סמארטפונים

סקירה: Nord 3 של OnePlus – לא מפחד להתחרות ביצרניות הגדולות

מכשיר הדגל של OnePlus בקטגוריית הביניים – Nord 3 מגיע עם מסך גדול יותר, הבטחה ל-3 שנות עדכוני תוכנה וסוללה של 5000 מיליאמפר/שעה

ב-OnePlus לא ממהרים להשיק גרסה לסמארטפון המוביל בקטגוריית הביניים שלה. לקח לחברה שנתיים להשיק את ה-Nord 3, כאשר בדרך יצאו כל מיני מכשירי ביניים, כמו ה-Nord 2T וה-Nord CE 2 Lite. הדגם החדש מציע שיפורים לעומת הדור הקודם והוא בא לתת אלטרנטיבה לשלל הסמארטפונים המככבים בקטגוריה העמוסה הזאת.

OnePlus Nord 3. צילום מסך
OnePlus Nord 3. צילום מסך

עיצוב: Nord 3 – עמיד עכשיו לרטיבות

OnePlus שילבה ב-Nord 3 מיגון מפני רטיבות וחול בתקן IP54, דבר שלא היה בדגם הקודם, שזה כבר נחמד. אנחנו רגילים למצוא בסמארטפונים שלנו זכוכית של חברת קורנינג מסוג גורילה גלאס, בדגם הזה OnePlus השתמשה במסך בזכוכית מסוג Dragontrail של חברת AGC היפנית. אני פחות מכיר את סוג הזכוכית הזו, אבל נקווה שהוא יציע עמידות הגיונית. בגב המכשיר OnePlus העדיפה זכוכית מסוג Gorilla Glass 5, כאשר המסגרת היא מפלסטיק. זהו סמארטפון שנראה טוב במיוחד בצבע הירוק בהיר. גם המשקל שלו לא כבד -193 גרם.

OnePlus Nord 3. צילום צחי הופמן
OnePlus Nord 3. צילום צחי הופמן

מסך: Nord 3 – מסך גדול יותר

ה-Nord 3 מגיע עם מסך גדול יותר מקודמו – 6.74 אינץ׳ בטכנולוגיית Fluid AMOLED עם קצב רענון תמונה של 120 הרץ המספק תנועה חלקה בממשק. זה לעומת מסך בגודל 6.43 אינץ׳ וקצב רענון תמונה של 90 הרץ ב-Nord 2. מדובר במסך עם תצוגה מוצלחת עם צבעים עשירים, אבל עדיין לא כמו סמארטפונים מקטגוריית מכשירי הדגל. OnePlus גם מספקת תאורה חזקה של 1450 ניטים שלא התקשתה לאפשר שימוש במכשיר גם בשמש חזקה.

OnePlus Nord 3. צילום צחי הופמן
OnePlus Nord 3. צילום צחי הופמן

ממשק: Nord 3 – עדיין אין הקלטת שיחות

כבר תקופה ארוכה ש-OnePlus לא כוללת במכשירים שלה יכולת להקלטת שיחות וזה עלול להפריע למשתמשים רבים, שיכולים לקבל את האופציה הזאת בין היתר בסמארטפונים של סמסונג, Nothing, אסוס ושיאומי. מה שכן, יש פה תמיכה ב-WiFi Calling עבור אנשים עם בעיות קליטה סלולריות בבית.

ה-Nord 3 מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 13 של גוגל, עליה מותקנת OxygenOS 13.1. ב-OnePlus מציינים שזה הסמארטפון הראשון שלהם שיקבל 3 שנות עדכוני תוכנה ו-4 שנים של עדכוני אבטחה. בין האפליקציות ש-OnePlus מוסיפה לממשק שלה זה Zen Mode שמציע להתנתק ולקבל לזמן מסוים רק גישה לאפליקציות בודדות או לקבל ולהוציא רק שיחות חירום, O-Relax המאפשר בין היתר להאזין לצלילים מהטבע ויש גם שלט רחוק המאפשר להפעיל מוצרים בבית באמצעות חיישן האינפרה אדום.

הממשק של OnePlus מציע באופן כללי חוויה קלילה, אבל פחות אהבתי שהאפליקציות מופיעות גם בעמודי הבית וגם במגירת האפליקציות ולא רק במקום אחד. ל- OnePlus יש מסך ווידג׳טים יעודי שנקרא Shelf, כאשר ההגעה אליו מתבצעת בהחלקה ממרכז המסך כלפי מטה.

OnePlus Nord 3. צילום מסך
OnePlus Nord 3. צילום מסך

חומרה: Nord 3 – מגיב בצורה חלקה

OnePlus שילבה כאן את המעבד MT6983 Dimensity 9000 של Mediatek עם 16 גיגה זיכרון עבודה (RAM) מהסוג המהיר LPDDR5X ונפח אחסון של 256 גיגה (ללא יכולת הרחבה) מסוג UFS 3.1. הסמארטפון עבד לי בצורה חלקה בכל התקופה שסקרתי אותו ולא נתקלתי בגמגומים.

עוד אפשר למצוא כאן תמיכה ברשתות סלולר דור 5, חיישן טביעת אצבע אופטי מתחת למסך שהגיב היטב, התקן NFC לתשלום עם הסמארטפון בתור כרטיס אשראי ורמקולים סטריאופוניים לא רעים עם תמיכה בדולבי אטמוס לצליל עשיר יותר. חוץ מזה, OnePlus שילבה כאן את מתג ההזזה (סליידר) למעבר מהיר ונוח בין צלצול, רטט והשתקה.

מצלמה: Nord 3 – מצלמה בינונית

המצלמה מגיעה עם מערך צילום של שלושה חיישנים: חיישן ראשי 50 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, חיישן 8 מגה פיקסל לצילום רחב (112 מעלות) וחיישן 2 מגה פיקסל מאקרו. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל.

כל הנתונים האלו מצליחים לייצר מצלמה סבירה, בטח ביחס לקטגוריה, אבל לא משהו ליפול ממנו. במיוחד שלפעמים הצבעים היו חיוורים.

המצלמה מתקשה להתמודד עם צילומים במקומות סגורים, אפילו כאלו עם תאורה והמריחות בתמונות מורגשות היטב. גם במצב הלילה, למרות התאורה שהמצלמה מצליחה לייצר, לא מדובר בתוצאות טובות.

סוללה: Nord 3 – טעינה מהירה מאוד וסוללה ליום שלם

הסוללה בדגם הזה גדלה מ-4500 מיליאמפר/שעה ל-5000 מיליאמפר/שעה. היא לא מתקשה לסיים יום שלם ועמוס. לי היא החזיקה משעה שבע בבוקר ועד אחת עשרה בלילה (זמן מסך של 4 שעות ו-30 דקות). גם הטעינה המהירה השתפרה מהספק 65 וואט ל-80 וואט, כולל מטען תואם בתוך האריזה. אני הצלחתי לקבל 47% אנרגיה ב-15 דקות ו-88% אנרגיה ב-30 דקות, שזה מוצלח.

אגב, בנוגע למטען, אולי כדאי ש-OnePlus תפסיק לספק מטען USB-A ותעבור למטען USB-C.

מחיר: 2,200 שקל (יבואן רשמי Cell Now)

בשורה התחתונה, ה-Nord 3 הוא אלטרנטיבה טובה למגוון הסמארטפונים הקיימים בקטגוריה, הוא מגיב בצורה חלקה, הוא נראה טוב ויש לו סוללה מוצלחת עם טעינה מהירה, מצד שני, לא התלהבתי מהמצלמה (בדומה לסמארטפונים רבים באותה רמת מחיר).

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

3 תגובות

  1. הone Plus 10 פאם כלכך אכזב , מבחינת סוללה ( נגמרת תול3-4 שעות עבודה), באגים ( רבים מידי) למכשיר דגל במחיר שקרוב ל3000 שח…שאני פשוט מחכה שיעברו שנתיים כדי להחליף אותו. לא ממליץ על הטלפונים שלהם.

    1. קניתי לאשתי Nord 2 …הדבק של המסך נחלש והמסך ממש השתחרר. היבואן הרשמי בשיא החוצפה לא היה מוכן לתקן למרות שמפורומים בחול מדובר בתופעה נפוצה ורשם שהחלפנו למסך לא מקורי.

      ממליץ להימנע.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: