לפני כתשעה חודשים סקרתי את הגלקסי Fold, הדור הראשון לסמארטפון עם המסך המתקפל של סמסונג. הדור השני כבר יותר בשל, הוא אומנם שומר על חסרונות מסוימים, אבל עדיין מספק הצצה אל עתיד הסמארטפונים, בזכות כך שהוא מצליח ללמד כמה כיף זה להחזיק מכשיר טלפון ביד שמסוגל להפוך לטאבלט.

עיצוב: ה-Fold2 הוא סמארטפון מרשים, אשר למרות הגודל שלו והיכולת להפוך לטאבלט, הוא יושב טוב ביד במצב סגור, בזכות המבנה הצר. אין בעיה להכניס אותו לכיס המכנסיים. מצד שני, צריך לזכור שמדובר בסמארטפון ששוקל המון – 282 גרם, אפילו יותר מה-263 גרם של הדור הראשון. ה-Fold2 עשוי מחומרי אלומיניום בחזית, במסגרת ובגב, אבל שפותחים את המכשיר, מקבלים מסגרת פלסטיק. מה שכן מפריע, זה שהסמארטפון הזה לא עמיד למים.
סמסונג Z Fold2: המסכים גדלו

מסך: סמסונג הכניסה את ה-Fold2 למקצה שיפורים בתחום המסך. היא קודם כל השקיעה במסך החיצוני, אשר גדל מ-4.6 אינץ’ ל-6.2 אינץ’, כך שהוא מכסה את רוב חזית הסמארטפון. המסך מגיע ברזולוציית 2260 על 816 פיקסלים ובטכנולוגיית Super AMOLED. הוא מציע איכות תצוגה טובה, אבל צריך לזכור שהמבנה הצר שלו מאוד מוזר ולא כל האפליקציות שלכם ירוצו עליו טוב. נסו למשל, לצלם סטורי לאינסטגרם ולעלות אותו עם המסך החיצוני ותקבלו תצוגה חתוכה (עם המסך הפנימי אין את הבעיה הזאת). המסך החיצוני קיבל מיגון עם זכוכית חדישה של חברת קורנינג מסוג גורילה גלאס Victus.
הסיבה האמיתית לרכישת ה-Fold2 הוא המסך הפנימי, כאשר פותחים את הסמארטפון מקבלים תצוגה ענקית של 7.6 אינץ’ (לעומת 7.3 אינץ’ בדור הראשון) בטכנולוגיית Foldable Dynamic AMOLED 2X עם קצב רענון תמונה של 120 הרץ, תמיכה ב-HDR10 Plus ורזולוציה של 1768 על 2208 פיקסלים. השוליים במסך הפנימי דקים, כאשר יחס הגוף מסך עומד על 88.6%.

כל נתוני החומרה האלו בסוף מספקים חוויה שאי אפשר לקבל כרגע במכשירים אחרים. אין כמו הנוחות לפתוח את הסמארטפון לקרוא כתבה על מסך גדול או לצפות בסרט בנטפליקס או ביוטיוב. התענוג הזה הופך את השימוש ב-Fold2 לממכר ופרודוקטיבי. מצד שני, עדיין אפשר למצוא את הקיפול המורגש במסך והמדבקה שאסור להוריד שפוגעת מעט בתמונה, שלא לדבר שהיא מגנט מרגיז לטביעות אצבע.
סמסונג Z Fold2: יש WiFi Calling וחיבור לוויינדוס 10
ממשק: סמסונג שילבה כאן את הממשק שלה One UI 2.5 על גבי אנדרואיד 10. אני מחבב מאוד את הממשק של סמסונג ואני חושב שבאופן כללי הוא עושה עבודה טובה עם החיבור שלו עם האקוסיסטם של החברה. בנוסף, הוא כולל גיבוי מסודר למסכי הבית שעוברים מכשירים, זיהוי שיחות נכנסות למספרים לא מוכרים (שעובד בחלק מהזמן לא רע), יכולת הקלטת שיחות, תפריט צידי נוח לאנשי קשר מעודפים והפעלת אפליקציות וחיבור פשוט למחשבי ווינדוס להצגת התראות ושיחות נכנסות. כמובן שיש גם תמיכה ב-WiFi Calling. כל הדברים האלו עובדים כאן טוב (חוץ מהקלטת שיחות, שמשום מה לא עבדה ביחידה שקיבלתי, אבל הבנתי שלמשתמשים אחרים היא כן עבדה), אבל בגלל הגודל המיוחד של המסך הפנימי והחיצוני, לא תמיד האפליקציות של יצרני צד שלישי ירוצו היטב או יראו במיטבם. קחו את אינסטגרם, כאשר מפעילים אותו במסך הפנימי, לא ניתן לדפדף בסטורי. במסך החיצוני העלאה של סטורי עולה בצורה חתוכה. מצד שני, יו טיוב הותאמה למסך של המכשיר, ברגע שמקפלים אותו באמצע ומעמידים על השולחן, מקבלים בחלק העליון את התצוגה ובחלק השני את הפרטים על הסרטון.
למרות כל הערות האלו, עדיין רוב הזמן החוויה עוברת בצורה חלקה ופשוט כיף לקרוא כך כתבות, לראות סרטונים ולענות להודעות עם מקלדת ענקית.
סמסונג Z Fold2. צילום צחי הופמן סמסונג Z Fold2. צילום צחי הופמן
סמסונג Z Fold2: הדור 5 עדיין לא זמין
חומרה: את ה- Fold2 מריץ מעבד סנפדרגון 865 פלוס, שכמובן כולל תמיכה בגלישה ברשתות סלולריות דור 5, אשר תהיה זמינה בדגם זה, רק באמצעות עדכון גרסה, מתישהו בחודשים הראשונים של השנה. זיכרון העבודה עומד על 12 גיגה ונפח האחסון על 256 גיגה, ללא יכולת הרחבה באמצעות כרטיס. כמובן שיש כאן NFC, אשר ישמש אתכם באפליקציות התשלום הסלולריות. כוח העיבוד של המכשיר, מאפשר לעבוד איתו בצורה חלקה ולא נתקלתי באיטיות בזמן השימוש בו.
הרמקולים מציעים חווית סטריאו חזקה עם סאונד ברור, האפשרית בזכות רמקולים דינאמיים כפולים. מה שכן, אין כאן חיבור אוזניות 3.5 מ”מ.
מצלמה: בגב ה-Fold2 ממוקם מערך צילום של שלושה חיישני 12 מגה פיקסל. החיישן הראשי מגיע עם מפתח צמצם f/1.8, מיקוד אוטומטי ומייצב אופטי, החיישן השני הוא טלפוטו עם זום כפול 2, מפתח צמצם f/2.4 וגם מיקוד אוטומטי ומייצב אופטי, החיישן השלישי הוא לצילום בזווית רחבה של 123 מעלות עם מפתח צמצם f/2.2. הביצועים של המצלמה טובים, בדיוק כמו שסמסונג יודעת לספק עם צבעים חיים, חדות והמון פרטים. אפילו בלילה התקבלו תמונות מוארות היטב. הזום כפול 2 עובד טוב, אבל היה אפשר לצפות למעט יותר חדות.
ל-Fold2 יש שתי מצלמות סלפי, אחת ממוקמת במסך החיצוני והשנייה במסך הפנימי. שתיהן מגיעות עם חיישן 10 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.2. התוצאות כאן היו הרבה פחות טובות, בעיקר במקומות סגורים, הגירעון והמריחות הורגשו היטב.
זום כפול 2 זום כפול 2 צילום בחיישן רחב
סוללה: הסוללה מציגה ביצועים לא רעים, היא החזיקה לי משעה 7 בבוקר ועד אזור 23:30 בלילה ועוד נשארו לי 35% אנרגיה. מצד שני, צריך לשים לב שמדובר בזמן מסך של קצת פחות משעתיים וחצי. הסוללה מגיעה בקיבולת 4500 מיליאמפר/שעה עם טעינה אלחוטית של 11 וואט ויש גם טעינה אלחוטית הפוכה לטעינת מכשירים אחרים. הסמארטפון תומך בטעינה מהירה חוטית של 25 וואט. בערכה מקבלים מטען 15 וואט ובתוך 15 דקות של טעינה קיבלתי 23% אנרגיה ובתוך חצי שעה 44% אנרגיה. לא מאוד מהיר.
מחיר: 8,000 שקל
בשורה התחתונה, ה-Fold2 הוא סמארטפון יקר, רחוק מלהיות מושלם, אבל הוא מציע חוויה שאי אפשר למצוא היום בשום מכשיר אחר. היכולת להסתובב עם טאבלט בכיס המכנסיים ולקבל מסך ענקי בכל מקום, היא יתרון גדול.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: גלקסי S20 FE 5G – הסמארטפון הזול ביותר בסדרת הדגל של סמסונג
סקירה: סמסונג Note 20 עולה 1,000 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?