אוזניות

סקירה: סוני WH-1000XM5 – ממשיכות להוביל את השוק

ה-WH-1000XM5 הן אוזניות הדגל האחרונות מבית סוני. הפעם החברה היפנית החליטה לשנות את העיצוב, לשפר את הסאונד וגם לשדרג את יכולת סינון הרעשים האקטיבית

בשנים האחרונות סוני היא אחת החברות הבולטות בשוק אוזניות הפרימיום בקטגוריית ה-Over Ear. החברה היפנית הצליחה לגרום למשתמשים רבים לחכות להשקה של הדגם החדש מסדרת ה-1000X, כאשר הוא מגיע שנתיים לאחר השקתו של הדור הקודם – WH-1000XM4. ההצלחה של סדרת האוזניות לא התרחשה בגלל השם ״הקליט״ שלהן, אלא בזכות טכנולוגיית סינון רעשים מצוינת, איכות סאונד נהדרת ועוד מגוון תכונות, לצד עיצוב נוח. הדור החדש – WH-1000XM5 שנחת ממש לאחרונה בחנויות, אמור לשפר עוד יותר את המוצר.

סוני WH-1000XM5. צילום צחי הופמן
סוני WH-1000XM5. צילום צחי הופמן

עיצוב ושליטה: WH-1000XM5 – האוזניות עושות בשבילכם כמעט הכל

הפעם סוני החליטה לשנות מעט את העיצוב של האוזניות שלה, מדובר במראה מעט יותר מרענן, אשר פחות רואים בו את החיבורים והוא גם יותר קמור באזורים החיצוניים. ה-1000XM5 לא מתקפלות כמו הדור הקודם, אבל הן נוחות מאוד, כאשר הכריות החדשות גם מותאמות לאנשים המרכיבים משקפיים. בתור אדם המרכיב משקפיים, לא הרגשתי שיפור בנוחות, אבל גם ככה הן יושבות לי בצורה טובה על הראש. המשקל של שתי האוזניות דומה, אזור ה-250 גרם.

המבנה הלא מתקפל של האוזניות, חייב את סוני להגדיל את נרתיק הנשיאה, שהפך לגדול מדי. זה אומר, שאם אתם מכניסים אותו לתוך תיק הגב שלכם, הוא יתפוס לכם עכשיו הרבה יותר מקום מנרתיק הנשיאה הישן, מצד שני, הנרתיק הזה איכותי עם ציפוי הבד והמיגון הקשיח שלו.

סוני WH-1000XM5. צילום יח״צ
סוני WH-1000XM5. צילום יח״צ

מבחינת השליטה באוזניות, סוני כוללת ב-1000XM5 יכולות ההופכות את השימוש בהן כמעט ללא מגע ויש גם המון קיצורים, שחוסכים את הנגיעה בסמארטפון. ברגע שמתרגלים לכל היכולות האלו וזוכרים את פעולות הכפתורים, השימוש בהן הופך לנוח מאוד.

משטח המגע באוזנייה הימנית כולל את כל היכולות החשובות: נגיעה כפולה עבור ניגון/השהייה או מענה שיחה, החלקה שמאלה מעבר שיר קדימה, החלקה ימינה מעבר שיר אחורה, החלקה למעלה הגברת הווליום והחלקה למטה הנמכת הווליום. נגיעה ארוכה מפעילה את העוזרת הקולית בסמארטפון.

באוזניה השמאלית קיים כפתור פיזי – NC/AMB, זה מאפשר לעבור בין מצב סינון רעשים אקטיבי (ANC) למצב אמביינט בו שומעים את רעשי הסביבה וכמובן גם ביטול של שניהם. לחיצה כפולה עליו מפעילה את Spotify Tap, המאפשר הפעלה מהירה של שירות הסטרימינג, בין אם לשיר האחרון שנשמע או שספוטיפיי יבחר עבורכם מוזיקה מתאימה.

סוני WH-1000XM5. צילום צחי הופמן
סוני WH-1000XM5. צילום צחי הופמן

WH-1000XM5 – תתחילו לדבר בשביל לעצור את המוזיקה

תכונות אחרות לתפעול, הסרת האוזניות מהאוזניים תעצור את השיר באופן אוטומטי או תפעיל אותו כשמחזירים את האוזניות לראש. כיסוי האוזניה הימנית עם היד תנמיך בצורה כמעט מוחלטת את המוזיקה ותאפשר לשמוע את הסביבה (Quick Attention Mode). תכונה אחרת שנקראת Speak-to-Chat תעצור את המוזיקה ותשמיע לכם את הסביבה בצורה אוטומטית מהרגע שתתחילו לדבר, לאחר זמן קצר שתפסיקו לדבר, המוזיקה תחזור לנגן. זהו פתרון נהדר, כל עוד אתם לא מזמזמים שירים. בשביל לחסוך בסוללה, האוזניות יכבו את עצמן באופן אוטומטי לאחר זמן מסוים שלא שמים אותן על הראש.

עבור שיוך מהיר לסמארטפון, ה-WH-1000XM5 כוללות תמיכה ב-Fast Pair של גוגל וגם התאמה מהירה של ווינדוס. בנוסף, יש כאן אופציה לחיבור לשני מכשירים במקביל.

סוני WH-1000XM5. צילום צחי הופמן
סוני WH-1000XM5. צילום צחי הופמן

סאונד: WH-1000XM5 – תענוג לאודיופילים

ה-WH-1000XM5 מגיעות עדיין עם המעבד V1 אשר עובד לצד המעבד HD Noise Cancelling Processor QN1. הדרייבר של האוזניות הוא 30 מ״מ לעומת 40 מ״מ בדור הקודם. הדרייברים החדשים לצד המעטפת שלהם שתוכננה בצורה נוקשה ומשתמשת בחומרים מורכבים מסוג של סיבי פחמן, יודעים לשפר את הרגישות בתדר הגבוה, כך שמתקבלת איכות צליל טבעית יותר. ה-WH-1000XM5 כוללות תמיכה בבלוטות’ 5.2 ובקודק של סוני לאיכות צליל גבוהה – LDAC.

כל הנתונים האלו בסופו של דבר יוצרים אוזניות עם איכות צליל נהדרת, אשר פונה לאודיופילים. מדובר בצלילים חמימים עם באס המורגש היטב, אבל לא כזה המשתלט יותר מדי. השירים המתנגנים נשמעים נקי עם פירוט נהדר, כך שהתחושה כאילו נמצאים במרכז המוזיקה.

בסוני שיפרו את יכולת סינון הרעשים האקטיבית (ANC), בזכות שני מעבדים השולטים בשמונה מיקרופונים. אלו מפחיתים את הצלילים בטווחים הבינוניים והגבוהים, כך שבתחושה שלי, בהשוואה לדור הקודם, מרגישים שיפור קל בסינון. בנוסף, יש כאן יכולת בשם Auto NC Optimizer אשר יודעת לבצע מיטוב אוטומטי לסינון הרעשים בהתאם לסביבה בה נמצאים, כך שהאטימה תהיה בצורה הטובה ביותר.

סוני WH-1000XM5. צילום יח״צ
סוני WH-1000XM5. צילום יח״צ

מבחינת איכות שיחות הקול, סוני שילבה כאן טכנולוגיית Voice Pickup המשתמשת בארבעה מיקרופונים מסוג Beamforming ובינה מלאכותית להפרדת הקול של המשתמש מרעשי רקע כמו רוח. אני ניהלתי את השיחות בבית, כאשר שמעו אותי ברור ולא היו תלונות מהצד השני.

סוללה: WH-1000XM5 – מוזיקה ל-30 שעות

ה-WH-1000XM5 מספקות 30 שעות של מוזיקה כולל ANC, אם מורידים את ה-ANC, כבר מקבלים 40 שעות. מחבר הטעינה הוא USB-C.

מחיר: 1,590 שקל (יבואן רשמי ישפאר)

בשורה התחתונה, ה-WH-1000XM5 הן אוזניות מעולות, הן מציעות כל מה שהמשתמש מחפש: איכות סאונד מצוינת, חיבור לשני מכשירים במקביל, סינון רעשים אקטיבי, ניהול שיחות טלפון באיכות טובה ועיצוב נוח לשימוש.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: סוני LinkBuds – האוזניות שישאירו אתכם מחוברים לסביבה

סקירה: באנג אנד אולפסן EQ – פרימיום נטול חוטים

סקירה: באנג אנד אולפסן H95 – אוזניות פרימיום עם סאונד מדויק

3 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: