אוזניות

סקירה: סוני WH-1000XM4 – האוזניות הכי טובות היום

סוני תתחיל למכור בשבוע הבא בארץ את ה- WH-1000XM4 – אוזניות סינון רעשים אקטיביות עמוסות בטכנולוגיה. בין היתר, הן יודעות לעצור את המוזיקה בצורה אוטומטית כאשר מתחילים לדבר עם מישהו, הן מאפשרות להתחבר לשני מוצרים במקביל וכמובן הן מציעות סאונד מוצלח מאוד

לפני קרוב לשנתיים סקרתי את ה-WH-1000XM3 של סוני, אוזניות סינון רעשים אקטיביות (ANC) מוצלחות מאוד, אבל הן לא היו מושלמות. הדגם החדש – WH-1000XM4, אשר יגיעו לחנויות בארץ ב-10 לספטמבר (יבואן רשמי ישפאר) מצליחות לפתור את החסרונות מהדגם הקודם ולהציע את אוזניות ה-Over The Ear הטובות ביותר בשוק היום.

סוני WH-1000XM4. צילום צחי הופמן
סוני WH-1000XM4. צילום צחי הופמן

סוני WH-1000XM4 – משטח מגע, שיוך מהיר וניגון/עצירה אוטומטיים

עיצוב ושליטה: ה-M4 זהות כמעט לחלוטין לדור הקודם, כאשר העיצוב שלהן הוא קלאסי. למרות הדימיון, המבנה שלהן עבר שיפור, כך שיותר נוח לשים אותן על הראש והן גם קצת פחות לוחצות, בזכות זה שהכריות אוזניים רכות יותר וגדולות ב-10%, והכרית בקשת דקה יותר.

השיוך הראשוני בסמארטפוני אנדרואיד הפך לפשוט מאוד בתקופה האחרונה, בזכות זה שיותר ויותר דגמים תומכים ב-Fast Pair. תכונה זאת מאפשרת לסמארטפון להרגיש שיש אוזניות הנמצאות במצב שיוך בסביבה הקרובה ולהקפיץ הודעה המציעה לחבר אותן, מבלי שצריך לבצע דבר בהגדרות הטלפון. כמובן שגם ה-M4 תומכות במצב הזה.

סוני WH-1000XM4. צילום צחי הופמן

סוני שילבה ב-M4 חיישן, היודע להרגיש כאשר מסירים אותן מהאוזניים, כך שהוא עוצר את המוזיקה באופן אוטומטי ומפעיל בחזרה, בזמן שמניחים אותן שוב על הראש.

אחת התלונות הקבועות שלי באוזניות של סוני, שאי אפשר להתחבר איתן לשני מכשירים במקביל, למשל, מחשב וסמארטפון. ב-M4 סוני מאפשרים סוף סוף לעשות את החיבור המקביל וזה עובד טוב, ללא שום בעיה שאני נתקלתי בה.

משהו שקצת פחות חיבבתי בהפעלה של האוזניות, היא שדרושה לחיצה מעט ארוכה בשביל להפעיל או לכבות אותן ולא לחיצה קצרה.

מבחינת התפעול, קיים משטח מגע המאפשר בהחלקה או בנגיעות לשלוט בווליום, מעבר בין השירים או לענות/לנתק את השיחה.

סוני WH-1000XM4. צילום צחי הופמן

סוני WH-1000XM4 – חווית סאונד היקפית

סאונד 360: סוני מקדמת כבר תקופה מסוימת את חוויית האזנה שלה – 360 Reality Audio. מדובר בפורמט בו סוני מאפשרת להתאים את מיקום הצלילים של הזמר, הגיטרה, התופים או הבאס ב-128 מיקומים שונים, כך שמתקבלת חוויית 360 מעלות. בשביל ליהנות מהחווייה הזאת, צריך לעבור תהליך התאמה אישי של ה-M4 לאוזניים, הכולל בעיקר צילום של האוזניים. כמו כן, קבצי 360 לא קיימים בכל שירותי הסטרימינג, בשביל כך תצטרכו להתחבר לשירותים של דיזר 360 או Tidal. הקבצים האלו לא נמצאים במנויים הרגילים בתשלום, אלא בשכבה היותר יקרה.

