סמארטפונים

סקירה: אייפון SE – לחובבי המסכים הקטנים

האייפון SE הוא הסמארטפון הזול ביותר של אפל. החברה נאלצה להתפשר בתחומים מסוימים במכשיר, על מנת להוזיל אותו, אבל היא עדיין הצליחה להוציא אייפון שלא מאכזב. כנסו לסקירה לקרוא אם זה האייפון שאתם רוצים

האייפון SE הוא הסמארטפון הזול ביותר של אפל, קצת פחות מ-2,000 שקל לגרסת ה-64 גיגה (ברשת דינמיקה). ענקית הטכנולוגיה מרדמונד עשתה מאמצים בניסיון למצוא את הפשרות המתאימות עבורה ביצירת מכשיר שיצליח לגייס צרכנים נוספים, שפחות חיבבו את תג המחיר הרגיל של מוצריה. ה-SE הוא מוצר מעניין וככזה שאפילו קורץ לקהל שדווקא מחפש סמארטפונים עם מסך קטן.

אייפון SE מהדורת 2020. צילום צחי הופמן

עיצוב: המראה של האייפון SE מרגיש מיושן, במיוחד אחרי שהתרגלנו לשני הדורות האחרונים של אפל, המגיעים עם שוליים דקים ומגרעת (Notch) מצומצמת יחסית. באייפון SE מהדורת 2020 אתם מקבלים שוליים ענקיים, מגרעת וסנטר כמו של פעם. בקיצור, תחושה נוסטלגית. אפל הייתה יכולה לפחות להוריד את המגרעת הגדולה הזאת ולהקטין את המכשיר. מצד שני, מתרגלים לזה. אפל לא שכחה לצייד את האייפון הזה גם במיגון מפני מים בתקן IP67. היתרון של המסך הקטן, שהאייפון הזה קומפקטי מאוד ושוקל רק 148 גרם.

אייפון SE מהדורת 2020. צילום צחי הופמן

מסך: קצת חששתי מהגודל מסך של ה-SE העומד על 4.7 אינץ’. המסך הזה ממש קטן, במיוחד בסטנדרט של היום, כאשר רוב הסמארטפונים מגיעים עם לפחות מסך 6 אינץ’ או כזה שבאזור שלו (למשל, האייפון 11 הוא 6.1 אינץ’). המסך הזה אכן קטן והוא לא מתאים לכל אחד, כפי שציינתי בהתחלה. מצד שני, צרכנים שמחפשים מסך בגודל הזה, יהיו מרוצים. עבורי החוויה בנקודה הזאת הייתה פחות טובה, במיוחד לצד זה, שגם איכות התצוגה לא הייתה ממש גבוהה, אבל עדיין טובה. רזולוציה של 750 על 1334 פיקסלים עם צפיפות פיקסלים של 326ppi. 

חומרה: אפל החזירה לאייפון SE את כפתור הביתי הפיזי, אם התגעגעתם אליו, אז הוא כאן ועובד היטב. אחרי שהתרגלתי במכשירים אחרים להשתמש במנגנון טביעת אצבע במסך או בזיהוי פנים, קצת היה לי קשה לחזור לבצע לחיצה על כפתור לזיהוי האצבע שלי בכניסה למכשיר. מה שמרשים בדגם ה-SE, שהוא מגיע עם מעבד A13 Bionic, בדיוק כמו זה שבאייפון 11 פרו מקס, כך שאתם מקבלים אותו כוח עיבוד במחיר נמוך יחסית ואתם גם יכולים להיות בטוחים שמערכת ההפעלה תמשיך להתעדכן עוד שנים ארוכות במכשיר הזה. נפח האחסון עומד על 64 גיגה או 128 גיגה ואין מחבר אוזניות 3.5 מ”מ וגם לא מגיע מתאם בערכה לחיבור 3.5 מ”מ ללייטנינג. מה שכן מגיע, הן אוזניות חוטיות של אפל עם החיבור המתאים.

אייפון SE מהדורת 2020. צילום צחי הופמן

צילום: בגב של האייפון SE אפשר למצוא מצלמה בודדת ברזולוציית 12 מגה פיקסל, מפתח צמצם F1.8 ומייצב תמונה אופטי. המצלמה עושה עבודה מוצלחת באור יום עם תוצאות חדות, עשירות בפרטים, דיוק בצבעים וצילומי תקריב מוצלחים. עבור מצלמה ברמת מחיר הזאת, הייתי מרוצה. ממה שפחות הייתי מרוצה הם מצילומי לילה שלא נראו טוב. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 7 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F2.2 ותוצאות יחסית טובות.

אייפון SE – סוללה מאכזבת אבל יש טעינה אלחוטית

סוללה: אפל ציידה את ה-SE בקיבולת סוללה של רק 1821 מיליאמפר/שעה, מה שאולי מתאים לסמארטפונים עם מסך קטן, אבל זה לא ממש מצליח לספק את הסחורה, כאשר אני כבר בשעה עשר בלילה נשארתי עם 10% אנרגיה וגם זה לא ביום ממש עמוס (המסך היה פעיל 3 שעות ו-45 דקות). המטען המגיע באריזה לא ממש מהיר, בתוך רבע שעה של טעינה מקבלים 14% אנרגיה ובתוך חצי שעה 29%.

אומנם הטעינה של ה-SE לא מהירה (עם המטען שבאריזה), אבל אפל כן מציעה טעינה אלחוטית, דבר לא שגרתי עבור סמארטפונים בטווח המחיר הזה.

מחיר: 1,950 שקל לגרסת 64 גיגה ו-2,200 שקל לגרסת 128 גיגה (ברשת דינמיקה).

בשורה התחתונה, האייפון SE אומנם מגיע עם מסך קטן ולא באיכות הכי טובה שיש והעיצוב שלו מיושן, אבל חוץ מזה, אתם מקבלים כאן מעבד חדש וחזק של אפל עם הבטחה לעדכוני גרסה לעוד שנים ארוכות, מיגון מפני מים, טעינה אלחוטית ומצלמה טובה ביחס למחיר.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

עוד כתבות:

בזק בינלאומי משיקה מגדיל טווח ווייפיי בטכנולוגיית Mesh של TP Link

הנוקיה 4.2 מגיע לישראל ב-550 שקל

סקירה: הגלקסי S20 פלוס עולה 900 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: