לפני מספר חודשים השיקה דייסון בישראל את סדרת שואבי האבק האלחוטיים שלה – V11 Extra, זאת באה כשדרוג לסדרת ה-V11 המקורית, אשר הגיעה לארץ באמצע שנת 2019. מה שמייחד את הדגמים החדשים, היא היכולת להחליף סוללה באופן עצמאי, מבלי ללכת למרכז שירות עבור הפעולה הזאת. כמו כן, לקוחות הדורשים זמן שימוש ארוך יותר מהשואב שלהם, יכולים לקבל אותו באמצעות סוללה נוספת המספקת זמן עבודה כפול.

הפעלה: מסך צבעוני בעברית
ה-V11 כולל צג צבעוני עגול, המופיע בחלק העליון של השואב וכולל ממשק בעברית. הצג הזה מתופעל באמצעות כפתור בודד על-ידי לחיצה ארוכה או קצרה. בצורה הזאת ניתן להגדיר את עוצמת השאיבה, חיווי זמן הסוללה הנותר, אחוז הסוללה בזמן טעינה או הדרכה במקרה תקלה. בדומה לדגמים קודמים של דייסון ובניגוד לשואבים סיניים רבים אחרים, כאן תצטרכו ללחוץ באופן קבוע על ידית ההפעלה בכל זמן השאיבה. זה קצת פחות נוח לטעמי. בדייסון אומרים שהמטרה כאן היא לחסוך בסוללה, כך שהשואב לא יעבוד בזמן שאתם נחים.

שאיבה: עוצמת שאיבה חזקה מאוד
עוצמת היניקה חזקה מאוד ומגיעה ל-185AW, יותר מזאת שהייתה ב-V10 ועמדה על 151AW. העוצמה הזאת הצליחה להוציא משטיח השאגי שלי כמויות של חול ואבק, שאף מכשיר אחר לא הצליח. היכולת המרשימה הזאת התבצעה עם מברשת Torque הכוללת סיבי ניילון קשיחים, אשר הצליחו לחדור עמוק לתוך השטיח ולהסיר לכלוך שנשכח שם. בנוסף, היא כוללת סיבי פחמן אנטי סטטיים רכים להסרת אבק דק מרצפות.
מברשת ה-Torque כוללת בתוכה 3 מיקרו-מעבדים, המסוגלים למדוד את הביצועים 8,000 פעמים בשניה. המעבדים נמצאים בתוך מערכת החיישן הדינמי (DLS), בתוך מנוע ה-Hyperdymium ובתוך הסוללה. תהליך השאיבה מתאים עצמו לסוג הריצפה. ה-V11 כולל 3 מצבי עבודה: אוטומטי – זיהוי והתאמה אוטומטית למשטח ולעוצמת השאיבה במעבר בין שטיחים לרצפות. מצבי מירבי – Boost לניקוי חזק במיוחד ומצב חיסכון Eco לזמן פעולה מרבי.
מה שכן הרגיש לי חסר ב-V11 היא תאורה, אשר תמוקם בחלק התחתון שלו. היום אפשר למצוא שואבים הכוללים את האופציה הזאת, מה שמאפשר לראות בקלות רבה יותר לכלוכים על הריצפה במקומות חשוכים.

ריקון אבק מהשואב היא פעולה שצריכה לעשות מדי מספר ימים, דייסון מציעה פה מנגנון לו היא קוראת “כוון וירה”, אשר פולט את כל האבק לתוך פח האשפה, בלחיצה בודדת ומבלי להתלכלך. המיכל עצמו גדול, כאשר הנפח שלו עומד על 0.76 ליטר.
ה-V11 בגרסת absolute extra כולל ערכה מלאה באביזרים, מברשת ה-Torque החזקה ומברשת נוספת בהנעה ישירה עם רולר רך. לצד שתי המברשות הראשיות, ישנה מברשת מיני חובטת לספות, ראש דו מצבי לניקוי כללי, ראש צר לפינות, מברשת למשטחים עדינים ומברשת בוץ. בנוסף, ישנו קליפס לאחסון שתי מברשות קטנות בגוף השואב, כך שיהיה קל להסתובב איתו בבית ולהתאים את הראש שצריך לאותו רגע.

סוללה: החלפת סוללה לשאיבה ארוכה יותר
מבחינת זמן עבודה, זה עומד כאן על פחות מ-50 דקות במצב אוטומטי עם מברשת ה-Torque. כמובן, שהזמן משתנה לפי סוג המשטח אותו שואבים והאם הסוללה כבר התיישנה. למי שיש בית ממש, אבל ממש גדול, הוא יכול לרכוש עוד סוללה ולהכפיל את זמן השאיבה. מחירה של סוללה עומד על 620 שקל. דייסון מצרפת לערכה תחנת עגינה אותה ניתן לתלות על הקיר, מה שמאפשר טעינה קבועה של השואב.
מחיר: דגם ה-v11 absolute extra נמכר ב-3,190 שקל, כאשר בתקופה זאת מקבלים במתנה תחנת עגינה עומדת ואחסנה בשווי 500 שקל (יבואן רשמי ב.נ.ז.כ סחר)
בשורה התחתונה, ה-v11 absolute extra הוא שואב מצוין עם עוצמת שאיבה חזקה מאוד, אשר מצליחה להתמודד עם ניקיונות קשים. בנוסף, השואב מציע זמן סוללה ארוך ומגוון אביזרים. הוא לא חף מחסרונות, מלבד המחיר הגבוה, עדיין צריך ללחוץ על כפתור ההפעלה בקביעות בזמן השאיבה, פעולה שהרבה משתמשים לא אוהבים.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: Viomi V3 – שיפורים בעוצמת השאיבה וחיטוי הריצפה
סקירה: H6 – שואב האבק האלחוטי הידני הראשון והמוצלח של roborock