החודשים האחרונים היו נטולי בתי קולנוע, מה שגרם להרבה אנשים לשדרג את הטלוויזיה שלהם בסלון, במטרה ליצור קולנוע ביתי. ההשקעה במסך היא רק חלק מהחוויה הזאת, כי הטלוויזיות לא ממש מספקות צליל שאפשר ליהנות ממנו, כאשר רוצים להישאב לתוך הסרט או לשחק בפלייסטיישן. במקרה הזה, סאונד בר (מקרן קול) הוא הפתרון הכי נוח לשיפור הצליל הבוקע מהטלוויזיות שלנו.

לפני קצת פחות מחודשיים, השיקה בישראל חברת Sonos (באמצעות רשת באג) את הסאונד בר – Arc אשר תומך בדולבי אטמוס וזאת בהחלט חגיגה למי שרוצה ליהנות מהתוכן אותו מציעות חברות שירותי הסטרימינג בישראל, כמו: נטפליקס, אמזון פריים וידיאו ואפל TV פלוס.
רמקול חכם: ה-Arc הוא סאונד בר חכם, הוא כולל בתוכו גישה לעוזרות קוליות של גוגל אסיסטנט ואמזון אלכסה, רק שבישראל לא ניתן להפעיל אותן, לפחות לא ישירות מהקופסה (אלא באמצעות שינוי האזור הגיאוגרפי שלכם ברישום באפליקציה וכיבוי ה-GPS). לצערי, למרות שגוגל לא חוסמת את האסיסטנט שלה לשימוש בארץ באנגלית, ב-Sonos לא מאפשרים להשתמש בה ברמקול הזה, לפחות לא בצורה פשוטה ולא עד שגוגל תעשה כאן השקה רשמית.
כאשר גוגל, אמזון או Sonos יאפשרו לנו להשתמש בעוזרות הקוליות שלהם ב-Arc, נגלה שלסאונד בר הזה יש 4 מיקרופונים וטכנולוגיית ביטול הד. בצורה הזאת ניתן להפעיל בפקודה קולית את הטלוויזיה ולשלוט בווליום (וכמובן לעשות כל דבר אחר עם העוזרת הקולית).
Sonos Arc – עיצוב מתמזג ולא בולט

עיצוב והתקנה: ברוב הבתים בישראל תולים את הטלוויזיות על הקיר, אבל מי שבוחר כמוני, למקם את הטלוויזיה שלו על גבי מעמד על המזנון, כדאי שישים לב לגובה (87 מ”מ) של ה-Arc, כי בטלוויזיות המגיעות עם מעמד שטוח, הסאונד בר של Sonos מסתיר מעט מהמסך.
היחידה שהגיעה אליי לסקירה היא בצבע שחור, לפחות ליד הטלוויזיה שלי, היא נבלעה עם השחור של המסך. גם הלוגו של Sonos בחזית המכשיר הוא כסוף כהה, אשר בקושי מבחינים בו. ה-Arc בנוי כצינור עם סורג מעוגל ב-270 מעלות ואפשר להשיג את המכשיר גם בצבע לבן מט. בסך הכל, מדובר בעיצוב שבא להתמזג עם הריהוט בסלון ולא לבלוט.
עבור ההפעלה, תצטרכו להוריד את האפליקציה של Sonos וליצור חשבון בשירות של החברה. ה-ARC מתחבר לחיבור ה-HDMI eARC או ARC עבור הערוץ החוזר וזה בעצם החיבור היחידי שתצטרכו לבצע מול הטלוויזיה שלכם, חוץ מכבל החשמל. על גבי ה-Arc אפשר למצוא שלושה כפתורי מגע, המאפשרים לעצור/לנגן מוזיקה ולשלוט בעוצמת הווליום.
השליטה ב-Arc מתבצעת דרך האפליקציה של Sonos, כאשר בווליום אפשר לשלוט גם דרך שלט הטלוויזיה/סטרימר (במקרה שלי, עבד בצורה טובה עם אפל TV).

משתמשי אנדרואיד? תזמינו חבר עם אייפון
בנוגע להתקנה, ל-Sonos יש יכולת שאמורה להיות מוצלחת בשם True Play, המאפשרת בעזרת מכשיר iOS למדוד את ההחזר של הסאונד מהקירות והרהיטים, ובכך להתאים את הצלילים לחדר שלכם. הבעיה, שהיא לא קיימת כרגע באנדרואיד, חיסרון מרגיז מצד Sonos. מכיוון שאני משתמש במכשיר אנדרואיד, הייתי צריך לוותר על הכיול הזה ב-Arc. עוד העדפה של Sonos למשתמשי אפל היא בתמיכה ב-Air Play 2 לשידור תכנים מהאייפון, אבל אין ב-Arc אופציה דומה למשתמשי אנדרואיד עם כרומקאסט או לפחות בלוטות’. חבל.
אפליקציית Sonos. צילום מסך אפליקציית Sonos. צילום יח”צ
Sonos Arc – דולבי אטמוס עושה את ההבדל
סאונד: ה-Arc משלב 11 רמקולים, כולל שניים המכוונים מעלה עבור אודיו תלת ממדי. הצליל שמקבלים הוא רחב מאוד, אני לא יכול להגיד שקיבלתי תחושה שהוא עוטף אותי, אבל תחושה מאוד נעימה שמאפשרת להיבלע בסרט. צפייה בסרט בסצנת ההליקופטר והתקיפה עמוסת היריות ב-Old Guard בנטפליקס, גרמה לי להרגיש כל יריה של כדור וכל נפילה שלו על הריצפה. ההליקופטר עצמו נשמע מתקרב וכל להב הורגש.
כל התחושה הנפלאה הזאת הייתה עוד לפני שעשיתי את ההתאמות הדרושות בהגדרות הטלוויזיה שלי לדולבי אטמוס (תהליך קצת מרגיז בתפריטי בטלוויזיה). מהרגע שהופיע לי הסימון של דולבי אטמוס באפליקציה, קיבלתי צליל פשוט מפחיד, אותו סצינה של ההליקופטר גרמה לי לשמוע כל פרט בתנועה שלו באוויר. התחושה הייתה שהצליל כבר מגיע מעליי וכמעט מתקרב לעטוף אותי. גם באחד הפרקים בעונה השנייה של ג’ק ראיין באמזון פריים וידיאו, בו הדמויות נמצאות במרדף ביער, אפשר לשמוע את הדריכות שלהם על העלים היבשים, הכדורים השורקים באוויר ואת הפרטים הקטנים בקול של הדמויות, כאשר הם מדברים בינהם. פשוט תענוג הדולבי אטמוס הזה.
באמצעות האפליקציה של Sonos, ניתן להתאים, להגביר ולחדד את הדיאלוגים של הדמויות בסרטים וזה עובד ממש לא רע. כמובן שהקולות של הדמויות מכסות קצת על צלילי הרקע בסרט. עוד אופציה נחמדה דרך האפליקציה, היא מצב לילה, אשר מאפשרת לעמעם רעשים חזקים, כאשר דיירים אחרים בבית הלכו לישון.
כמובן שה-Arc יכול לשמש כרמקול מוצלח להאזנה למוזיקה דרך שירותי הסטרימינג השונים (גוגל, ספוטיפיי, דיזר, אפל ועוד). Arc יודע למשוך את המוזיקה ישירות מהשירות עצמו דרך חיבור ה-WiFi. איכות הצליל טובה, נקייה, גם בעוצמות הגבוהות וגם הבאס נשמע היטב. מי שמחפש באס שמרעיד את הסלון, יצטרך לרכוש כזה בנפרד. Sonos מציעה יחידת סאב ב-3,000 שקל.
מחיר: 3,400 שקל (יבואן רשמי באג)
בשורה התחתונה, ה-Arc הוא סאונד בר משובח, המוציא צליל נקי, חזק, מפורט ורחב. הדובדבן שבקצפת היא התמיכה בדולבי אטמוס. תענוג לצפות עם ה-Arc בסרטים ומי שכבר מחזיק רמקולים של Sonos בבית, יוכל ליהנות מעוד מקור מוזיקה. מצד שני, עבור כל הטוב הזה צריכים לשלם לא מעט.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: הגלקסי S20 פלוס עולה 900 שקל פחות מהאולטרה; האם שווה לרכוש דווקא אותו?
חברת האודיו Sonos בניסיון נוסף בישראל. האם הפעם זה יצליח לה?
סקירה: סונוס One – לחבר את כל שירותי הסטרימינג לרמקול חכם אחד
המחיר יקר מדיי לא מצדיק מחיר כזה יש רמקולים סורנד יותר טובים רק בארץ כפול במחיר