לקראת חג הפסח, יבואנית שיאומי הרשמית – המילטון, משיקה זוג שואבי אבק רובוטיים חדשים: Mi Robot Vacuum Mop ו-Mi Robot Vacuum Mop Pro. שני הרובוטים מציעים ניגוב רטוב, בו המערכת מטפטפת מים על הריצפה. כמובן שהרובוטים גם יודעים לשאוב את האבק ולעלות על מכשולים בגובה של עד 20 מ”מ.

הרובוט הרגיל יודע לנקות דירה בגודל של עד 120 מ”ר, זה באמצעות סוללת 2600 מיליאמפר/שעה עם מיכל אבק בנפח 600 מ”ל ומיכל מים 200 מ”ל. דגם הפרו מתמודד עם דירת 180 מ”ר באמצעות סוללת 3200 מיליאמפר/שעה עם מיכל אבק 550 מ”ל או מיכל משולב של אבק 300 מ”ל ומים 200 מ”ל. שני הרובוטים כוללים מברשת צדדית בודדת עם רק 3 זרועות. הדגם הרגיל סורק את הבית באמצעות מצלמה, בעוד דגם הפרו כולל חיישן לייזר LDS.

דגם הפרו כולל 10 חיישנים ואלגוריתם SLAM לתכנון חכם יותר של מסלול הניקיון בבית. שני הרובוטים כוללים תקשורת ווייפיי, כך שניתן להפעיל אותם מרחוק באמצעות אפליקציית Mi Home. בנוסף, ניתן לתכנן טיימר להפעלת השואב או לקבוע את עוצמת השאיבה. הרובוטים גם תומכים בהפעלה באמצעות העוזרות הקוליות של גוגל ואמזון.
ה-Mi Robot Vacuum Mop נמכר ב-1,100 שקל ודגם הפרו ב-1,600 שקל.