילום עם שני סגנונות מוכרים של לייקה: מראה אותנטי של החברה עם תאורה והצללה ריאליסטית, הסגנון השני בעל גוון עשיר יותר.

המצלמה עצמה מוצלחת, סגנונות הצילום של לייקה מאפשרים להוציא כאן תמונות טובות וחדות. בצילום במקומות סגורים עם אור (אבל בלילה), התוצאות טובות, עדיין לא מדובר בחדות גבוהה וקל לקבל מריחות של האובייקטים. בצילום במצב לילה מקבלים תאורה רבה ובסך הכל תוצאות לא רעות. מצלמת הסלפי סיפקה תוצאות מגורענות אפילו באור יום.

סוללה: שיאומי 13T – מצליחה (בקושי) לשרוד יום שלם

הסוללה החזיקה לי משבע וחצי בבוקר ועד אחת עשרה בלילה, כאשר נשארו לי 6% אנרגיה (כמעט 4 שעות זמן מסך). זהו לא נתון מוצלח במיוחד, למרות שמדובר בסוללה בקיבולת גדולה של 5000 מיליאמפר/שעה. הטעינה עצמה מהירה – 67 וואט, כאשר בתוך 15 דקות קיבלתי 32% אנרגיה ובתוך 30 דקות 62% אנרגיה. אגב, מוזר ששיאומי לא מציעה כאן טעינה אלחוטית.

מחיר: 2,600 שקל (יבואן רשמי המילטון)

בשורה התחתונה, עבור 2,600 שקל שיאומי הצליחה להביא מכשיר שעושה את רוב הדברים טוב. יש לו מסך נהדר, מצלמה מוצלחת (לא מצוינת), חומרה חזקה ביחס למחיר, תמיכה ב-eSIM, טעינה מהירה (לא כמו מכשירים חזקים יותר של שיאומי), אבל סוללה שבקושי מצליחה לסיים יום שלם.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

9 תגובות

  1. חשוב לתקן – לגבי המסך. זה סתם הטעיית הציבור לגבי ה2600 ניט. זה נתון שרלוונטי רק לתוכן HDR וכאשר הבהירות היא רגעית וחלק קטן מהמסך (כ10%). וגם את זה, בבדיקות מעבדה עצמאיות לא הצליחו להגיע.

    הבהירות המקסימלית שניתו להגיע בשמש היא לכל היותר כ1200 ניט.

  2. לא ברור לגבי שיחות דרך WiFi, לא מוציא שיחות אוטומטי דרך רשת אלחוטית כאשר מחובר?

    1. לא, צריך שהמפעילה הסלולרית שלך תתמוך בשירות,שתהיה מחובר אליו ושתפעיל אותו במכשיר. אחרי זה, זה עובד אוטומטי,אבל לי רוב הזמן לא עבד כאן

  3. יש לא מעט מקומות, בהם קליטה סלולרית לא נגישה או חלשה מאוד לכן יכולת להוציא שיחות על גבי רשת אלחוטית חשובה מאוד. אם במכשיר ישנה בעיה כזאת, הוא הופך לפחות רלוונטי לרכישה. תודה

  4. אני אוהב את הסקירות שלך. הן מקיפות ומקצועיות, אבל תמיד חסר בהן משהו מהותי אחד – אין בהן השוואה למוצרים אחרים באותה רמת מחיר. למשל, במקרה הזה, אמרת שהטלפון עולה 2,600 ש”ח. אז אם זה התקציב שלי, 2,600 ש”ח. האם זה הטלפון הכי טוב שאפשר לקנות במחיר הזה או שיש דגמים אחרים עדיפים?

    למשל, יש הרבה שיטענו שאם זה התקציב שיש לך, עדיף לקנות Samsung S23 FE. סוג כזה של השוואה, לפחות במילות הסיכום, זה דבר שמאוד חסר לסקירה

      1. eSIM קיים כבר בשיאומי 13 מהיום הראשון. השתמשתי בו כבר כמה פעמים בחו”ל בהצלחה גדולה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: