סמארטפונים

סקירה: סמסונג Galaxy S21 FE – תוספת חדשה לסדרת הדגל

ה-Galaxy S21 FE מביא את התכונות החשובות מסדרת הדגל של סמסונג, במחיר קצת יותר נמוך. האתגר – הוא מגיע ממש קרוב להכרזה על ה-S22. אז האם זהו הסמארטפון שהמעריצים של סמסונג חיכו לו?

ה-Galaxy S21 FE (קיצור של Fan Edition) הושק ממש רגע לפני שדגמי ה-S22 מוכרזים. מטרתו של דגם ה-FE הוא להציע אלטרנטיבה זולה יותר לסדרת הדגל של סמסונג, אבל כאשר הוא נמכר ב-2,400 שקל, ה-S21 הרגיל נמכר ב-2,750 שקל וה-S22 עוד שנייה כאן, עולה השאלה כיצד הוא מצדיק את קיומו? הסקירה הזאת תנסה לעשות לכם טיפה סדר בבלאגן.

לסקירה על הגלקסי S21 הרגיל

קודם כל, לפני שניכנס לעניינים הטכניים, כדאי לציין שבדומה לערכה של דגמי ה-S21 הרגילים, גם כאן לא תקבלו מטען, מכיוון שסמסונג אומרת שזה עוזר לה לשמור על איכות הסביבה. מצד שני, היא מספקת את המטען המהיר בנפרד במבצעים שונים, שכנראה לא פוגעים בכדור הארץ.

סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן

עיצוב: Galaxy S21 FE – דק, קל ומוגן מפני מים

בדומה ל-S21 הרגיל, גם כאן מדובר במכשיר המגיע מגוף פלסטיק (המסגרת היא אלומיניום), אבל בניגוד לדגם היקר יותר, כאן סמסונג לא שילבה צבעים שונים במסגרת ועל העדשה, בשביל לשבור מעט את המראה שלו. המכשיר שהגיע אליי היה עם גב בצבע שחור מט, שהיה רגיש מאוד לטביעות אצבע. מדובר בסמארטפון קל – 177 גרם וגם דק – 7.9 מ”מ. סמסונג שמרה על העמידות שלו למים – 1.5 מטר למשך 30 דקות (IP68). כמו כן, יש כאן זכוכית מסוג – Gorilla Glass Victus. מדובר בזכוכית העדכנית והממוגנת של חברת קורנינג.

סמסונג Galaxy S21 FE 5G. צילום יח"צ
סמסונג Galaxy S21 FE 5G. צילום יח”צ

מסך: Galaxy S21 FE – מסך חד עם קצב רענון תמונה גבוה

הדגם הזה מגיע עם אותה טכנולוגיית מסך כמו ב-S21 הרגיל. מדובר בטכנולוגיית Dynamic AMOLED 2X האיכותית מאוד, המציגה קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ לתצוגה חלקה של הממשק ותמיכה בתוכן ב-HDR10 Plus. בקיצור, מדובר בתמונה עשירה בצבעים וחדה. הרזולוציה עדיין עומדת על 1080 על 2400 פיקסלים, כאשר המסך עצמו גדול יותר בדגם הזה 6.4 אינץ’ לעומת 6.2 אינץ’ בדגם הרגיל.

סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן

ממשק: Galaxy S21 FE – אנדרואיד 12 הגיע

ה-Galaxy S21 FE הוא הסמארטפון הראשון שאני משתמש בו עם אנדרואיד 12, למרות שמאז שקיבלתי את הדגם הזה לסקירה, מכשירים נוספים של סמסונג החלו לקבל את העדכון הזה. בנוסף, הוא כולל את הממשק One UI בגרסה 4.0 של היצרנית הדרום קוראינית, זה כולל בין היתר זיהוי קל יותר של פעילות המיקרופון או המצלמה, באמצעות נקודה ירוקה הנדלקת בכל פעם שהם פועלים, שמירה על מיקום המדויק שלכם חסוי, כך שאפליקציות יקבלו רק מיקום משוער שלכם, גישה מהירה לקובצי האימוג’י שיצרתם לעצמכם דרך המקלדת של סמסונג, תיקון שגיאות באנגלית במקלדת באמצעות שירות Grammarly, עיצוב מחדש של הווידג’טים וגישה נוחה יותר לבחירה שלהם. כמובן, שסמסונג עדיין מאפשרת הקלטת שיחות דרך תפריט החיוג שלה וגם שירות WiFi Calling ואפליקציית Smart Things לשליטה במוצרים חכמים בבית.

סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן

חומרה: Galaxy S21 FE – מהיר עם דור 5

מבחינת כוח עיבוד, ה-S21 הרגיל וה-S21 FE מגיעים עם כוח עיבוד זהה – מעבד הבית של סמסונג Exynos 2100 עם 8 גיגה זיכרון עבודה, נפח אחסון של 128 גיגה ותמיכה ברשתות סלולריות דור 5. שניהם כמובן מהירים מאוד ולא סבלתי איתם מבעיות כלשהן בזמן העבודה. שניהם מגיעים עם WiFi 6, בלוטות’ 5.0 ו-NFC. יש הבדל בחיישן טביעת האצבע, אומנם שניהם מוטמעים מתחת למסך, אבל בדגם ה-S21 הרגיל מדובר בחיישן אולטרה סוניק, בעוד ב-S21 FE הוא אופטי. החיישן כאן מהיר, אבל לא מאוד. כמו כן, יש כאן רמקולים סטריאופוניים טובים עם צליל מעט רחב בזכות השימוש בדולבי אטמוס.

סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy S21 FE. צילום צחי הופמן

מצלמה: Galaxy S21 FE – זום אופטי כפול 3

בקטגוריית הצילום, אנחנו מוצאים כאן מערך צילום עם 3 חיישנים: 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 כולל מייצב תמונה אופטי ומיקוד אוטומטי, החיישן השני הוא טלפוטו – 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4, זום אופטי כפול 3, מיקוד אוטומטי ומייצב תמונה אופטי (זהו אחד ההבדלים העיקרים בין שני הדגמים, כאשר ב-S21 הרגיל מקבלים חיישן 64 מגה פיקסל אבל עם זום היברידי כפול 3 ולא אופטי, שזה פחות טוב), החיישן לצילום רחב (123 מעלות) הוא 12 מגה פיקסל עם f/2.2.

כל הנתונים האלו מצליחים לייצר פה מצלמה טובה, לא כזאת ברמה של מכשיר דגל, אבל בהחלט טובה. הצבעים טבעיים ולא עשירים כמו שסמסונג נוטה להציע במצלמות שלה, זה לא חיסרון או יתרון, עניין של העדפה. רואים שיש למצלמה הזאת קושי להתמודד עם מקומות סגורים עם תאורה לא מושלמת, מצד שני, בצילומי לילה, מקבלים תמונה שלא סובלת מרעשים מוגזמים. כמו כן, השילוב של הזום האופטי מאפשר להתקרב ללא הפרעות לאובייקטים מרוחקים.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל עם f/2.2 לעומת 10 מגה פיקסל בדגם הרגיל אבל עם מיקוד אוטומטי. היא מצליחה לייצר תמונות טובות, נקיות עם צבעים טבעיים יחסית ויש גם אפשרות לביצוע מצב דיוקן (בוקה).

סוללה: Galaxy S21 FE – סוללה מאכזבת

סמסונג נוטה לייצר מכשירים מסדרות הדגל שלה עם סוללות מאכזבות, כאלו שבמקרה הטוב מגיעות עם אנרגיה מיותרת בסוף היום. בדגם החדש סמסונג שילבה סוללה בקיבולת של 4500 מיליאמפר/שעה בניגוד ל-4,000 מיליאמפר/שעה ב-S21 הרגיל, אבל הביצועים עדיין לא משהו. למשל, לי הסוללה החזיקה משעה 7 בבוקר ועד 9 בערב, כאשר נשארו לי 8% אנרגיה בסוללה (זמן מסך של 3:15 שעות).

הסמארטפון תומך בטעינה חוטית של 25 וואט, אשר אמורה לטעון 50% מהאנרגיה בתוך 30 דקות. סמסונג לא מספקת מטען בערכה, לכן לא יכולתי לבדוק את האופציה הזאת. הטעינה האלחוטית היא 15 וואט ויש גם אפשרות לטעינה אלחוטית הפוכה, עבור טעינה של מכשירים אחרים, למשל, אוזניות.

מחיר: 2,400 שקל

בשורה התחתונה, ה-Galaxy S21 FE מציע אופציה זולה יותר לסדרת הדגל של סמסונג, יש לו מסך מצוין, עיצוב קל עם מיגון מפני מים, טעינה אלחוטית וחומרה מהירה. מצד שני, יש פה פשרה מסוימת במצלמה, למרות שהיא מציעה ביצועים טובים והסוללה מאכזבת.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סמסונג Galaxy Watch 4 – זיהוי נחירות ומדידת אחוזי השומן בגוף

ל-yes יש אפליקציה חדשה לסמארטפונים ולטאבלטים

סקירה: סמסונג Galaxy M52 5G – בא להתחרות בסינים

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: