חברת OnePlus פעילה תקופה לא ארוכה גם בשוק האוזניות נטולות החוטים (True Wireless). ברוב המקרים, האוזניות של החברה נמכרות תחת תג מחיר בינוני, כאשר ה-Buds Z2 אותן סקרתי, מתומחרות ב-350 שקל. אין באוזניות האלו הפתעות מיוחדות, אבל הן מציעות פתרון משלים, למי שכבר רוכש סמארטפון של החברה.

עיצוב ושליטה: Buds Z2 – מיגון מפני רטיבות באוזניות ובמארז הנשיאה
ה-Buds Z2 קיבלו השראה ברור במראה שלהן מהאיירפודס, אבל זה לאו דווקא דבר רע, הן נוחות באוזניים, מגיעות בצבעים לבן או שחור, כאשר הן אמורות לשבת בצורה יציבה באוזניים, אבל לפחות אצלי, מתאמי הסיליקון גרמו להן לאחר זמן לא ארוך של שימוש, טיפה להשתחרר בתוך האוזניים, מה שחייב אותי מדי פעם לחזק אותן בתוך האוזניים. One Plus שילבה כאן מיגון מפני מים באוזניות עצמן בתקן IP55 וגם במארז הנשיאה הכולל מיגון מעט נמוך יותר של IPX4, אשר אמור לשמור עליו מפני נוזלים.
אם יש לכם סמארטפון של OnePlus לא תצטרכו להתקין אפליקציה חיצונית וכל ההגדרות קיימות עבורכם באמצעות תפריט הבלוטות’ בסמארטפון. אם אתם מחזיקים סמארטפון אחר, תדרשו להוריד את האפליקציה HeyMelody שתאפשר לכם לבדוק את אחוזי הסוללה באוזניות ובנרתיק הנשיאה, לעדכן קושחה ולהתאים את השליטה במשטחי המגע עבורכם.
משטחי המגע הממוקמים על העיגול בחלק החיצוני של האוזניות מאפשרים שליטה נוחה, רק שאין כאן אופציה לשליטה בעוצמת הווליום. בברירת המחדל השליטה באוזניה הימנית והשמאלית זהה, אבל ניתן להתאים את הפעולות לאחר מכן לפי העדפה האישית. נגיעה בודדת מאפשרת לנגן או לעצור את השיר, נגיעה כפולה מעבר קדימה ונגיעה משולשת אחורה. באמצעות ההתאמה ניתן להגדיר הפעלת עוזרת קולית. נגיעה ארוכה מבצעת מעבר בין שקיפות (Transparency) לסינון רעשים אקטיבי (ANC). ל-Buds Z2 גם חיישן המזהה הוצאה או הכנסה שלהן לאוזניים עבור השהיית הניגון או הפעלה שלו בצורה אוטומטית.

סאונד ושיחות: Buds Z2 – סינון רעשים מוצלח ואיכות שיחות טובה
הצליל שה-Buds Z2 מוציאות לא רע בכלל עבור רמת המחיר שלהן. מדובר באוזניות הכוללות דרייברים של 11 מ”מ, בלוטות’ 5.2, תמיכה בקודקים SBC ו-AAC, אבל לא בקודק האיכותי יותר aptX. מבחינת איכות הסאונד שמקבלים כאן, נכון לא מדובר בצליל הכי נקי או עשיר, אבל הוא ברור עם באס מורגש ונעים להקשיב באמצעותו למוזיקה. מבחינת יכולות הסינון רעשים האקטיביות (ANC) מתקבלת כאן תוצאה טובה ומורגשת היטב, במיוחד עבור אוזניות בתג המחיר הזה. כמו כן, יש כאן גם מצב שקיפות שמאפשר לשמוע את הסביבה או לנהל שיחה עם אנשים. הייתי שמח, שתהיה אופציה להגדיר את המצב שקיפות, כך שעוברים אליו, גם המוזיקה תיעצר.
בנוגע לאיכות שיחות הטלפון, יש כאן 3 מיקרופונים אשר בין היתר יודעים להפחית רעשים של רוחות. בבדיקות שלי שמעו אותי היטב בשיחות עם אנשים, אפילו במקום רועש כמו ג’ימבורי, אבל הקול שלי גם נשמע מעט חלש ורעשי הרקע היו חזקים.

סוללה: Buds Z2 – מוזיקה ל-38 שעות
ה-Buds Z2 אומנם מספקות זמן עבודה של רק 5 שעות ניגון (כולל סינון רעשים אקטיבי), אבל באמצעות מארז הנשיאה אפשר לקבל 38 שעות עבודה. כמו כן, טעינה מהירה של 10 דקות, תספק 5 שעות ניגון. מחבר הטעינה הוא USB-C ואין כאן טעינה אלחוטית. מצד שני, זוהי לא הפתעה שברמת המחיר הזאת, OnePlus ויתרה על טעינה אלחוטית.
מחיר: 350 שקל (יבואן רשמי Cell Now)
בשורה התחתונה, ה-Buds Z2 הן בחירה הגיונית עבור משתמשים שרוכשים סמארטפון של OnePlus, כאשר במקרים מסוימים הם יכולים לקבל אותן במחיר מופחת של 250 שקל. הצליל שה-Buds Z2 מוציאות טוב עבור רמת המחיר שלהן, סינון הרעשים האקטיבי עובד היטב וגם אפשר לנהל איתן שיחות ללא בעיות.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: ג׳ברה Elite 4 Active – אוזניות ספורט במחיר הגיוני
סקירה: SoundForm Freedom – את האוזניות האלו של Belkin האייפון ימצא לכם
אוזניות מעולות שרכשתי בתג מחיר טוב.
הבעיה היחידה מבחינתי זה כמו שצויין שהן משתחררות על האוזן אחרי כמה זמן וזה דורש הידוק מחודש ואם לא הן פשוט יפלו…