לחברת המחשבים הטיוואנית אסוס יש שתי סדרות מחשבים המיועדות לצרכנים: Vivobook ו-Zenbook. בעוד שדגמי ה-Zenbook מגיעים בדרך כלל מחומרים איכותיים יותר עם רמת מחיר גבוהה יותר, דגמי ה-Vivobook פונים לקהל צעיר, שמוכן להתפשר בנקודות מסוימות בחומרה להפחתת המחיר. ה-Vivobook S15 OLED (או בשמו הסידורי K5504VA) מנסה ליהנות משני העולמות: חומרה יחסית חזקה ועיצוב צעיר.

עיצוב, מקלדת ועכבר: Vivobook S15 OLED – מראה נקי עם נגיעה צבעונית
ה-Vivobook S15 מגיע בארבעה צבעים: כסוף, שחור, לבן-קרם וכחול-סולארי, כאשר הגוף שלו עשוי אלומיניום, למרות שלי הוא הרגיש פלסטיק. אסוס ניסתה לבדל ולהפוך את הלפטופ ליותר אופנתי, בזכות שילוב של כפתור ESC בצבע כתום זוהר במקלדת ומקש Enter עם שילוב של פסים. גם בחלק החיצוני, מופיע הלוגו ומשפטי הפרסומת באמצעות בליטה, השוברת את המראה הכסוף הנקי.
מכיוון שמדובר בלפטופ עם מסך בגודל 15 אינץ’, המשקל לא קל – 1.7 ק”ג, כך שכדאי לקחת בחשבון שזה מסך גדול, כאשר משלמים עליו במשקל. מצד שני, אם אתם לא מתכננים לסחוב רוב הזמן את הלפטופ בתיק הגב, זה לא באמת משנה.
אסוס גאה בכך, שה-Vivobook S15 קיבל את תו התקן – evo של אינטל. מדובר במעיין מדבקת איכות שאינטל השיקה בסוף שנת 2020, היא מאפשרת לצרכנים לדעת, שלפטופים שקיבלו את המדבקה הזאת מציעים תגובתיות מהירה, התעוררות מהירה ממצב שינה וזמן סוללה ארוך. תו התקן עשה קצת סדר ליצרניות ולצרכנים.
המקלדת המשולבת כאן היא מלאה, הכוונה שהיא כוללת גם אזור Num LK נפרד עבור ספרות וחיצים לנווט. המקלדת נוחה לשימוש, היא כוללת תאורה אחורית לעבודה בסביבות חשוכות ויש מספיק מקום להניח את הידיים. אסוס גם שילבה על המקלדת חומר אנטיבקטריאלי שאמור לשמור קצת יותר טוב מפני גידול של חיידקים. את משטח העכבר הגדול פחות חיבבתי ומצאתי את עצמי משתמש בעיקר בעכבר חיצוני.


מסך וחומרה: Vivobook S15 OLED – מסך באיכות מוצלחת
גולת הכותרת של הלפטופ הזה הוא מסך גדול – 15.6 אינץ’ בטכנולוגיית ה-OLED המצוינת. המסך מגיע עם קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ, שמאפשר תנועה חלקה של הממשק. הרזולוציה כאן מגיעה לדרגה גבוהה של 2.8K. היחס גובה-רוחב של המסך הוא 16:9, שזה סטנדרטי.
חיישן תאורה המשולב כאן, יודע להתאים באופן אוטומטי את עוצמת התאורה של המחשב לסביבה שבה נמצאים. התאורה עצמה מגיעה רק ל-600 ניטים, זה מצוין שנמצאים במקום סגור, אבל בסביבה בה יש תאורת שמש חזקה, זה לא תמיד מספיק (בעיקר שרוצים לצפות בסרטים).
ניתן לפתוח את המסך עד לזווית של 180 מעלות, במקרה שרוצים לחלוק את התמונה עם עוד מישהו. מכיוון שלא מדובר במסך מגע, האופציה הזאת נראית לי פחות יעילה.

אסוס שילבה כאן טכנולוגיית קירור תרמית אשר עוזרת למחשב להתחמם פחות, אני לא הרגשתי אותו מתחמם יותר מדי או עושה רעשים.
המעבד הוא i9-13900H של אינטל (דור 13) עם זיכרון עבודה (RAM) של 16 גיגה וכונן אחסון מסוג SSD בנפח גדול של 1 טרה. הכרטיס הגראפי המגיע כאן הוא כרטיס משולב על גבי המעבד, זהו הדגם הבסיסי של אינטל – Iris Xe, כך שאל תצפו לקבל כאן מחשב גיימינג. אסוס מציעה לרכוש כרטיס גראפי טוב יותר – Arc, גם הוא של אינטל, אבל הוא לא הגיע בגרסת המחשב שאני קיבלתי לסקירה.
כל נתוני החומרה האלו יספיקו לרוב המשתמשים שהם לא גיימרים או גרפיקאים, מדובר במעבד חזק עם מספיק זיכרון עבודה ונפח אחסון גדול.

הרמקולים שמשולבים כאן פותחו בשיתוף חברת האודיו הרמן קרדון (השייכת לסמסונג). מדובר ברמקולים בינוניים, שגם לא נשמעים מספיק ששמים את הלפטופ על הברכיים. מה שכן, הרמקולים תומכים בתקן האודיו דולבי אטמוס.
חיישן טביעת האצבע המשולב בכפתור ההפעלה לכניסה מהירה לווינדוס עובד היטב ובמהירות, כאשר הוא כבר סורק את האצבע בפעם הראשונה שמעירים את המחשב, כך שלא צריך לגעת בו שוב בכניסה למערכת ההפעלה.
זמן הסוללה של הלפטופ הזה לא רע בכלל, מעל 5 שעות במצב ביצועים טובים ותאורה חזקה. בזכות טעינה מהירה, ניתן לטעון 60% אנרגיה מהסוללה ב-49 דקות.
מצלמת האינטרנט המגיעה ברזולוציית HD משלבת גם תריס הזזה לשמירה על הפרטיות.
מבחינת חיבורים, ה-Vivobook S15 לא ידרוש מכם לרכוש מתאם חיבורים בנפרד. בצד הימני של הלפטופ אנחנו מוצאים כניסת HDMI 1.4, כניסת USB 3.2 Gen 1 Type A ו-Thunderbolt 4 USB-C. בצד השמאלי אנחנו מוצאים כניסת USB A 2.0. תקשורת ה-WiFi כאן היא בתקן 6.
המחיר: 5,250 שקל
בשורה התחתונה, ה-Vivobook S15 OLED נותן פתרון טוב למי שמחפש לפטופ עם מסך גדול הפועל בטכנולוגיית ה-OLED המצוינת לצד חומרה שתספיק לרוב השימושים (כל עוד לא מדובר בגיימרים).
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews