אוזניות

סקירה: באנג אנד אולפסן HX – אוזניות פרימיום לחובבי העיצוב

אוזניות ה-HX של באנג אנד אולפסן מציעות עיצוב פרימיום המשלב חומרי אלומיניום ועור, איכות סאונד גבוהה, טכנולוגיית סינון רעשים אקטיבית ותג מחיר יוקרתי

אם תכננתם לרכוש אוזניות Over Ear מהרף העליון של הקטגוריה, כנראה חשבתם על סוני, Bose או אולי אפל, לא בטוח שבאנג אנד אולפסן היתה החברה הראשונה שעולה לכם לראש. גם ביקור במשרדי חברת הייטק או חלל עבודה כלשהו, כנראה היה מפגיש אתכם באחת משתי היצרניות הראשונות שציינתי. אחת הסיבות לכך, הוא כנראה רף המחיר הגבוה שמוצרי באנג אנד אולפסן נמכרים בהם, מצד שני, אחר שאפל השיקה את ה-AirPods Max עם תג מחיר של 2,000 שקל, לא בטוח שהמחיר בו נמכרות אוזניות ה-HX ירים גבה למישהו – 1,990 שקל.

ה-HX  (או H10) הן הדור החדש לסדרת ה-H9 של באנג אנד אולפסן, הן כוללות עיצוב העוטף את האוזניים וטכנולוגיית סינון רעשים אקטיבית (ANC). שתי תכונות החשובות לכל מי שרוצה שקט מהסביבה הקרובה.

באנג אנד אולפסן HX. צילום צחי הופמן
באנג אנד אולפסן HX. צילום צחי הופמן
באנג אנד אולפסן HX. צילום יח"צ
באנג אנד אולפסן HX. צילום יח”צ

עיצוב ושליטה: באנג אנד אולפסן HX – מראה פרימיום, שליטה לא נוחה

אני קיבלתי לסקירה את ה-HX בצבע חול (Sand), אבל הן גם מגיעות בצבעים שחור ועץ. רצועת הראש מרופדת בבד, כאשר במרכזה קיים אזור נוחות המיועד להפחתת הלחץ. על גבי האוזניות קיימות רפידות עור עם ספוג זיכרון המספק את התחושה הרכה על הפנים. האוזניות עצמן משלבות חומרי פלסטיק ואלומיניום, כך שהתחושה יוקרתית.

בערכה מקבלים מארז נשיאה קשיח עם בד העוטף אותו. המארז מגיע בצבע תואם לאוזניות והוא כולל מיקום לכבל הטעינה וכבל ה-3.5 מ”מ.

באנג אנד אולפסן HX. צילום צחי הופמן
באנג אנד אולפסן HX. צילום צחי הופמן

השליטה ב-HX מתבצעת באמצעות משטח מגע הקיים באוזניה הימנית והוא ממש לא נוח לשימוש. משהו בו לא עובד בצורה אינטואיטיבית ואני פספסתי פעמים רבות את פקודות המגע (או יותר נכון החלקת האצבע) עבור שליטה בווליום או מעבר בין השירים. באוזניה השמאלית קיים כפתור פיזי למעבר בין מצב סינון הרעשים האקטיבי, Transparent או רגיל. כמו כן, קיים חיישן המזהה את הסרת האוזניות או החזרה שלהן, עבור הפעלה/עצירה אוטומטית של השיר/הסרט המתנגן. כפתור פיזי נוסף מיועד להזנקת העוזרת הקולית הקיימת בסמארטפון שלכם או לביצוע Mute בשיחה.

באנג אנד אולפסן שילבה ב-HX חיבור בלוטות’ 5.1 וגם אפשרות לקישוריות במקביל של שני מכשירים, כמו סמארטפון ולפטופ. כך שאם אתם עובדים מהבית או מהמשרד, תוכלו לעבור בקלות בין שיחת הזום במחשב לשיחת הטלפון בסמארטפון.

לבאנג אנד אולפסן יש אפליקציה המאפשרת לבצע עדכוני קושחה, לבדוק את חיווי הסוללה באחוזים, לבצע שינויים באקולייזר וגם לקבוע אם האוזניות יכבו אוטומטית לאחר 15 דקות של חוסר שימוש.

סאונד: באנג אנד אולפסן HX – איכות שמע מצויינת

ה-HX מגיעות עם דרייברים של 40 מ”מ אשר נבנו בהתאמה אישית עם מגנטים מסוג neodymium, בנוסף הן תומכות בקודקים מסוג: SBC, AAC ו-aptX Adaptive. כל הדברים אומרים שמקבלים פה צליל מדויק מאוד, עשיר ומפורט בצורה מדהימה. הצליל נוטה יותר לכיוון הנייטרלי, מבלי להפגיז בבאסים או בטראבל. החוויית סאונד מאפשרת להאזין לשירים גם בעוצמות הגבוהות, מבלי שהאיכות נפגעת.

טכנולוגיית סינון הרעשים האקטיבית ב-HX עושה שימוש באלגוריתם, על מנת למדוד את רעשי הרקע החיצוניים, כך שתתבצע התאמה אוטומטית של הסינון. קיימים 4 מיקרופונים בהם החברה משתמשת עבור סינון הרעשים וגם עבור ניהול שיחות הטלפון, שבסך הכל הציעו איכות טובה, רק מעט מעט מעומעמת. בדיקת איכות השיחות התבצעה אצלי בחדר בבית או במרפסת, ללא רעשי רקע בולטים במיוחד, כי אני פחות נוהג להסתובב עם אוזניות Over Ear ברחוב. אם נחזור לסינון הרעשים האקטיבי, הוא עובד טוב ומצליח להפחית בצורה ברורה רעשים כמו אלו של מיזוג, אבל לא מדובר בפתרון הכי טוב בשוק. משהו בו לא נותן אטימה מספיק חזקה. מהצד השני, יש מצב Transparent המאפשר לכם בלחיצת כפתור לשמוע את הקולות מסביבכם.

באנג אנד אולפסן HX. צילום צחי הופמן
באנג אנד אולפסן HX. צילום צחי הופמן

סוללה: באנג אנד אולפסן HX – זמן ניגון ארוך מאוד

מבחינת זמן ניגון, באנג אנד אולפסן הצליחה להציע כאן זמן ניגון ארוך של 35 שעות, כולל סינון רעשים אקטיבי. מחבר הטעינה הוא USB-C.

מחיר: 1,990 שקל (יבואן רשמי ביקונקט)

בשורה התחתונה, הבאנג אנד אולפסן HX הן אלטרנטיבה (יקרה) לדגמים הפופולאריים של סוני או Bose, רק שכאן יש התמקדות רבה בעיצוב הפרימיום ובחומרים מהן עשויות האוזניות, לצד איכות סאונד גבוהה מאוד. מצד שני, היה נחמד לביצועים טיפה יותר טובים בסינון הרעשים האקטיבי ומשטח מגע נוח יותר לתפעול.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

חנות באנג אנד אולפסן נפתחה בתל אביב

ל-B&O יש אוזניות חדשות ורמקול קומפקטי מוקשח

סקירה: סוני WF-1000XM4 – עושות כמעט הכל נכון

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: