אוזניות

סקירה: SoundForm Freedom – את האוזניות האלו של Belkin האייפון ימצא לכם

אוזניות ה-SoundForm Freedom של Belkin מתגאות בתכונת ה-Find My של אפל וגם בעיצוב סטייל איירפודס, כאשר הן מנסות לפנות בעיקר לבעלי האייפון

בתחילת השנה השיקה חברת Belkin בארץ את קטגוריית האוזניות שלה, בין הדגמים האלחוטיים נמצאים גם ה-SoundForm Freedom (או AUC002) אוזניות נטולות חוטים (True Wireless) עם תכונה מעניינת עבור האייפון.

Belkin - SoundForm Freedom. צילום צחי הופמן
Belkin – SoundForm Freedom. צילום צחי הופמן

עיצוב ושליטה: SoundForm Freedom – סטייל איירפודס

ה-SoundForm Freedom מגיעות בעיצוב איירפודס עם מקלות קטנים היוצאים מהן, סממן העיקר של אפל בתחום האוזניות והן מגיעות בצבעים שחור או לבן. הן יושבות בצורה נוחה באוזניים, יש להן 3 מתאמי סיליקון בגדלים שונים ומיגון מפני רטיבות וזיעה בתקן IPX5, כך שאין בעיה לצאת איתן לאימונים.

מבחינת תפעול, אין כאן הפתעות, באמצעות משטחי המגע הממוקמים בכל אחת מהאוזניות, ניתן לקבוע את עוצמת הווליום ולהעביר שירים קדימה ואחורה. בנוסף, יש כאן גם חיישן המזהה את ההוצאה של האוזניות מהאוזניים עבור עצירה/הפעלה אוטומטית של השיר המתנגן.

מה שמייחד את ה-SoundForm Freedom הוא השילוב של תכונת ה-Find My של אפל בתוך מארז הנשיאה (לא האוזניות עצמן). זה אומר, שבדומה למחזיקי המפתחות מסוג Air Tag של אפל, ניתן לראות על גבי המפה את המיקום בו מארז הנשיאה נשאר, כאשר המיקום כל הזמן מתעדכן בעזרת מכשירי אייפון הנמצאים במקום (לסקירה המלאה על ה-Air Tag). השילוב של האופציה הזאת בתוך המוצר של Belkinעוזר מאוד במקרה שהן נשכחו במקום כלשהו. כמו כן, Belkin משתמשת באפליקציית Find My עבור עדכוני קושחה לאוזניות. הבעיה במקרה הזה, שמכיוון שאין אפליקציית אנדרואיד לאוזניות האלו, ניתן לבצע עדכונים שלהם רק באמצעות מכשירי אייפון/אייפד למיניהן. בקיצור, אם אין לכם אייפון, עזבו את האוזניות האלו בשקט.

Belkin - SoundForm Freedom. צילום צחי הופמן
Belkin – SoundForm Freedom. צילום צחי הופמן

סאונד: SoundForm Freedom – איכות צליל בינונית

מדובר באוזניות הראשונות שאני סוקר של Belkin, אבל לצערי הן אכזבו אותי. מדובר באוזניות המגיעות עם דרייברים של 7 מ״מ והן מספקות צליל חנוק, מרגיש מעט טרנזיסטורי והטראבל ממש חזק. למרות כל מה שאני כותב כאן, הסאונד עדיין סביר ולא נורא עבור רמת המחיר. מה שחבל, שאין אפליקציה לבצע התאמות לאקולייזר, כי אולי זה היה עוזר.

ה-SoundForm Freedom כוללות תקשורת בלוטות׳ 5.2 העדכנית ותמיכה בקודקים: AAC, SBC ו-aptX Adaptive. לא נתקלתי בבעיות תקשורת והאוזניות עבדו היטב. חוץ מזה, גם החיבור שלהן מהיר. מה שחסר כאן הוא סינון רעשים אקטיבי (ANC), מצד שני, הסינון הפאסיבי של האוזניות עושה עבודה לא רעה.

Belkin שילבה באוזניות שתי טכנולוגיות, אשר נועדו לשפר את איכות שיחות הטלפון: ENC (Advanced Environmental Noise Cancellation) אשר עוזרת לצד השני לשמוע אתכם גם במקומות רועשים. הטכנולוגיה השנייה היא – Clear-Call, אשר עוזרת לאוזניות להעביר את הקול שלכם בצורה ברורה. כל הטכנולוגיות האלו אכן הצליחו להעביר את הקול שלי בצורה טובה גם במקומות רועשים, מצד שני, בפעמים מסוימות, התלוננו ששמעו אותי חלש מדי.

Belkin - SoundForm Freedom. צילום צחי הופמן
Belkin – SoundForm Freedom. צילום צחי הופמן

סוללה: SoundForm Freedom – זמן ניגון של 8 שעות

Belkin מצליחה לספק כאן זמן ניגון של 8 שעות, שזה מרשים. בנוסף, מארז הנשיאה מספק עוד 28 שעות, כך שהסוללות לא אמורות להיגמר לכם שאתם יוצאים לטיול או נסיעה לסופשבוע. מבחינת טעינה מהירה, 15 דקות מספקות שעתיים של מוזיקה. מחבר הטעינה הוא USB-C, שזה אגב קצת מוזר, אם כבר האוזניות מיועדות למשתמשי אפל, תשימו כבר חיבור Lightning. חוץ מזה, יש גם טעינה אלחוטית.

מחיר: 400 שקל (יבואן רשמי ביקונקט)

בשורה התחתונה, ל-SoundForm Freedom יש את תכונת ה-Find My של אפל, אשר מסוגלת לעזור לאנשים שנוהגים לאבד את האוזניות שלהן, זהו אכן פיצ׳ר נחמד, אבל מעבר לזה, מדובר באוזניות עם סאונד בינוני, גם עבור הקטגוריה שהן נמכרות בהן.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: ג׳ברה Elite 7 Active עולות 230 שקל יותר מדגם ה-Elite 4 Active; האם שווה לרכוש דווקא אותן?

סקירה: אוזניות CX Plus של סנהייזר

סקירה: סוני WF-C500 – אוזניות מוצלחות ב-360 שקל

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: