סמארטפונים

סקירה: Reno 7 5G של Oppo – מה תקבלו בתמורה ל-2,200 שקל?

היצרניות הסיניות אוהבות להשיק במהירות דורות חדשים למכשירים שלהן. בתוך שנה וחצי יצאו שלושה דורות של דגמי Reno והדגם הבא כבר הוכרז. ה-Reno 7 5G כמו מכשירים רבים אחרים משחק בקטגוריית הביניים, כאשר הוא מנסה להציע כמה שיותר עם פשרות מסוימות

עדיין לא עברה שנה וחצי מאז שחברת Oppo השיקה את הפעילות שלה בישראל, אבל מאז היא הספיקה להביא לכאן מספר לא מבוטל של דגמים ולהשיק בארץ את ה-Reno 5, ה-Reno 6 ועכשיו גם ה-Reno 7 5G. אגב, למי שתהה, ב-Oppo לא מחכים אפילו שנה בין דור לדור של מכשיר והחברה כבר הספיק להכריז על ה-Reno 8. הדגם שנמכר בישראל, ה-Reno 7 בא להתחרות בגזרת הסמארטפונים באזור ה-2,000 שקל.

Oppo Reno 7 5G. צילום צחי הופמן
Oppo Reno 7 5G. צילום צחי הופמן

עיצוב: Oppo Reno 7 – פלסטיק נוצץ

בניגוד להרבה סמארטפונים העשויים מפלסטיק, אבל לא נראים ככה, ה-Reno 7 נראה ומרגיש פלסטיק, אבל זה לא בהכרח דבר רע, מדובר במכשיר ששוקל 173 גרם, משקל יחסית קל בימינו. כמו כן, הגב של המכשיר נוצץ ומשנה מעט את הגוון שלו בזוויות שונות של האור. יש כאן זכוכית מסוג גורילה גלאס 5, המספקת מיגון מסוים, אבל אין מיגון מפני מים.

Oppo Reno 7. צילום יח״צ
Oppo Reno 7. צילום יח״צ

מסך: Oppo Reno 7 – מסך AMOLED

כראוי למכשיר מקטגוריית הביניים בימינו, Oppo שילבה ב-Reno 7 מסך בטכנולוגיית AMOLED בגודל 6.43 אינץ׳ ברזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים, קצב רענון תמונה טוב של 90 הרץ ותאורה אחורית של 800 ניטים בשיא, מה שמאפשר לצפות בו באור שמש ישיר. איכות התמונה מוצלחת, כמו שמסכי AMOLED יודעים לתת, אבל עדיין אל תצפו לאותה איכות של מכשירי פרימיום. אגב, אתם תהיו חייבים לבחור בקצב רענון תמונה 90 הרץ או 60 הרץ והמכשיר לא יודע לבצע התאמות באופן אוטומטי, מה שהיה עוזר לחסכון בסוללה.

Oppo Reno 7 5G. צילום צחי הופמן
Oppo Reno 7 5G. צילום צחי הופמן

ממשק: Oppo Reno 7 – גרסת אנדרואיד מיושנת ואין הקלטת שיחות

ה-Reno 7 מגיע עם אנדרואיד 11 המיושנת, כאשר עליה מולבש הממשק ColorOS של Oppo בגרסה 12. Oppo מציעה בממשק הזה סרגל צד, המספק גישה אל מספר אפליקציות לשימוש מהיר. כמו כן, ניתן דרך הסרגל לפתוח בקלות שתי אפליקציות במקביל עם חלוקה של המסך לשניים. קיצור דרך אחר מאפשר בלחיצה ארוכה על חיישן טביעת האצבע להגיע ל-5 אפליקציות מעודפות והפעלה מהירה שלהן. מה שמרגיז בממשק, דבר ש-Oppo מבצעת באופן קבוע, שהיא ממקמת את כל האפליקציות גם במגירה וגם במסכי הבית, מה שסתם יוצר בלאגן. חוץ מזה, אין כאן אופציות להקלטת שיחות.

Oppo Reno 7 5G. צילום צחי הופמן
Oppo Reno 7 5G. צילום צחי הופמן

חומרה: Oppo Reno 7 – עושה את העבודה

כוח העיבוד של ה-Reno 7 עושה את העבודה, מדובר במעבד Dimensity 900 של MediaTek עם 8 גיגה זיכרון עבודה (RAM) ונפח אחסון של 256 גיגה מסוג UFS 2.2 המיושן (עם יכולת הרחבה באמצעות כרטיס). המכשיר הגיב היטב, לא סבל מאיטיות וגם החיישן טביעת אצבע הממוקם מתחת למסך, לא פישל. מצד שני, יש כאן רמקול אחד ולא שני רמקולים, ככה שאל תצפו לסאונד יותר מדי טוב.

בניגוד לסמארטפונים רבים המגיעים לשוק, רונלייט היבואנית הרשמית, דאגה להתאים את ה-Reno 7 בארץ לרשתות הסלולריות, כך שהוא תומך בשיחות דרך VoLTE לאיכות טובה יותר וגם ב-WiFi Calling לביצוע שיחות דרך רשת ה-WiFi באמצעות המפעילה הסלולרית. פתרון מוצלח עבור אנשים עם בעיות קליטה בבית (אני בדקתי את המכשיר על רשת פרטנר). בנוסף, המכשיר תומך בדור 5 ויש גם NFC, דבר לא תמיד טריוויאלי ב-Oppo.

מצלמה: Oppo Reno 7 – מצלמה בינונית

המקום המורגש ביותר ש-Oppo חסכה בו הוא המצלמה, היא פשוט בינונית ומטה. יש כאן 3 חיישנים: 64 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ומפתח צמצם f/1.7, חיישן 8 מגה פיקסל רחב (119 מעלות) עם f/2.2 וחיישן 2 מגה פיקסל מאקרו עם f/2.4. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4.

עצם זה ש-Oppo לא שילבה כאן מיקוד אוטומטי פוגע בצורה מורגשת בתמונה. צילומים במקומות סגורים יוצאים עם צבעים אדמדמים, לא טבעיים ואנשים יוצאים מרוחים בתזוזות. בצילומים באור יום, התמונות היה בינוניות במקרה הטוב, היה חסר פירוט וחדות וגם בצילומים בעדשה הרחבה, היו מריחות בצדדים. בצילומים במצב לילה, החיישן דווקא הצליח להכניס הרבה תאורה, אבל האובייקטים בתמונה היו מרוחים. צילומי הסלפי היו בסדר.

סוללה: Oppo Reno 7 – טעינה כמעט מלאה ב-30 דקות

ביצועי הסוללה כאן מוצלחים, המכשיר עבד אצלי משעה 7 בבוקר ועד 23:15 בלילה ונשארו לי עוד 44% אנרגיה (זמן מסך 3.5 שעות). מבחינת טעינה מהירה, הערכה כוללת מטען 65 וואט, אשר בתוך 15 דקות הצליח לטעון 55% אנרגיה ובתוך 30 דקות – 94%.

מחיר: 2,200 שקל (יבואן רשמי רונלייט)                        

בשורה התחתונה, ה-Reno 7 5G של Oppo מציע עיצוב נוצץ בגוף פלסטיק, כוח עיבוד שמאפשר למכשיר לעבוד בצורה חלקה, מסך מוצלח, סוללה חזקה וטעינה מאוד מהירה (כולל מטען בערכה). מצד שני, המצלמה במקרה הטוב בינונית ויש כאן רק רמקול אחד ולא שניים.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: שיאומי 12 – האלטרנטיבה של שיאומי בגזרת מכשירי הדגל

סקירה: סמסונג Galaxy A53 – בא להתחרות בסינים

סקירה: ה-Nord CE 2 עולה 400 שקל פחות מה-Nord 2; האם שווה לרכוש דווקא אותו?

השאר תגובה

%d