עד כמה החוויה הזאת שווה? אני ניסיתי להתחבר בהתחלה לדיזר 360 שעשה לי מלא בעיות ולא השמיע שום קובץ, עברתי לאחר מכן ל-Tidal שהציע לי להאזין למוזיקה באיכות Master וללא כיווץ (1411kbps לעומת 320kbps בהזרמה באיכות רגילה) וגם ב-360. האזנתי ל-Space Oddity של דיויד בואי והחוויה בהחלט חללית, אפשר לשמוע את התופים או הגיטרות מנגנות מאזורים שונים בהתאמה, כך שממש ניתן להרגיש בכל פרט. Jingo של סנטנה מציע ממש חוויית 360 שמאפשרת להבין את הפורמט ולשמוע כלים רבים מאזורים שונים. הבעיה כרגע, שאין כזה מבחר גדול בפורמט ה-360, אבל הוא משאיר טעם של עוד.               

סאונד: כמה שהצליל ב-360 מעלות הוא כיף, הסיבה לרכוש את האוזניות של סוני הוא הצליל שלהם בהאזנה רגילה ויכולת סינון הרעשים. סוני שילבה מגבר אנלוגי מובנה במעבד – HD Noise Canceling Processor QN1 המספק את איכות הצליל הגבוהה כאן. סוני שילבה כאן את הקודק שלה – LDAC (קודק המתחרה ב-aptX של קוואלקום), המאפשר הזרמת מוזיקה בצורה אלחוטית (בלוטות’) באיכות גבוהה (קבצי 990kbps). כמו כן, טכנולוגיית ה-DSEE Extreme השתפרה, היא כוללת בינה מלאכותית (AI) במטרה לשדרג קבצי אודיו מקובצים (למשל, MP3). בצורה הזאת, האוזניות משחזרות צלילים לפני שעברו דחיסה.

כל הטכנולוגיה הזאת שסוני שילבה ב-M4, בסופו של דבר יוצרת חגיגה לאוזניים, למשל, בקטע הפתיחה של The Ecstasy Of Gold באלבום האחרון של מטאליקה – S&M 2, אפשר ממש להרגיש את הקהל שואג וקולות הנעימה מתחזקים, כאשר הגיטרות מנגנות ברקע. בכל שיר אחר לו מקשיבים, אפשר לשמוע את העומק, החדות, הבאס החזק ועד כמה הצליל נקי ונעים, גם בעוצמות הגבוהות, מבלי שהוא מתפוצץ באוזניים.

אוזניות סוני WH-1000XM4. צילום יח"צ
אוזניות סוני WH-1000XM4. צילום יח”צ

סינון רעשים: יכולת סינון הרעשים ב-M3 הייתה מוצלחת, אבל סוני הצליחה לשפר אותה. ה-M4 יודעות לסנן בצורה טובה יותר תדרי High ו-Mid. הדבר נעשה באמצעות המעבד של סוני – HD Noise Cancelling Processor QN1 אשר קיים גם בדור הקודם, רק שכאן הוא כולל אלגוריתם חדש לסינון רעשים וגם שבב אודיו חדש המורכב על המעבד (SoC). המעבד ושבב הבלוטות’ מזהים צלילים יותר מ-700 פעמים בשנייה. בכל אופן, ברגע שהפעלתי מוזיקה ו-ANC, הייתי בבועה משלי, בלי שום הפרעה מבחוץ.

ל-M4 יש תכונה בשם Noise Cancelling Optimizer היודעת לעשות אופטימיזציה של הלחץ האטמוספרי. תכונה זאת מיועדת לעשות התאמה לסינון הרעשים בזמן טיסה וגם במצב רגיל, כאשר היא מורידה את התחושה של השאיבת אוויר שלפעמים מרגישים באוזניות אחרות.

ה-M4 גם כוללות התאמה אוטומטית טובה יותר לסינון הרעשים, כאשר הדבר מתבצע באמצעות תוכנת ה-Adaptive Sound Control. תוכנה זאת מתאימה את ה-ANC ואת מצב האמביינט באופן אוטומטי לפי התנהגות המשתמש והמיקום שלו. זה אומר שאם האוזניות זיהו שאני הולך, הם נתנו לצלילי הרקע להיכנס, במטרה שאני אהיה מודע לסביבה. הן גם אמורות לזהות מצב נסיעה, נגיד באוטובוס, כאשר אז הן ידעו לחסום את כל הרעשים (לא יצא לי לנסות).

סוני WH-1000XM4 – אוזניות שעוצרות את המוזיקה שאתה מדבר

דיבור: בדור הקודם, סוני הציגה את התכונה Quick Attention, אשר הציעה להניח את היד על האוזנייה הימנית, עבור השתקת המוזיקה והכנסת הצלילים מהסביבה החיצונית. בצורה הזאת, אפשר היה לדבר עם אנשים. החיסרון, היה צריך להחזיק את היד כל הזמן על האוזנייה. התכונה הזאת עדיין קיימת ב-M4, אבל סוני שכללה אותה עם Speak to Chat, אשר עוצרת את המוזיקה כאשר מתחילים לדבר עם מישהו, מבלי שצריך להסיר את האוזניות. למרבה הפלא, זה עובד טוב, בכל פעם שהתחלתי לדבר, המוזיקה נעצרה וקולות הסביבה נכנסו פנימה. אחרי שמפסיקים לדבר, עוברים כמה שניות עד שהמצב הזה מפסיק לעבוד או שלחלופין, אפשר לתפעל את המשטח מגע ולחזור למוזיקה.

שיחות: איכות השיחות מוצלחת ולא קיבלתי שום תלונה, כל עוד לא נמצאים בסביבה בה יש רוח. ברגע שהאוזניות נתקלות אפילו במעט רוח, זה מאתגר אותן מאוד והאיכות הדיבור יורדת. מצד שני, השמע של האדם איתו שוחחתי היה נהדר.

סוללה: זמן הניגון של ה-M4 כולל שימוש ב-ANC עומד על 30 שעות. מחבר הטעינה הוא USB-C. מה שמוזר, הוא הכבל טעינה הקצר מאוד המגיע בערכה.

מחיר: 1,590 שקל (יבואן רשמי ישפאר)     

בשורה התחתונה, ה-WH-1000XM4 מגיעות עם המון יכולות ההופכות את השימוש בהן לנוח יותר מדגמים מתחרים והן כנראה האוזניות הכי טובות שאתם יכולים לרכוש היום.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סנהייזר Momentum True Wireless 2 – האם אלו אוזניות נטולות החוטים הטובות ביותר?

סקירה: MateBook 13 – בדקתי את הלפטופ של וואווי

סקירה: Noise Cancelling Headphones 700 של Bose – דור חדש לאוזניות חובבי השקט

13 תגובות

  1. מתעלות על איכות סינון הרעשים של bose?
    התחלתי עם הqc15 וכרגע עם הqc35

  2. ידוע לך אולי איפה ניתן לבדוק את הדגם באיזור חיפה?
    נראה כאילו באיזור חיפה יש רק מחסני יבואן ולא חנויות רחוב

  3. אשמח לחדד יותר את נושא השיחות עם האוזניות האלו… שימוש עיקרי בהן יהיה קיום שיחות זום, לפי מה שהבנתי איכות השיחה של bose לא להיט בגלל מנגנון סינון הרעשים, האם כאן המצב שונה ? האם אפשר לנהל שיחה ברמה גבוהה מבחינת שמע ( בהנחה ולא נושבת עלי רוח 🙂 )
    תודה רבה

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: