בחודש אוקטובר האחרון השיקה נינטנדו גרסה חדשה ומשודרגת לקונסולה שלה Switch. למי שלא מכיר, נינטנדו Switch אשר הושקה במקור בשנת 2017 הציעה רעיון מהפכני, במקום לבחור קונסולה ניידת או קונסולה נייחת המתחברת רק לטלוויזיה בבית, נינטנדו באה עם מוצר אשר יודע לעשות גם וגם. ה-Switch מגיעה עם מסך וג׳ויסטקים (ג׳וי קון), אשר במצב נייד מאפשרים לשחק ישירות מהקונסולה, אבל גם יודעים לעבוד בנפרד ממנה, כאשר מחברים את ה-Switch לטלוויזיה, באמצעות תחנת עגינה המגיעה בערכה.

הפתרון הזה קסם לרבים ואפשר חופש אמיתי של משחק. עכשיו יש לנינטנדו גרסה חדשה ומשודרגת – Switch OLED אשר באה לפתור בעיה משמעותית בחוויה של קונסולת המשחקים – איכות המסך. בעוד שהדגם הרגיל של נינטנדו (שעדיין נמכר), מגיע עם מסך בטכנולוגיית LCD המיושנת, הדגם החדש מתגאה במסך בטכנולוגיית OLED, בדומה לזאת שאפשר למצוא היום בסמארטפונים רבים.
טכנולוגיית ה-OLED מציעה צבעים עשירים ושחור מוחלט, כך שבנוסף למסך עצמו שגדל בדגם החדש מ-6.2 אינץ׳ ל-7 אינץ׳, מקבלים מוצר שמספק איכות תמונה טובה וגם גדולה יותר. המסך עצמו גם מתפרס על רוב שטח התצוגה והשוליים עצמם דקים יותר. הרזולוציה עצמה נשארה זהה – 720 על 1280 פיקסלים. במקרה הזה, חבל שנינטנדו כבר לא הצליחה לספק פה רזולוציית Full HD מלאה.

ששמים ראש בראש את הקונסולה החדשה מול הישנה, הפער באיכות התמונה בולט מאוד ומאפשר ליהנות מאיכות תצוגה שנינטנדו כבר הייתה צריכה להגיע אליה בעבר. נכון שציינתי שהרזולוציה זהה, אבל החוויה הרבה יותר מהנה לעיניים. כמו כן, גם הרמקולים שודרגו.
נינטנדו Switch – הרגלית השתדרגה
מבחינת העיצוב, ה-Switch OLED נשארה דומה, כאשר היא נמכרת בצבע לבן המגיע עם ג’ויקונים לבנים וקונסולה שחורה עם עמדת עגינה לבנה וגם גרסה בצבעים אדום נאון/כחול נאון, המגיעים עם ג’ויקונים בצבעי כחול-אדום, קונסולה שחורה ועמדת עגינה שחורה.


גם מבחינת הנדסת האנוש של הקונסולה, נינטנדו הוסיפה שיפורים. למשל, הרגלית בדגם הקודם לא הייתה נוחה לפתיחה, היא דרשה שימוש בציפורניים וגם הציעה זווית שימוש אחת. הרגלית החדשה תופסת את כל השטח התחתון האחורי של הקונסולה והיא גם ניתנת לכוונון, כך שניתן לצפות במסך במספר זוויות. זה נשמע כמו שדרוג קטן, אבל זה ממש שיפר לי את חוויית השימוש במוצר.
מלבד הרגלית, נינטנדו שדרגה את נפח האחסון הפנימי ל-64 גיגה במקום 32 גיגה, אבל החומרה הפנימית לא השתדרגה. כמו כן, מי שלא סומך על האינטרנט האלחוטי בבית שלו, יוכל למצוא חיבור LAN בתחנת העגינה, שיאפשר לו לקבל אינטרנט בצורה קווית.
מחיר: 1,800 שקל (יבואן רשמי תור גיימינג)
בשורה התחתונה, הנינטנדו Switch OLED מתאימה למי שבעיקר משחק עם הקונסולה במצב נייד, כי שם מרגישים את השינויים במוצר. עבור משחק בחיבור לטלוויזיה, אפשר להישאר עם הקונסולה הקודמת. מי שעדיין לא מחזיק ברשותו Switchומוכן להשקיע עוד 400 שקל לעומת הדור הקודם, יקבל חוויה טובה יותר במצב נייד.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
תערוכת CES: טלוויזיה אלחוטית של LG
גוגל Pay זמין בישראל ויש גם מבצעים
סקירה: אייפון 13 עולה 900 שקל פחות מדגם הפרו; האם שווה לרכוש דווקא אותו?