המון זמן שחברת גרמין רוצה להפוך את שעוני הספורט המצוינים שלה לחכמים. לא מדובר בתהליך חדש, היא עובדת עליו כבר מספר שנים, בין אם זה ביכולת להתקין אפליקציות, חיבור לסמארטפון ואפילו תשלום עם השעון באמצעות מגע בקופות. המטרה היא להציע שעון ספורט השווה ביכולות שלו לשעון חכם, אשר מסוגל להחליף את הסמארטפון או לפחות להוות שלוחה שלו. החלק הכמעט אחרון שהיה חסר לגרמין עד עכשיו הוא ניהול שיחות טלפון ואת המרכיב החסר הזה היא פותרת עכשיו עם ה-Venu 2 Plus (המרכיב הבא הוא תוספת של eSIM עבור המטרה הזאת).

עיצוב ומסך: גרמין Venu 2 Plus – מסך AMOLED מוצלח
ה-Venu 2 Plus זהה בעיצוב שלו לדגם הרגיל, פרט לשינויים קטנים. במקום 2 כפתורים פיזיים בצד הימני, קיימים עכשיו 3 כפתורים ובצד השמאלי קיים הפתח של הרמקול. השעון עדיין עמיד למים עד לעומק של 50 מטר (5ATM) והוא גם כולל ניטור לשחייה.
המסך מגיע בתצורה עגולה עם טכנולוגיית ה-AMOLED האיכותית ורזולוציה של 416 על 416 פיקסלים. מדובר באיכות תצוגה מצוינת עם צבעים עשירים וחדים, אני לא נתקלתי בבעיות צפייה באור שמש ישיר.
השליטה בשעון מתבצעת באמצעות מסך המגע וגם באמצעות שלושה כפתורים פיזיים הממוקמים בצד הימני. הכפתור העליון מיועד לגישה לתפריט פעילויות הספורט, האמצעי ניתן להתאמה לפני תכונה/אפליקציה מעודפת והשלישי מחזיר לעמוד הבית, כאשר לחיצה ארוכה עליו מעבירה לתפריט ההגדרות. התגובה של המסך טובה ולא נתקלתי בבעיות שימוש גם עם ידיים מזיעות.

ממשק ושיחות טלפון: גרמין Venu 2 Plus – מוזיקה ותפריטים בעברית
שיחות הטלפון מפרק כף היד הם החידוש העיקרי בשעון הזה. באופן כללי, גם בשעונים חכמים שהאופציה הזאת קיימת כבר שנים ארוכות, כמו סמסונג, לא היה מדובר ביכולת שהייתי משתמש בה לעיתים תכופות. מדובר בעיקר במצבים, בהם משום מה לא הייתי יכול לשלוף את הטלפון מהכיס או שזה היה במרחק סביר ממני, אבל לא היה לי נוח להרים אותו. למה מרחק סביר? כי התקשורת בין השעון לסמארטפון מתבצעת בבלוטות׳ והיא מוגבלת בערך ל-10 מטר.
היכולת לביצוע שיחות מהשעון הופכת למשמעותית יותר, כאשר זאת גם כוללת חיבור סלולרי דרך esim, כך שאפשר לצאת מהבית בלי הסמארטפון. נראה שבגרמין החליטו להתקדם עם היכולת הזאת בצעדים קטנים.
ה-Venu 2 Plus מאפשר לכם לחייג דרכו, מה שכנראה לא תעשו יותר מדי, כי זה לא נוח, אבל מענה לשיחות הוא יותר הגיוני. הרמקול יחסית חלש, אבל המיקרופון דווקא טוב, כך ששמעו אותי היטב, אפילו שהייתי ברחוב והיה רוח.
מלבד מענה לשיחות טלפון, השעון של גרמין גם מאפשר מענה להודעות או שיחות נכנסות באמצעות תשובות גנריות אותן ניתן להתאים דרך האפליקציה בסמארטפון. האופציה של מענה קיימת רק לבעלי סמארטפון אנדרואיד ולא אייפון.

לתפעל את העוזרת הקולית מהשעון
עוד יכולת שה-Venu 2 Plus מאפשר בזכות המיקרופון והרמקול שלו, היא תפעול העוזרת הקולית הקיימת בסמארטפון שלכם. כך תוכלו לחייג או לשאול שאלות את העוזרת, כאשר תוכל לשמוע את התשובה ישירות מהרמקול בשעון. במקרה הזה, הקול של העוזרת הקולית נשמע היטב מהרמקול בשעון.
מעבר לזה, גרמין מציעה ממשק מלא בעברית ב-Venu 2 Plus. לטעמי הממשק של גרמין מעט עמוס, למרות שהוא נוח לשימוש ומאפשר לבצע המון התאמות. בעיקרון, המסך העיקרי בו תשתמשו (פרט לתפריטי האימונים), מתבצע בהחלקה למעלה או למטה מתצוגת השעון הקבועה. שם תוכלו לראות כמה צעדים הלכתם והיעד אליו אתם מכוונים. אותו דבר גם לגבי שתיית מים, קומות, דקות אינטנסיביות בשבוע, קלוריות, דופק, אנרגיית גוף, מתח, אוקסימטר דופק, שינה, התראות, מזג האוויר ועוד. בעיקרון, גלילה מהירה מאפשרת לכם לקבל את כל המידע הנחוץ לכם, מצד שני, התחושה עמוסה בעיניים.
תחום בו השעונים החכמים רוצים לבלוט הוא הבטיחות, הכוונה כאן, היכולת להתריע לאדם אחר, כאשר משתמש השעון נפגע במהלך פעילות גופנית. האופציה הזאת שולחת מסרון ומייל עם המיקום לשלושה נמענים שהוגדרו מראש. גרמין מציינת שהטריגר להפעלה האוטומטית של התכונה הזאת היא האטה פתאומית או פגיעה. כמו כן, כדאי לדעתי שחייבים להתאמן עם הסמארטפון, בשביל שהשעון יוכל לשלוח את ההתראה ושהוא לא יכול להתקשר למד”א או לגוף הצלה אחר בעצמו.
כמו כן, השעון יודע להתריע עבור המשתמש, כאשר הדופק שלו גבוה או נמוך במשך 10 דקות, בזמן שהוא לא בפעילות.

תשלום מפרק כף היד
גרמין מאפשרת תשלום בחנויות פיזיות עם השעון, באמצעות נגיעה שלו במסופון בקופה. גרמין Pay זמין רק ללקוחות מאסטרקארד של ישראכרט וכרטיסי האשראי של Max מסוג ויזה ומאסטרקארד (אבל לא ללקוחות בנק לאומי שמחזיקים כרטיס Max). הפתרון של גרמין Pay בשעון מאפשר לצאת לרוץ רק עם השעון ולא להסתמך על סמארטפון או כרטיס אשראי בשביל לרכוש שתייה בקיוסק. כמו כן, גרמין גם כוללת בשעון אופציה להורדת פלייליסטים משירותי סטרימינג כמו ספוטיפיי ודיזר, כך שניתן להאזין למוזיקה רק עם אוזניות, ישירות מהשעון.

ספורט ובריאות: גרמין Venu 2 Plus – תמונת מצב בריאותית
בדומה ל-Venu 2 הרגיל, גם בדגם ה-Plus מקבלים את אותן תכונות ספורט ובריאות. השעון מציע ניטור השינה בלילה, המספק גם מדידת אוקסימטר דופק (ערך רווית החמצן הממוצע בדם), מה שעוזר להבין את מצב הבריאות הכללי. לאחר השינה, השעון יציין גם שעות, שלבי שינה שהתבצעו בלילה, כולל פידבק המציין אם המשתמש היה רגוע בלילה ואולי כדאי שהוא ילך לישון מוקדם יותר.
ה-Venu 2 Plus יודע להזכיר לקום מהכסא כל זמן מסוים, הוא מאפשר למדוד כמה כוסות מים המשתמש שתה ביום וגם מעדכן את היעד לפי פעילויות ספורט שהתבצעו. מדד אנרגיית הגוף (Body Battery) בא לעזור להבין בקלות עד כמה המשתמש מוכן לצאת לפעילות. המדד הזה עולה כאשר מתבצעת שינה טובה או בזמן מנוחה והוא יורד לאחר פעילות מאומצת, מתח רב ושינה גרועה. המצב הרצוי הוא ערך גבוה בתחילת היום. גרמין מסתמכת בדגם הזה, בדומה לדור הקודם בצורה טובה יותר על איכות השינה, על מנת לעדכן את מדד האנרגיה.
עוד מדד שעוזר להבין מה קורה בגוף של המשתמש הוא VO2Max – מדובר במדידה של חמצן שהגוף יכול לנצל ביעילות במהלך פעילות גופנית והוא מיוצג על ידי מספר דו-ספרתי. התוצאה נקבעת לפי רמת הכושר וכן לפי הגיל והמגדר. ככל שהתוצאה גבוהה יותר, כך הכושר, הסיבולת הארובית של הלב וכלי הדם טובים יותר. מדד אחר הוא גיל הכושר, אשר גם עוזר למשתמש להבין עד כמה הוא בכושר. המדד הזה מסתמך על הגיל האמיתי של המשתמש, הפעילויות שהוא מבצע, דופק מנוחה, BMI או אחוזי שומן גוף.
אם כל זה לא מספיק לכם, גרמין גם מציעה תמונת מצב בריאותית (Health Snapshots) אשר משקללת מדדים שונים בו זמנית במשך 2 דקות, אבל היא לא ממש מסבירה לגביהם. כמובן שיש כאן חיישן דופק וגם התקן GPS.
גרמין מציעה ניטור פעילויות ספורט רבות: ריצה, הליכה, טיפוס קומות, אופניים, יוגה, סנובורדינג, סקי, אירובי, שחייה בבריכה ועוד רבים, גרמין הוסיפה בדגם הזה ניטור טיול רגלי (Hike) ומצבים נוספים ב-HIIT. אגב, בחלק מהאימונים כמו בהרמת משקולות או ביוגה, מופיעים סרטוני אנימציה המסבירים איך לבצע נכון את האימון.
סוללה: גרמין Venu 2 Plus – יותר מ-4 ימי עבודה
גרמין אומנם מבטיחה 9 ימי עבודה עם השעון הזה, בפועל מדובר על 4 פלוס ימים שה-Venu 2 Plus יעבוד לכם, כאשר המסך במצב Always On. אם תעדיפו לעבוד עם האופציה שהמסך מתעורר רק כשאתם מרימים את היד, תרוויחו עוד מספר ימי עבודה. בדומה לדגמים אחרים, גם כאן מדובר במחבר טעינה ייחודי של גרמין ואין אופציה לטעינה אלחוטית.
מחיר: 1,900 שקל (יבואן רשמי רונלייט)
בשורה התחתונה, ה-Venu 2 Plus מאפשר לגרמין להתחרות בצורה טובה יותר מול שעונים חכמים אחרים בשוק, בזכות יכולת ביצוע שיחות טלפון וגם תפעול העוזרת הקולית של הסמארטפון. אם האופציה הזאת חשובה לכם, אתם תעדיפו את דגם הפלוס על הדגם הרגיל, אם לא, כדאי שתשארו עם ה-Venu 2 שגם נימכר במחיר זול יותר.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: ג׳ברה Elite 4 Active – אוזניות ספורט במחיר הגיוני