רובוטים שואבי אבק

סקירה: Viomi V3 – שיפורים בעוצמת השאיבה וחיטוי הריצפה

הרובוט שואב אבק V3 של Viomi מציג שיפורים בעוצמת השאיבה, מיפוי מוצלח של הבית וגם ניגוב רטוב

מאז שהקורונה הכריחה את כולנו להיות יותר בבתים שלנו, רובוטים לשאיבת אבק הפכו למכשיר חיוני עוד יותר. ה-V3 הוא ממשיכו של ה-V2 המוצלח (לסקירה המלאה), כאשר הפעם עוצמת השאיבה הפכה אפילו לחזקה יותר.

Viomi V3. צילום צחי הופמן

שליטה ואפליקציה: ל-V3 יש כפתור אחד עגול וגדול המחולק לשניים: הפעלה וחזרה הביתה. כפתור זה מאפשר לתפעל את הרובוט, כאשר לא רוצים להשתמש באפליקציה, אבל היא זאת שתציע לכם את שלל היכולות של ה-V3. האפליקציה של ה-V3 היא Mi Home המאפשרת לשלוט במוצרים של חברות השייכות לאקוסיסטם של שיאומי, כמו Viomi. אם יש לכם מוצרים אחרים של שיאומי, תוכלו למצוא את כולם במקום אחד.

ה-V3 מציע כמו רובוטים רבים אחרים היום, מיפוי של הבית. במקרה של הדגם הזה, הוא יודע למפות עד 5 קומות שונות, אופציה שלא יצא לי לבדוק, כי אני חי בדירה עם קומה אחת. לאחר שהרובוט לומד את הבית, מתקבלת באפליקציה מפה של הדירה עם חלוקה למספרי חדרים שהרובוט קבע. לפעמים מסדרון ארוך יראה ל-V3 כמו שני חדרים ולפעמים סלון עם מרפסת ומטבח יראה כחדר אחד. ניתן לבצע התאמות ולפצל או למזג חדרים בקלות באפליקציה. ניתן גם לתת שמות לחדרים.

המיפוי עצמו הוא חלק חשוב, כי הוא זה שיאפשר לכם לשלוח את הרובוט לנקות חדר מסוים, במקום שיעבור בכל הבית לפני כן. כמו כן, ניתן לחסום באופן קבוע חדרים מסוימים מניקוי באמצעות קיר וירטואלי או אזורים מסוימים בחדר. ניתן גם לשלוח את הרובוט לנקות רק אזור מסוים במפה. היכולות שהאפליקציה מציעה הופכים את השימוש ליעיל יותר ברובוט וכדאי להשקיע מעט זמן בללמוד אותן.

Viomi V3: סחבה חד פעמית לחיטוי הריצפה

Viomi V3. צילום צחי הופמן

ניקיון: Viomi שידרגה בדגם הזה את עוצמת השאיבה ב-20% ל-2600Pa וגם שיפרה את תעלת היניקה (בהשוואה ל-V2Pro), זה לצד 12 חיישנים אשר עוזרים לו להימנע מירידה במדרגות או התנגשות ברהיטים וגם מעבד 4 ליבות, אשר מסייע בהצגת המיקום של הרובוט בזמן אמת באפליקציה. לרובוט ארבע עוצמות שאיבה, אני השתמשתי בשתי העוצמות הגבוהות, שגם היו רועשות אבל ביצעו את הניקוי בצורה מוצלחת והצליחו לאסוף לכלוך רב מהריצפה והשטיח.

ביצועי השאיבה היו מוצלחים והריצפה הייתה נקייה לאחר העבודה שלו, כאשר בשילוב ניווט הלייזר, ההתמצאות של ה-V3 בבית הייתה טובה והוא הצליח לנקות ביעילות. המברשת הראשית עשויה ראשי בד, בניגוד לאיירובוט המשתמש בדגמים מסוימים בשני מברשות סיליקון, בהן שיערות פחות נוטות להיתפס. ה-V3 כולל סנן HEPA ולא הרגשתי שהוא פולט אוויר עם אבק בזמן העבודה שלו.

לרובוט יש מצב שאיבה וניגוב רטוב בו זמנית, אבל מצאתי שעדיף לבצע שאיבה לבד ואז ניגוב רטוב, כי הרובוט פעמים רבות הופך לכלוך לרטוב ואז לא מצליח לשאוב אותו, כי הוא נדבק לריצפה.

הערכה כוללת 2 סחבות חד פעמיות, הכוללות קוטלי עובש המסירים לדברי Viomi 99% מחיידקי אי.קולי וסטפילוקוק זהוב, כך שמתקבלת רמת ניקוי טובה של הריצפה בעת השימוש במצב ניגוב רטוב. עלות סחבה חד פעמית עומדת על 10 שקל וסחבה רב פעמית על 50 שקל.

שיטת הניגוב של ה-V3 מסודרת והיא כוללת שני מצבים: ניגוב מסוג S בו הרובוט מנקה כל אזור פעם אחת, בניגוב מסוג Y הוא מבצע חזרה על כל אזור, על מנת לנקות טוב יותר לכלוכים.

Viomi V3. צילום יח"צ
Viomi V3. צילום יח”צ

הערכה כוללת: מיכל אבק, שתי סחבות חד פעמיות, סחבה רב פעמית לניגוב רטוב, שתי מברשות צד, מברשת מסתובבת ומיכל מים 2 ב-1.

סוללה: החברה מציינת שזמן הסוללה עומד על 200 דקות והוא אמור להספיק לניקוי של 280 מ”ר. אצלי הוא ניקה בעוצמה מדיום כ-37 מ”ר ב-54 דקות ונשארו עוד 56% אנרגיה.

במקרה של ניגוב רטוב ושאיבה בו זמנית בעוצמה הכי גבוהה, הרובוט הצליח לעבור על שטח של כ-34 מ”ר לפני שהסתיימה לו הסוללה. זה לקח לו 86 דקות.

מחיר: 2,000 שקל (יבואן רשמי רונלייט)

בשורה התחתונה, ה-Viomi V3 נותן פתרון טוב לשאיבת אבק בבית. האפליקציה שלו מוצלחת ומאפשרת למפות את החדרים, לחסום את הרובוט מגישה לאזורים מסוימים או לשאוב רק מקומות מוגדרים. עוצמת השאיבה חזקה לצד האופציה לבצע גם ניגוב רטוב.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

סקירה: בלקין SoundForm Elite – רמקול חכם בשילוב טעינה אלחוטית

סקירה: H6 – שואב האבק האלחוטי הידני הראשון והמוצלח של roborock

סקירה: Amazfit GTR – שעון ספורט חכם ב-680 שקל

3 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: