סדרת ה-A של סמסונג, היא זאת שבאה להתחרות בסמארטפונים הסינים ברמות המחיר הבינוניות-נמוכות. ה-Galaxy A53 הוא זה שאמור לתת את אחד המכות החזקות של החברה בשוק הזה, הוא לא הדגם החזק ביותר בסדרת ה-A, כאשר מעליו נמצא ה-Galaxy A73.

עיצוב: Galaxy A53 – יש מיגון מפני מים
נדיר למצוא סמארטפונים ברמת המחיר הזאת שמגיעים עם מיגון רשמי מפני מים (תקן IP67), אפילו השיאומי 12 שעולה יותר מכפול לא מגיע עם תו תקן כזה, אבל סמסונג שילבה אותו ב-Galaxy A53. אני קיבלתי את המכשיר בגרסה הלבנה, שנראית נהדר עם גב בגוון מט, שמסתיר את טביעות האצבע. הזכוכית היא מסוג Gorilla Glass 5, כאשר גוף המכשיר פלסטיק והדבר מורגש בעיקר במסגרת הכסופה. משקל המכשיר סביר ביחס לגודל המסך והוא עומד על 189 גרם, כך שנוח להיסחב איתו בכיס.

מסך: Galaxy A53 – לא באור שמש ישיר
גם המסך של סמסונג מרגיש הרבה יותר מהקטגוריה של המכשיר. מדובר במסך בגודל 6.5 אינץ׳ בטכנולוגיית Super AMOLED האיכותית, ברזולוציה של 1080 על 2400 פיקסלים וקצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ. מדובר במסך מוצלח עם תצוגה חדה וצבעים שכיף לצפות בהן, מה שפחות נעים זה התאורה האחורית של המסך, שהיא אומנם 800 ניטים, אבל זאת לא הצליחה לעמוד במשימה מול השמש הישראלית החזקה.

ממשק: Galaxy A53 – ממשק ידידותי עם הקלטת שיחות
ה-Galaxy A53 מגיע עם הגרסה העדכנית של אנדרואיד 12 עם הממשק של סמסונג – One UI 4.1. סמסונג הוסיפה פה ווידג׳ט נחמד בשם Smart Widget (או יישומון חכם), זה מאפשר לשלב מספר ווידג׳טים ולעבור בינהם בהחלקה. מדובר בדרך נוחה לשלב מספר ווידג׳טים על מסך אחד, מבלי לתפוס הרבה מקום. הממשק של סמסונג עדיין מאפשר הקלטת שיחות דרך תפריט החיוג, אפליקציית Smart Things לשליטה במוצרים חכמים בבית ותפריט צידי לגישה מהירה לאנשי קשר ואפליקציות מועדפות.

חומרה: Galaxy A53 – מתקשה לעמוד במשימה
אני קיבלתי לסקירה את הדגם בעל ה-6 גיגה זיכרון עבודה (RAM), כאשר יש גם גרסת 8 גיגה זיכרון עבודה, זאת עולה קצת יותר, בערך עוד 300 שקל. מבחינת ההתרשמות מהגרסה שאני קיבלתי, היא הייתה איטית, סבלה מגמגומים ומחוויית תפעול לא מספיק טובה. אני מתאר לעצמי שלפחות חלק משמעותי מהאיטיות הזאת נפתרת בגרסת ה-8 גיגה, לכן, אם אתם בכל מקרה מתכננים לרכוש את המכשיר הזה, תוותרו מראש על ה-6 גיגה.
סמסונג משלבת ב-Galaxy A53 את מעבד הבית שלה – Exynos 1280, יש כאן נפח אחסון של 128 גיגה (יש גם גרסת 256 גיגה), כולל אופציה להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס ומקום לשני כרטיסי סים. יש כאן גם רמקולים סטריאופוניים חזקים, כולל תמיכה בדולבי אטמוס להפקת צליל רחב ועשיר יותר, אבל הרמקולים עדיין נוטים לגוון המתכתי.
הדגם הזה כולל חיבור סלולרי דור 5, יש לו תמיכה ב-WiFi Calling כאשר רוצים לעשות שיחות דרך רשת ה-WiFi באמצעות המפעילה הסלולרית במקומות בלי קליטה. הייתה לי בעיה מציקה עם המכשיר, שאומנם לא התרחשה הרבה, אבל כדאי לשים לב אליה, לפעמים פשוט נעלמה לי הקליטה והייתי צריך לעבור למצב טיסה ולחזור ממנו, על-מנת שהקליטה תחזור. אני מקווה שמדובר בבעיה שהתרחשה רק בגרסה שאני קיבלתי, אבל כדאי מאוד לשים לב אליה.

מצלמה: Galaxy A53 – תוצאות צילום מוצלחות (רק לא בלילה)
בעוד שסמסונג התפשרה על כוח העיבוד של ה-Galaxy A53, על המצלמה היא לא ויתרה. סמסונג שילבה כאן מערך צילום עם 4 חיישנים: 64 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי, מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם f/1.8, חיישן 12 מגה פיקסל רחב (123 מעלות), חיישן 5 מגה פיקסל מאקרו עם f/2.4 וחיישן 5 מגה פיקסל עומק עם f/2.4.
סמסונג מצליחה להציע כאן מצלמה מוצלחת, התמונות המתקבלות הן עם צבעים עשירים וחדות טובה, כך שלא מרגישים כאילו הן הגיעו מסמארטפון מקטגוריית המחירים הנמוכה. יש כאן אופציה לצילומי פורטרט/דיוקן בהם הרקע מטושטש מאחורה, שגם הם היו טובים, מה שהיה פחות מוצלח הוא חיישן המאקרו וגם צילומי הלילה שהציגו תוצאות צילום מגורענות ולא תמיד מספיק ברורות. בצילום רחב, הקצוות המעוגלים רחבים מדי והתמונה נפגעת משמעותית מזה.
מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל עם f/2.2, התוצאות היו בינוניות כאשר הצבעים היו לכיוון הדהוי.








סוללה: Galaxy A53 – אין מטען
סמסונג לא מצרפת לערכה מטען וכדאי לשים לב שהכבל שהיא מצרפת כאן הוא USB C ל-USB-C, מה שאומר, שרוב הסיכויים שיש לכם בבית ראש מטען עם חיבור USB-A ואתם תצטרכו לרכוש ראש מטען בעלות נוספת. אגב, שנה שעברה סמסונג צרפה ראש מטען ל-Galaxy A52, אבל עם חיבור USB-A, כך שאם אתם משדרגים, תדעו שהראש הזה לא יעבוד לכם.
בכל מקרה, ה-Galaxy A53 מגיע עם סוללה בקיבולת גדולה של 5000 מיליאמפר/שעה, אבל היא מאכזבת, הסמארטפון בקושי שורד יום שלם, לי הוא החזיק משעה שמונה וחצי בבוקר ועד אזור תשע בערב, כאשר נשאר לי 10% אנרגיה (קצת יותר מ-3 שעות מסך).
אין כאן טעינה אלחוטית, אבל המכשיר תומך בטעינה חוטית סבירה של 25 וואט.
מחיר: 1,400 שקל
בשורה התחתונה, ה-Galaxy A53 אכזב אותי, אומנם יש לו מצלמה טובה ביחס למחיר, מסך מוצלח ועמידות בפני מים, אבל המכשיר מגמגם וסובל מאיטיות, לפחות בגרסת ה-6 גיגה זיכרון עבודה.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: realme 9 Pro Plus – סמארטפון נוצץ
סקירה: סוני LinkBuds – האוזניות שישאירו אתכם מחוברים לסביבה
סקירה: ה-Nord CE 2 עולה 400 שקל פחות מה-Nord 2; האם שווה לרכוש דווקא אותו?