סמארטפונים

סקירה: אסוס Zenfone 9 – ההנאה בסמארטפון עם מסך קומפקטי

אסוס הוא כנראה לא השם הראשון שעולה לכם לראש שאתם הולכים לרכוש סמארטפון, אבל החברה הטיוואנית המוכרת מעולם הלפטופים, דווקא מצליחה לייצר מכשירים טובים. ה-Zenfone 9 הוא הדגם החדש של אסוס, אשר פונה למשתמשים שמחפשים סמארטפון עם מסך קומפקטי ומעט פשרות בחומרה

לפני כשנה חזרה אסוס לשוק הסלולר הישראלי עם ה-Zenfone 8 (אם לא נתייחס לסמארטפונים מקטגוריית הגיימינג שלה). המיקוד שהחברה הטיוואנית בחרה בו הוא סמארטפון עם מסך קומפקטי, כזה שלא עובר את ה-6 אינץ’. גם הדגם החדש שלה – Zenfone 9 ממשיך את אותה מגמה, שאני חייב לציין, דווקא הייתה נוחה לי מאוד לשימוש.

אסוס Zenfone 9. צילום יח"צ
אסוס Zenfone 9. צילום יח”צ

עיצוב: Zenfone 9 – יושב בצורה נוחה ביד

ה-Zenfone 9 הוא מכשיר קומפקטי שאפשר גם להשתמש בו חלקית עם יד אחת. הוא שוקל רק 169 גרם, כך שהוא לא רק קטן אלא גם קל, יש לו מסגרת אלומיניום שחורה, גב אשר עשוי מפולימר, אשר ברגע הראשון היה נראה לי כמו בד וגם עמידות למים בתקן IP68, כך שאין לו בעיה להתמודד עם מים. כמו כן, הזכוכית היא מסוג Gorilla Glass Victus שאמורה לספק עמידות מסוימת. הדבר היחיד שקצת מפריע בעיצוב היא הבליטה הגדולה של העדשה, שגורמת למכשיר לרעוד על השולחן.

אסוס Zenfone 9. צילום צחי הופמן
אסוס Zenfone 9. צילום צחי הופמן

מסך: Zenfone 9 – מסך קומפקטי לשימוש ביד אחת

אסוס מתגאה בכך שהמסך שלה הוא מבית סמסונג בטכנולוגיית AMOLED המוצלחת, המציגה צבעים עשירים ותמונה חדה. המסך המגיע בגודל 5.9 אינץ’ ברזולוציה של 1080 על 2400 פיקסלים מציע גם קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ, מה שמספק לו תנועה חלקה. התאורה האחורית מגיעה בשיא ל-1100 ניטים ואני לא התקשיתי לצפות בו באור שמש ישיר.

אסוס Zenfone 9. צילום צחי הופמן
אסוס Zenfone 9. צילום צחי הופמן

ממשק: Zenfone 9 – כמעט חוויית אנדרואיד נקייה

אסוס בחרה בגישה המועדפת עליי והיא מציעה חוויית אנדרואיד דומה מאוד למקור, בלי יותר מדי שינויים מצידה בממשק. מדובר באנדרואיד 12 עם המעטפה העדינה – Zen UI. ניתן למשל לבצע באמצעות הממשק שינויים בתצוגת ה-Always On, בה מקבלים חיווי על התראות, שעון וסוללה, ישנו מצב שימוש ביד אחת, כאשר בהחלקה עם האגודל על המסך כלפי מטה, התצוגה יורדת, כך קל יותר לנווט. מה שקצת מרגיז בממשק, שכאשר נמצאים במצב המתנה, חיישן המצלמה הקדמי מסתיר את אחוז הסוללה. מצד שני, זה דבר שיכול להיפתר עם עדכון גרסה.

אסוס Zenfone 9. צילום צחי הופמן
אסוס Zenfone 9. צילום צחי הופמן

חומרה: Zenfone 9 – כפתור ההפעלה החכם

בזכות המעבד Snapdragon 8+, זיכרון עבודה (RAM) של 16 גיגה וממשק שלא הלבישו עליו יותר מדי תוספות, מקבלים פה סמארטפון מהיר מאוד. נפח האחסון עומד על 256 גיגה, ללא יכולת הרחבה.

חיישן טביעת האצבע ממוקם בצד המכשיר יחד עם כפתור ההפעלה. לצערי אסוס ויתרה כאן על חיישן הממוקם מתחת למסך. החיישן הזה מגיב במהירות, מעיר את המסך ומשחרר את הנעילה באותה הזדמנות. הכפתור הזה גם יכול לשמש קיצור דרך לפתיחה של גוגל אסיסטנט בלחיצה כפולה או כל אפליקציה אחרת. בנוסף, אפשר גם להחליק על הכפתור את האצבע למטה ואז לקבל את לוח ההתראות. האופציות האלו לא עובדות כברירת מחדל, צריך להפעיל אותם מ”הגדרות” ואז “מפתח חכם” (Smart Key).

יש כאן גם רמקולים סטריאופוניים בינוניים ולמי שמתגעגע, יש גם חיבור אודיו 3.5 מ”מ.

אסוס Zenfone 9. צילום צחי הופמן
אסוס Zenfone 9. צילום צחי הופמן

מצלמה: Zenfone 9 – מצלמה עם שני חיישנים

המצלמה מגיעה עם 2 חיישנים: חיישן ראשי 50 מגה פיקסל של סוני IMX766 הכולל מיקוד אוטומטי, מייצב תמונה אופטי מבוסס גימבל 6 צירים ומפתח צמצם f/1.9. החיישן השני הוא 12 מגה פיקסל גם של סוני – IMX363 לצילום רחב (113 מעלות) עם זיהוי מיקוד אוטומטי ו-f/2.2. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 12 מגה פיקסל גם של סוני – IMX663 עם מיקוד אוטומטי ו-f/2.45.

אסוס עושה עבודה לא רעה ביכולות הצילום שהיא מציעה כאן, אבל היא לא מתקרבת לאיכויות שסמארטפונים מקטגוריית הדגל מציעים. בתנאי תאורה אופטימליים, המצלמה מצליחה להוציא תמונות טובות, חדות עם צבעים נעימים הנוטים לגוון מעט עשיר. האיכות מתחילה לרדת במקומות סגורים, אפילו כאלו המוארים היטב, שלא לדבר על הביצועים הבינוניים של הזום הדיגיטלי כפול 2. דווקא מהחיישן לצילומים הרחבים לא התאכזבתי. מצב הלילה הייעודי הצליח למרבה הפלא לייצר תמונות לא רעות כאשר האובייקטים נראו היטב, אפילו במקומות מאוד חשוכים. מצלמת הסלפי סיפקה תוצאות בינוניות.

סוללה: Zenfone 9 – סוללה חזקה ללא טעינה אלחוטית

הסוללה שאסוס שילבה כאן הצליחה לספק זמן עבודה מוצלח, במיוחד שמדובר במכשיר קומפקטי. לי היא החזיקה משעה 07:40 בבוקר ועד השעה 23:30 בלילה, כאשר נשארו לי עוד 25% אנרגיה (זמן מסך של קצת יותר מ-4 שעות). הסוללה דווקא לא מגיעה בקיבולת גדולה, אלא סטנדרטית של 4300 מיליאמפר/שעה. למרות תג המחיר הלא נמוך של המכשיר, אין כאן טעינה אלחוטית, כן יש טעינה חוטית מהירה של 30 וואט (מטען כלול בערכה). בתוך 15 דקות טעינה קיבלתי 29% אנרגיה ובתוך 30 דקות 52% אנרגיה, שזה נחמד מאוד, למרות שהמתחרות הסיניות מציעות קצבי טעינה מהירים יותר.

מחיר: 3,490 שקל לגרסת 16 גיגה/256 גיגה

בשורה התחתונה, אהבתי את ה-Zenfone 9, למרות הפשרות במצלמה והיעדר טעינה אלחוטית, הסיבה לכך, היא שכנראה התגעגעתי למכשיר קומפקטי שניתן גם לשלוט בו ביד אחת, והוא גם מציע מסך מוצלח וכוח עיבוד חזק.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: Nord 2T של OnePlus – סמארטפון טוב, למרות השדרוגים המינוריים

סקירה: Phone (1) – ב-20 לאוגוסט הוא בארץ, בדקנו את הסמארטפון הראשון של Nothing

סקירה: סמסונג Galaxy A73 – התמורה הכי טובה לכסף?

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: