כללי

סקירה: לוג’יטק MX Keys – מקלדת לשליטה במחשב ובסמארטפון

ה-MX Keys היא מקלדת מסדרת הפרימיום של לוג'יטק, היא מגיעה בעיצוב מתכת, כפתורים להתאמה אישית ואפשרות לחיבור מהיר בין מספר מחשבים או סמארטפונים

סדרת ה-MX Keys היוקרתית של לוג’יטק, כללה עד עכשיו בעיקר עכברים, אבל לאחרונה השיקה החברה השוויצרית מקלדת ראשונה תחת אותו מיתוג ועיצוב. ה-MX Keys היא מקלדת שעולה לא מעט (מתחילה מ-500 שקל), כאשר היא מנסה לתת תמורה למחיר הזה עם עיצוב ופיצ’רים רבים. האם ה-MX Keys מצדיקה את מחירה? הנה הסקירה שלי עליה.

לוג’יטק MX Keys. צילום צחי הופמן

עיצוב: בפעם הראשונה שמוציאים את המקלדת מהאריזה שלה, מבינים כמה היא כבדה, הסיבה לכך הוא משטח מתכת עליו היא בנויה. גם בחלק הקדמי קיים משטח מתכת עליו ממוקמים הכפתורים. לוג’יטק שילבה בכפתורי המקלדת תאורה לבנה רכה וחכמה, היודעת לזהות אוטומטית את התאורה בסביבה ולהתאים את עצמה. המקלדת גם מכבה את התאורה מייד שמפסיקים ללחוץ עליה, בעיקר בשביל לחסוך בסוללה. ניתן לשלוט בעוצמת התאורה באמצעות כפתורים יעודיים במקלדת.

לא מדובר במקלדת אורגונומית והייתי שמח אם היה ניתן מעט להגביה אותה. מה שכן, בגרסת הפלוס, לוג’יטק מצרפת משענת יד עשויה קצף, כאשר החלק התחתון שלה עשוי גומי מונע החלקה, שלא ממש עושה את העבודה שלו, אלא אם כן ממש מצמידים את המשענת ל-MX Keys. עבורי המשענת נתנה את התמיכה שהידיים שלי היו צריכות.

לוג’יטק MX Keys. צילום צחי הופמן

הקלדה: הכפתורים במקלדת אומנם עשויים פלסטיק אבל הם רכים וכוללים ציפוי מט, כאשר בכל כפתור אפשר למצוא מבנה מעוגל ללחיצה נוחה יותר. ההקלדה שקטה ונעימה, ניתן ממש להרגיש את הדיוק בכל פעם שמקלידים בה.

ה-MX Keys מותאמת לשימוש מערכות ההפעלה: ווינדוס, מק, iOS, אנדרואיד ולינוקס. החלק המעניין במקלדת הם הכפתוריים היעודיים, הניתנים להתאמה אישית באמצעות התוכנה של לוג’יטק, כך שניתן להגדיר אותם להפעלה של תוכנות בהן מעוניינים. לוג’יטק כבר מגדירה את הכפתורים בברירת המחדל לשליטה בווליום, אפליקציות המדיה, התאורה של מסך המחשב, צילום מסך ומחשבון.

לוג’יטק MX Keys: חיבור לשלושה מוצרים וסוללה ל-10 ימים

חיבוריות:  את העכבר תוכלו לחבר למחשב באמצעות תקשורת בלוטות’ או באמצעות דונגל ה-USB המגיע בערכה. השימוש בבלוטות’ מאפשר לא רק לחבר את המקלדת למחשב הראשי, אלא גם לסמארטפון, טאבלט או מחשב אחר בו זמנית. במקלדת יש שלושה כפתורים יעודיים עבור פעולת המעבר, כאשר בלחיצה בודדת מתחברים לסמארטפון, מקלידים את ההודעה ואז חוזרים למחשב. בצורה הזאת תוכלו להתחבר בין מחשבים שונים או לכל מוצר אחר עם תקשורת בלוטות’.

מעבר מהיר בין מכשירים. צילום צחי הופמן

סוללה: הסוללה הנטענת מציעה 10 ימי עבודה עם תאורה אחורית או 5 חודשים ללא תאורה. 10 ימים זה לא ממש הרבה, אבל אני לא יכולתי לוותר על התאורה, שהייתה נעימה בעין ומאפשרת שימוש נוח יותר. מה שכן, לפחות אפשר לטעון את המקלדת בקלות באמצעות כבל USB-C, שרוב הסיכויים שיש לכם עם הסמארטפון או האוזניות שלכם. ה-MX Keys תודיע לכם שהסוללה תרד מתחת ל-10%, זאת באמצעות נורה אדומה הממוקמת בצד הימני של המקלדת וגם בהתראה במסך המחשב.

מחיר: 500 שקל, לגרסת ה-Plus עם משענת יד – 540 שקל

בשורה התחתונה, ה-MX Keys היא לא מקלדת זולה, אבל היא כוללת יכולות התאמה אישית של הכפתורים, מה שעוזר בשימוש השוטף במחשב והכי חשוב, פשוט נעים וכיף להקליד בה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

עוד כתבות:

סקירה: לוג’יטק MX Master 3 – מה נותן בתמורה עכבר ארגונומי ב-520 שקל?

סקירה: סמסונג גלקסי S20 אולטרה – חזית הטכנולוגיה תמורת 4,500 שקל

סקירה: איירובוט רומבה S9 פלוס – רובוט עם פינוי אשפה

4 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: